Descriere oferta

Bilete tren CFR cu Anticipatie (reduceri de 10% – 25%)

Din data de 25 iunie 2013 se acordă reduceri între 10-25%, la călătoria simplă, pentru cumpărarea cu anticipaţie a biletelor de tren (bilet preţ întreg/ copil):

– 25 % reducere la cumpărarea cu anticipaţie peste 21 zile;
– 18 % reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 11 până la 20 de zile;
– 10 % reducere la cumpărarea cu anticipaţie de la 6 până la 10 zile

Pentru călătoria în trafic intern, biletele de tren pot fi achiziţionate cu anticipaţie de până la maxim 30 zile, inclusiv pentru călătoria de întoarcere sau cu anticipaţie de până la maxim 60 zile în cazul grupurilor organizate de cel puţin 30 de persoane, de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj CFR care emit electronic prin sistemul xSell, de la automate de vânzare aparţinând CFR Călători, online, prin internet, în condiţiile prezentate pe site-ul www.cfrcălători.ro. La stabilirea termenului de anticipaţie pentru acordarea reducerilor nu se ia în calcul ziua curentă.

Termenele maxime de vânzare cu anticipaţie a biletelor de tren se pot modifica oricând dacă condiţiile din exploatare impun acest fapt. Modificarea se poate face pentru toate trenurile de călători sau punctual numai pentru anumite trenuri.

Modificarea termenelor maxime de vânzare cu anticipaţie va fi adusă la cunoştiinţa publicului călător cu cel puţin 2 zile calendaristice înainte ca modificarea să-şi producă efectul, atât prin mesaj afişat pe site-ul oficial al „ CFR Călători”, cât şi prin afişe la toate punctele de emitere a legitimaţiilor de călătorie.

În caz de forţă majoră modificarea termenelor maxime de vânzare cu anticipaţie se poate face fără preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al „ CFR Călători”.

Observatii

IMPORTANT!

Procentul de reducere se aplică la tariful de transport integral sau copil pentru fiecare tren în parte, la călătoria cu tren regio, interregio, intercity, clasa 1 sau clasa a 2-a, conform selecţiilor efectuate, în funcţie de perioada de anticipaţie a procurării biletului preţ întreg sau bilet pentru copil.
Reducerile acordate pentru achiziţionarea cu anticipaţie a biletelor de tren se cumulează cu reducerile de “fidelitate” (acordate la călătoria cu mai multe trenuri succesive aparţinând “CFR Călători” );

Se aplică numai la emiterea electronică a legitimaţiilor de călătorie, respectiv la achiziţionarea biletelor de tren din unităţile (staţii şi agenţii de voiaj) dotate cu sisteme electronice de emitere, de la automatele de bilete sau online (prin serviciul “Cumparare bilete CFR online”).

În punctele de lucru şi unităţile mici, unde emiterea legitimaţiilor de călătorie se face manual (prin completarea unor formulare standardizate, pretiparite), NU se aplică reduceri pentru achiziţionarea cu anticipaţie a biletelor de tren.

Reducerea pentru anticipaţie NU se aplică la achiziţionarea altor oferte comerciale (bilet dus-întors, minigrup, etc.) sau la biletele emise persoanelor care beneficiază de facilităţi (reduceri) în baza actelor normative în vigoare (persoanale care au calitatea de “elev”, “student’, “pensionar”, etc.)

La trenurile care circulă cu regim de rezervare a locurilor, procurarea biletelor de tren se poate efectua numai în perioada de anticipaţie stabilită şi avizată pentru trenul sau trenurile cu care se doreşte călătoria.

Tariful tichetului de rezervare loc la vagon clasă sau a suplimentului de pat (la vagon de dormit sau cuşetă), se achită integral.
Reducerile la cumpărarea cu anticipaţie a biletelor de tren reprezintă o oferta comercială specifică „CFR Călători” aplicându-se numai în termenii şi condiţiile stabilite pentru comercializare.
„CFR Călători” îşi rezervă dreptul de a modifica condiţiile de comercializare sau de a sista oricând oferta comercială, cu avizarea în timp util a publicului călător. În caz de forţă majoră modificarea se poate face fără preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al „ CFR Călători”