Descriere oferta

Reduceri pentru grupuri

      

Din 10 septembrie 2012, CFR Calatori a modificat oferta de călătorie cu trenul, destinată celor care aleg acest mijloc de transport pentru călătoria în grup, aceasta acordându-se pentru grupurile organizate din cel puţin 20 de persoane
 
Pentru grupuri organizate formate din cel puţin 20 de persoane, CFR Călători acordă o reducere de 25% din tariful trenurilor regio sau interregio, la clasa a 2-a. Pentru călătoria la vagon de dormit reducerea se acordă numai în zilele de sâmbătă. Pentru fiecare 5 persoane în plus, reducerea acordată creşte cu 2 procente, până la un procent de maxim 35%.
 
Procentul de reducere acordat în funcţie de numărul de persoane din grup este prezentat în tabelul de mai jos:
Nr persoane
din grup
Procent reducere
între 20 – 24
25 %
25 – 29
27 %
30 – 34
29 %
35 – 39
31 %
40 – 44
33 %
45 sau mai mult
35 %
 
Reducerile se acordă tuturor membrilor grupului şi nu se cumulează cu alte reduceri. 

Observatii

Emitere bilet
 
Legitimaţia de călătorie care se eliberează este „Biletul în Grup”.
Biletele grup se emit cu reducere din tariful de transport, funcţie de numărul de persoane din grup.
Biletele grup eliberate pentru călătoria dus/întors, la călătoria de înapoiere pot fi emise cu plecarea din altă staţie de cale ferată decât cea de destinaţie şi/sau pe altă rută decât cea utilizată la ducere.
Pentru fiecare calator din grup se emite câte un tichet pentru identificare prin care se justifica apartenenta la grupul respectiv. Tariful de identificare, în valoare de 0,50 lei/călător, se încasează cu biletul de călătorie în grup.
Tichetele de identificare prezentate în tren fără biletul de călătorie în grup nu sunt valabile.
Reducerea se acordă de agenţiile de voiaj CFR sau de staţiile de cale ferată de călători, pe baza unui tabel nominal care va cuprinde numele şi prenumele fiecărui membru component al grupului, aprobat de către şefii agenţiilor de voiaj CFR sau de şefii staţiilor de cale ferată de călători.
Tabelul va fi prezentat în două exemplare (trei exemplare când se călătoreşte la vagon de domit/cuşetă). Casierul cf va semna şi aplica ştampila casei de bilete pe fiecare exemplar, dintre care un exemplar rămâne la casierul cf, un exemplar rămâne la conducătorul de grup şi un exemplar va fi reţinut de personalul însoţitor al vagonului de dormit/cuşetă.
 
Tarifare
 
Pentru călătoria la clasa 1 sau la trenurile intercity se vor achita integral diferenţele tarifare pentru fiecare membru al grupului.
Pentru călătoria cu loc rezervat, tariful de rezervare a locului se achită integral pentru fiecare membru al grupului.
În cazul în care pe unele secţiuni călătoria se face cu alte mijloace de transport sau pe jos, tariful se calculează numai pe parcursul efectuat cu trenul.