Descriere

Municipiul Chisinau este centrul administrativ, teritorial, economic, stiintific si cultural al Republicii Moldova, situat la 47°2′N 28°50′V .Este asezat la o margine a pantei de sud-est a Podisului Central al Moldovei, in zona de silvostepa. De asemenea, este strabatut de raul Bac (afluent de dreapta al Nistrului), cu afluentii Durlesti si Bulbocica. Este unul dintre cele mai mari orase din Europa Centrala si de Sud. La 1 ianuarie 1984, aici locuiau, pe un teritoriu de 161,2 km², 604 500 persoane, conform recensamantului din 1989 – 661 400, iar in 1996 – 662 000 oameni. In prezent, Chisinaul gazduieste 780 100 locuitori (2008).

Chisinaul este legat prin cai ferate si autostrazi cu toate municipiile, orasele si centrele raionale si multe sate din republica, de asemenea cu centre urbane din Romania, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Belarus, Rusia si alte state. Din punct de vedere administrativ, este divizat in cinci sectoare: Centru, Botanica, Buiucani, Rascani si Ciocana. Organul local al puterii de stat este Primaria municipiului (Consiliul Municipal).

Program

Program

Ziua 1: Bucuresti – Chisinau (450 km)

Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea din fata garii, vis a vis de coloane), la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Buzau – Focsani – Barlad – Husi – Chisinau. Sosire in Chisinau si cazare la hotelul ales. Tur panoramic si pietonal al Chisinaului. Vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana. Timp liber la dispozitie.

Ziua 2: Chisinau – Tighina – Tiraspol – Chitcani – Chisinau (150 km)

Dupa micul dejun plecam spre raul Nistru. Vizitarea Cetatii Tighina, ctitorie a lui Stefan cel Mare si Sfant, reintemeiata de domnitorul Petru Rares. Continuam apoi cu turul orasului Tiraspol, capitala Transnistriei; admiram monumentele Lenin, Suvorov si Ecaterina a-II-a. Timp liber pentru pauza masa de pranz; recomandam restaurantul ”Kumaneok” (optional). Urmeaza vizitarea manastirii Noul Neamt din satul Chitcani, intemeiata la sfarsitul secolului XVIII de catre discipolul Sf. Paisie de la Neamt, una din cele mai frumoase din Republica Moldova. Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel.
In Transnistria, accesul se face numai pe baza de pasaport.

Ziua 3: Chisinau – Orheiul Vechi – Cricova – Chisinau (optional)

Dupa micul dejun vom pleca spre complexul medieval Orheiul Vechi, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, care a pastrat ramasitele Hoardei de Aur din epoca dacica si ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Reut. Continuam traseul spre orasul vinicol subteran Cricova. Cricova este cea mai populara crama a Moldovei, cu o colectie impresionanta de vinuri exclusive si o lungime totala a galeriilor ce depaseste 60 km; aici vom degusta bauturi atent selectate si vom face plimbare cu trenuletul electric subteran insotiti de ghidul local (pret informativ 40 EURO/ persoana). Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel si timp liber la dispozitie.
 Ziua 4: Capriana – Hancu – Bucuresti (480 km)

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Astazi vizitam manastirile Suruceni, Capriana si Hincu. La o distanta de 12 km de Chisinau, langa satul Suruceni, pe o colina impadurita, inconjurata de vii si livezi, in preajma rauletului Suruci, se gaseste manastirea de calugarite Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul intemeierii acesteia este considerat 1785. Manastirea de calugari Capriana este situata intr-o depresiune incantatoare, fiind inconjurata din trei parti de coline impadurite. Pe langa locul deosebit de pitoresc, prezinta mare interes si arhitectura de peisaj a manastirii. In fata ei se afla o alee de plopi piramidali imbinati cu castani, un helesteu si un dig peste raul Isnovet. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea Hancu, situata langa o vale adanca, pe o mica colina, astfel de relief nemaiintalnindu-se la manastirile basarabene. Aici, un interes deosebit prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul „Cuvioasa Parascheva” si biserica de iarna cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Dupa trecerea frontierei moldo-romane ne continuam drumul spre Bucuresti, unde vom sosi seara, in functie de formalitatile vamale si trafic.

1 Decembrie

Oferta 1 Decembrie 2017
 
Oferta speciala: 185 eur / pers.
 
Plecare 30.11.2017 (autocar, 4 zile / 3 nopti)

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocar clasificat (standard international) conform itinerariului;
  • 3 nopti cazare cu mic dejun in functie de hotelul ales in Chisinau;
  • excursii si vizite conform programului;
  • tururi pietonale si excuriile din zilele 1,2 si 4.
  • taxe de drum si parcari;
  • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:     

  • intrarile la obiectivele turistice;
  • excursia optionala Orheiul Vechi – Cricova cu degustare a 4 vinuri selecte in orasul subteran Cricova si ghid local.
  • asigurarea medicala de calatorie;
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie.

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918  sau turism@adminpedia.ro