Circuit Atena

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Atena – Cap Sounion – Canalul Corint – Epidaurus – Nafplio – Micene – Delphi

Ziua 1. București – Atena
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Atena. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer
si deplasare catre hotel. Cazare in Atena.

Ziua 2. Atena – Cap Sounion
Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la Titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius.

Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate. Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic de oras : Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia,Stadionul Olimpic.

Moment de ragaz :
O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia – cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește.
După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

Ziua 3. Atena – Corint – Micene – Nafplio – Epidaurus
Mic dejun. A doua zi ne rezervă și mai mult timp pentru a explora Capitala, în caz că vrem să căutăm suveniruri sau să vizităm complexul muzeal Benaki, cu o colecție impresionantă de obiecte și artefacte din perioada creștin-bizantină, islamică, dar și porțelan sau jucării antice provenind din China antică. Cei pasionați de sportul rege ar putea face un ocol scurt pană la stadionul celei mai iubite echipe de fotbal din Grecia, FC Panathinaicos, înconjurat de parcuri intinse.

Pentru cei care doresc sa descopere si alte locuri frumoase ale vechii Grecii va propunem excursia optionala in Peloponez considerată pe drept #inima Eladei, locul în care Hercule a învins leul din Nemeea, și unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Potrivit legendei, Peloponezul este locul de unde au pornit Argonauţii în căutarea lânii de aur. Prima noastra oprire va fi la Canalul Corint, un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fost construit între anii 1881 – 1893 si are o lungime de 6,3 km .

Moment de răgaz: Ia-ți camera foto și inima în dinți și păşeşte pe pasarela care leaga Grecia Continentala de Peninsula Peloponez, situata la circa 100 m inaltime fata de nivelul marii. De aici poți cuprinde cu pivirea cele doua mari si cu ceva noroc, te-ai putea afla acolo exact cand, printre peretii sai ingusti si abrupti care strabat intreaga distanta dintre Golful Corint si Marea Egee, trece cate o nava. Ne continuam excursia noastra prin Peloponez cu oprire la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati, inconjurata de “ziduri ciclopice”, construite conform legendei de catre fiinte mitologice. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul Muzeului de Arheoologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon.

Urmeaza Nafplio, unde privirile ne sunt furate de fortificatiile Castelului Palamidi, strategic ridicate pe faleza inalta si stancoasa pentru a face fata atacurilor ce amenintau odinioara tinuturile Peloponeze. Excursia noastra se incheie cu Epidaur, locul nasterii lui Asklepios, zeul Medicinei. Teatrul Antic de aici este considerat ca avand cea mai buna acustica din lume. Dupa ziua de azi suntem mai bogati in cunostinte despre istoria antica a Greciei si in drumul spre hotelul nostru din Atena ne reamintim reperele zilei. Cazare in Atena.

Ziua 4. Atena – Orasul Zeitei

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizita individuala in Atena. Azi va propunem cartierul Plaka , unde pe langa magazinele, restaurantele si viata de noapte animata, turistii se mai pot delecta si cu „secrete” culturale. Vizitati aici Muzeul de Arta Populara Greaca si Muzeul Instrumentelor Populare. Continuati vizita cu o scurta oprire in Piata Monastiraki, una dintre cele mai aglomerate si mai interesante zone comerciale din Atena. Aflata la marginea cartierului Plaka, Monastiraki pulseaza de viata si este animata de o forfota neintrerupta. Reveniti in Plaka si indreptati-va spre Gradina Nationala, de langa cladirea Parlamentului pentru o scurta pauza la adapostul linistit si umbros al parcului. Creata in 1840 de catre Amalia, sotia regelui Otto I, gradina este azi unul din punctele centrale ale Atenei, avand ca fundal modernul Palat Prezidential. I se mai spune si Gradina Regala, datorita faptului ca a fost facuta in acelasi timp cu palatul. Seara cazare la acelasi din Atena.

Ziua 5. Atena – Bucuresti

Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!…! (La revedere, ne revedem curând…!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne imbarcam in microbuzul de transfer catre aeroport pentru zborul spre tara.

Tarif si Perioada

TARIF: De la 135 € * + 195 euro (bilet de avion, transferuri si ghid localin Atena)

5 zile – Avion

Grup Minim – 25 Persoane

 

DATA DE PLECARE 2018 : 27.06; 22.08; 05.09

 

Pretul include:

-Bilet de avion Bucuresti – Atena si retur

-4 nopți de cazare la hotel de 3*

-4 mic dejun

– Tur de Atena cu ghid local

-Transfer aeroport-hotel-aeroport

– Programul este de tip City Break (ATENTIE, locuri limitate) cu date fixe de plecare sincronizate cu plecarile de autocar al carui ghid va insoti si turistii sositi cu avionul

-ghid însoţitor din partea agenţiei in zilele 2 si 3 , iar in rest asistenta turistica.

 

Nu sunt incluse in pret:

-Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale

-Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane

 

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

PELLERIN PLUS BEST DEAL Reducere 40% PROMO Reducere 30% STANDARD + Reducere 20%
224 € + 195 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena) 135 € * + 195 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena) 157 € + 195 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena) 179 € + 195 € (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena)
-Oferta valabila pentru primle locuri in autocar;

-Avans 25% la inscriere;

-Diferenta de plata pana la 21 de zile inainte de data plecarii;

-GRATUIT excursiile Cap Sounion si Peloponez;

-Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ATENTIE! LOCURI LIMITATE

-Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

-Plata integrala la inscriere;

-Nu se accepta modificari sau anulari.

– Nu se cumuleaza cu alte reduceri; ü

ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

-Avans 30% la inscriere;

-Diferenta de plata pana la 31.01.2018;

-Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

-Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

– Oferta este valabila pana la 31.01.2018

-Avans 30% la inscriere;

-Diferenta de plata pana la 31.03.2018;

-Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

-Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

-Oferta este valabila pana la 31.03.2018.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:
-Supliment de single 65 €
-Reducere a 3-a persoana in camera 10 €.
-Reducere copil 6-12 ani – 20 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0743 037 338  sau turism@adminpedia.ro

Curiozitati

Stiati ca?

  • Atena a fost gazda primei editii a Jocurilor Olimpice moderne in 1896?
  • Atena a fost primul oras care a impus legi privind curatenia strazilor?
  • In Atena exista un Muzeu al Razboiului?
  • Tunelul pentru noul metrou din Atena a devenit cea mai mare excavare arheologica din istorie?
  • Atena a fost locul unde a luat nastere Democratia?
  • Numele orasului vine de la zeita intelepciunii si pacii, Athena, fiica lui Zeus?
  • In Atena si in suburbii traiesc 5 milioane de oameni, jumatate din populatia totala a Greciei?
  • Sunt peste 32 de orase in lume cu numele Atena?
  • Celebrii Platon, Sofocle si Euripide s-au nascut in Atena?