Curiozitati

Amplasata aproape de Italia, la Marea Adriatica, micuta tara a fost o sursa mai putin cunoscuta de inovatii si intrigi istorice de-a lungul secolelor. Cu toate acestea, Croatia este una dintre tarile care a deschis drumuri in lumea modei, este locul ce te indeamna permanent sa-i cunosti faimoasele insule, este tara pe care Dionysos o considera „a doua casa” si unde turistii pot traversa si in prezent portul din Dubrovnik, candva capturat de Napoleon.

In Croatia exista mai mult de 1.000 de insule si insulite, din care doar 50 sunt locuite. Tara are 4000 de km de litoral, insumati de cele o mie de insule pe care aceasta le detine. Croatia se numara printre tarile cu cele mai multe plaje cu steag albastru (blue flag), un simbol ecologic, acordat conform unor criterii foarte stricte care vizeaza deopotriva curatenia, calitatea apei si a mediului inconjurator.

Istoria acestui port incepe in 1358, cand orasul fortificat Dubrovnik era centrul unui oras-stat cunoscut sub numele de Republica Ragusa. A fost cucerit in 1808 de armata lui Napoleon, in urma unui asediu de o luna, instaurat de catre rusi si muntenegreni. In ciuda dimensiunilor sale mici, orasul a avut o adevarata putere de tranzactionare, devenind in timpul Renasterii un centru de educatie si cultura.

Perioada si program

Perioada si program

DATE DE PLECARE 2018 :

27.04; 09.05; 18.05; 10.06; 24.06; 05.07; 15.07; 25.07; 06.08; 16.08; 02.09; 12.09; 26.09

Ziua 1. București – Belgrad

Ne îmbarcăm în autocar la ora 6.30 dimineaţa din Autogara Centrală – București și plecăm pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin. Oprim la Taverna Sârbului,    delectându-ne încă de pe teritoriul românesc cu primele savori sârbești. Trecem Dunărea la Porțile de Fier și continuăm drumul pe malul sârbesc al Dunării, până la Cetatea Golubăț. Aflată la 4 km de localitatea omonimă, cetatea se înalță spectaculos pe stâncile înalte de bazalt, imaginea sa oglindindu-se în apele line ale Dunării. În timpul vizitei, aflăm despre istoria tumultoasă a cetății și surprindem prin obiectivul aparatului foto panorama amețitoare de pe zidurile înalte. Ajungem seara în Belgrad, și ne rămâne timp să facem un scurt tur panoramic. La început, ne încearcă un puternic sentiment de        déjà vu: aceleași clădiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuințe, cartiere urbanizate în stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimbă și putem să admirăm clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rând: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Printesei Ljubice, artera pietonala Kneaz Mihaljov. Ne îndreptăm spre hotel pentru cazare.

Ziua 2. Canionul Tara – Podgorica – Cetinje

Itinerariul nostru continuă cu vizita Parcului Durmitor și a Canionului de pe râul Tara. Parcul Naţional Durmitor se află la 2.522 m, astfel încât, e bine să vă pregătiţi aparatele de fotografiat pentru cât mai multe cadre spectaculoase. Durmitor, se află pe lista Patrimoniului UNESCO din 1980, împreună cu râurile Tara, Draga și Susica, ale căror canioane brăzdează Rezervația. Canionul Râului Tara este considerat un monument al naturii, cu a sa adâncime de peste 1300 m fiind al doilea ca mărime după Marele Canion din Statele Unite! Pornim acum motorele către Podgorica unde se face un scurt tur panoramic şi avem ocazia sa mai aflăm despre istoria locurilor. Obișnuiți deja cu peisajele montane spectaculoase, continuăm călătoria spre Cetinje – capitala istorică a Muntenegrului. Cazare la hotel in Cetinje.

Ziua 3. Cetinje – Fiordul Kotor – Dubrovnik – Split

Ne începem programul cu o scurtă vizită în Cetinje, care prin arhitectura sa urbană este o reflexie și totodată subiect de reflecție a istoriei tumultoase a acestui stat                ex-yugoslav. Ne oprim la mănăstirea construită în 1484 şi la Palatul Regelui Nicolae. Apoi ne continuăm plimbarea pe korzo, promenada orașului, o zonă pietonală animată de artiști de stradă, terase cochete, cafenele moderne, aflate în preajma Academiei de Arte. Admirăm reşedinţa prezidenţială, apoi ne îndreptăm spre Biserica Ćipur ridicată  pe fundaţia vechii mănăstirii Crnojević din secolul al XV-lea. Noua mănăstire, ridicată în 1701 păstrează moaștele Sf. Ioan Botezatorul şi o bucată din Crucea Sfantă. Cetinje ne surprinde plăcut, fiind un oraș cu o moștenire culturală unică, cu oameni care par să prețuiască viața așa cum o făceam și noi nu demult, în tihnă.

Suntem nerăbdători să pornim la drum urmatorul nostru “obiectiv”  este Fiordul Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit „Fiordul Sudului”, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO din 1979. Oraşul Kotor, fortăreață navală venețiană între secolele XV-XVIII, este un adevărat monument în aer liber. Tot aici, păstrând tradiția de secole, localnicii ne fac poftă cu şunca uscată, măslinele amestecate cu rozmarin de munte şi ghirlandele de smochine uscate strânse cu frunze de dafin. Plecăm la drum spre Dubrovnik, orașul pe care Byron l-a descris drept “Perla Adriaticii”.

A fost întemeiat în secolul al XVI-lea, adăpostind în portul său o flotă comerciala recunoscută timp de secole în întreaga lume.

Ziua 4. Split – Trogir – Zadar

Ne trezim voioşi pentru a începe ziua cu o incursiune în Split, cel de-al doilea oraş al Croaţiei – o adevărată nestemată la malul mării, un amestec spectaculos de vechi și nou,  de clădiri istorice unice, cu plaje cosmopolite și o peninsulă împădurită numită “Marjan”. Vizităm, Catedrala cu faimosul turn cu clopot, Templul lui Jupiter, iar lângă, avem ocazia să contemplăm ruinele romane şi câteva clădiri medievale. Ne indreptăm paşii către inima orașului vechi unde se află cetatea antică cu fortificațiile vechiului palat roman Palatul Diocleţian, construit la comanda împăratului. Rătăcim pe aleile medievale pline de viață unde avem de ales între magazine cochete, restaurante apetisante și galerii de artă.

Ziua 5. Parcul Național Plitvice – Rijeka – Pola

După micul dejun pornim din nou în căutarea altor tărâmuri de basm. Și ca să nu crezi că e o figură de stil, îți dezvăluim destinația: Parcul National Plitvice. Înscrisă pe lista Patrimoniului UNESCO, rezervația atrage peste un milion de vizitatori, fiind și cea mai veche rezervaţie naturală din sud-estul Europei. Ne aflăm în unul dintre cele mai spectaculoase şi mai salbatice locuri din Europa. Lacurile terasate ce se varsă în cascade produc curcubee spectaculoase, vegetația de un verde intens este îmbăiată în vapori de apă cristalină și pe alocuri zărim celebrele peșteri carstice. Este pur și simplu o minune a naturii, înconjurată de munţi si păduri dese, neatinse de civilizație.

Dupa ce ne-am incarcat de frumoase privelisti naturale ne imbarcam in autocoar si ne continuam drumul prin Croatia. Parasim Dalmatia si ne indreptam spre Istria iar prima oprire va fi Rijeka, cel mai important oras-port al Istriei si al treilea ca marime din Croatia, dupa  Zagreb si Split. Trecem pe sub poarta arcuita ce leaga Korzo (sau “Corso”) de centrul orasului. Aceasta poarta a fost la inceputuri locul de intrare in micuta asezare, fiind situata in imediata apropiere a marii. Ca in orice urbe care se respecta, si in Rijeka gasim un Turn cu ceas,  a carui cladire de culoare galbena pazeste intrarea in oras.

Ziua 6. Pola – Portoroz – Postojna – Ljublijana

Urcăm în autocar și ne pregătim pentru  o noua aventura in Istria. Primul popas îl facem în Porec, unde vizitam bazilica care datează din secolul V și care își păstrează intact farmecul mozaicului auriu. Ne oprim apoi in orășelul Groznjan, un loc pitoresc cu o istorie interesantă. Pe măsură ce pășești pe străduțele pline cu artiști, artizani și cafenele, nu ai crede că, acum cîțiva ani, Groznjan a fost cât pe ce să ajungă un oraș abandonat. Dacă nu credeai în a doua șansă, vei vedea cu ochii tăi că se poate! Un oraș medieval a cărui frumusețe originală a fost păstrată până astăzi, prin conservarea zidurilor vechi, forturi, biserici și monumente.

Părăsim Croația și ne îndreptăm spre Slovenia, cu o scurtă oprire în Portoroz, o importantă și cunoscută stațiune balneară. Vedeta stațiunii, Hotel Palace s-a deschis prima oară în anul 1910 și a fost considerat încă din acele vremuri cel mai frumos hotel de pe coasta Adriaticii.

În continuare ne deplasăm spre  Peștera Postojna, fenomen carstic de excepţie în Europa. Are o faună foarte variată: de la creveți, miriapode și greieri de peșteră, la marea atracție pentru turiști: Proteus Anguinus, o reptilă acvatică rară cu piele asemănătoare cu cea umană, semitransparentă. Animalele pot fi văzute la vivariul de lângă peșteră.

E timpul să ne luăm rămas bun de la încă un loc plin de farmec și să ne îndreptam către Ljubljana, capitala Sloveniei, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Europei Centrale. Ne bucurăm împreună că am ajuns în acest oraș care, cu siguranță, ne va încânta ochii și sufletul cu abilitatea sa de a aduce împreună trecutul și prezentul.  Cazare in Ljubljana.

Ziua 7. Ljublijana – Zagreb – Belgrad

               Pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria    într-un prezent vibrant și viu. Căci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Verifică bateriile aparatului de fotografiat sau bazează-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este animată de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici să facă fotografii demne de pus în ramă!

Ziua 8. Belgrad – București

După micul dejun, lasăm apoi în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre România. Parcurgem drumul cu amintiri de neprețuit în minte și gata pentru a gusta din istoria altui tărâm misterios și captivant.

Tarif

TARIFE

A B C D
PELLERIN   PLUS BEST DEAL

Reducere 72 €

PROMO

Reducere 58 €

STANDARD +

Reducere  29 €

288

+ 95 € ( transport  autocar)

216 € *

+ 95 € ( transport  autocar)

230

+ 95 € ( transport  autocar)

259

+ 95 € ( transport  autocar)

 

pret de persoana in camera dubla
 

Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

  Avans  25% la inscriere;

 Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;

GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

  Plata integrala la inscriere;

Nu se accepta modificari sau anulari.

Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

  Avans  30% la inscriere;

Diferenta de plata pana la  31.01.2018;

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

  Oferta este valabila pana la  31.01.2018.

 

 

 Avans  30% la inscriere;

Diferenta de plata pana la  31.03.2018;

  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

 Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

 Oferta este valabila pana la  31.03.2018.

 

suplimente &reduceri

·   Supliment de single 115 €

·   Reducere a 3-a persoana in camera  10 €.

·   Reducere copil  6-12 ani  – 15 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

Preţul include

 • transport cu autocar climatizat;
 • 7 nopți de cazare la hotel 2- 3*
 • 7 mic dejun;
 • Vizita Belgrad;
 • Vizita Dubrovnik;
 • Vizita Split;
 • Vizita Trogir;
 • Vizita Zadar;
 • Vizita Rijeka;
 • Vizita Pola;
 • Vizita Portoroz;
 • Vizita Ljubljana;
 • Vizita Zagreb;

Nu sunt incluse în preţ

 • Intrările la obiectivele turistice;
 • serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați: 
0720065918 sau turism@adminpedia.ro