Descriere

Praga (in limba ceha: Praha) este capitala Republicii Cehe. Orasul este situat pe raul Vltava, in Boemia Centrala si are aproape 1,2 milioane de locuitori, in numarul carora nu sunt luati in consideratie cei aproximativ 300.000 de navetisti, care lucreaza in oras, dar nu locuiesc aici.

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium („mama oraselor”), „Orasul celor o suta de clopotnite” sau „Orasul de aur”. Din 1992, centrul istoric al Pragai a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

Teritoriul pe care se afla azi Praga a fost locuit inca din Paleolitic. Cu mai multe secole in urma, prin zona treceau drumurile comerciale care legau zonele sudice si nordice ale Europei si care urmau cursurile principalelor rauri din regiune. De prin anul 500 i.Hr., triburile celtice numite Boii au locuit in regiunea care avea sa primeasca numele lor – Boemia.

Program

Program

Ziua 1 (30.11): BUCURESTI – PRAGA

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 09:00 pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Praga. Decolare la ora 10:50 si sosire la Praga la ora locala 11:45. Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic cu insotitorul de grup cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Wenceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai mica casa din Europa). Transfer la hotel BELVEDERE 4* sau similar.
 

Ziua 2 (01.12): PRAGA

Mic dejun. Timp liber pentru plimbare cu insotitorul de grup prin centrul modern al orasului, piata Wenceslas si urcare cu funicularul pe dealul Petrini pentru admirarea frumoasei panorame a orasului. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala la Kutna Hora, vechi oras medieval din secolul XIII, situat la 70 km distanta de Praga ce gazduieste o mina de argint, bogat in monumente gotice. Printre monumentele importante amintim: Primaria Veche, Catedrala Sf. Barbara cu ale sale picturi valoroase, fosta Monetarie Regala, Palatul Regal. Oras cu traditie in exploatarea minereurilor de argint si in fabricarea monedei regale, Kutna Hora a fost in trecut al doilea oras dupa Praga. A intrat in patrimoniul UNESCO in 1995 si pana in 1999 a fost orasul istoric al Republicii Cehe. Pret informativ: 50 EURO/ persoana (minim 20 participanti).
 

Ziua 3 (02.12): DRESDA (excursie optionala)

Mic dejun. Timp liber pentru plimbare sau excursie optionala la Dresda, numita si “Florenta de pe Elba”. Se pot vizita castelul Zwinger,  biserica Frauenkirche, Opera Semper, Palatul Regal vechi de peste 700 de ani si Catedrala in stil baroc, cea mai mare biserica din Saxonia. Vom vizita si Piata de Craciun din Dresda sau Striezelmarkt, cum este cunoscuta local, cea mai veche din Germania, inceputa in 1434. Dupa amiaza, revenim in Praga pentru participarea la deschiderea uneia din cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa.
 

Ziua 4 (03.12) KARLOVY VARY (excursie optionala)

Dupa micul dejun, excursie optionala la la Karlovy Vary.  Cea mai veche si mai importanta statiune balneara din Bohemia de Vest, Karlovy Vary se afla la 360 – 390 metri deasupra nivelului marii si este pozitionata la confluenta raului cu apa termala Tepla si a raului Ohre. Pentru a permite oaspetilor si turistilor sa isi urmeze tratamentul si pe vreme mai putin favorabila, s-au construit mici adaposturi si pavilioane care, cu trecerea timpului, pentru a gazdui un numar cat mai mare de vizitatori, au fost inlocuite cu colonade, sali de promenada acoperite si sustinute de coloane maiestuoase, Karlovy Vary castigandu-si astfel si denumirea de “orasul colonadelor”. Pret informativ: 70 EURO/ persoana (minim 20 platitori).
 

Ziua 5 (04.12) PRAGA – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa spre Bucuresti. Decolare la 12:35 si sosire la Bucuresti la ora 15:25.

1 Decembrie

Oferta 1 Decembrie 2017
Oferta speciala: 299 eur / pers.
Perioada: 30.11  – 04.12.2017 (5 zile / 4 nopti)

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Praga si retur cu compania TAROM;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel BELVEDERE 4* (sau similar);
 • tur panoramic de oras cu autocarul;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:

 • taxele de aeroport 135 EURO/ persoana – pot suferi modificar;
 • intrarile la obiectivele turistice;
 • asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandata);
 • asigurarea storno (se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice);
 • excursiile optionale;
 • bacsisuri pentru soferi si ghizi locali (se practica).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE):

 • 30.11 Bucuresti 10:50 – Praga 11:45
 • 04.12 Praga 12:35 – Bucuresti 15:25.

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918  sau turism@adminpedia.ro