Detalii Croatia

Croatia este situata in Peninsula Balcanica in zona centrala a Europei. Are numerosi vecini: Slovenia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina si Italia. Teritoriul sau continental este impartit in doua parti, datorita iesirii la Marea Adriatica pe care Bosnia si Hertegovina o are la Neum. CROATIA este cea mai complexa destinatie de vacanta.De-a lungul secolelor, artisti si arhitecti italieni si-au lasat amprenta in Dalmatia si Istria, iar arta si arhitectura gotica si renascentista minunata se numara printre gloriile coastei Adriatice.Statiunile Istriei dispun de facilitati turistice moderne si impresionante situri arheologice.Riviera golfului Kvarner este populara de pe vremea Austro-Ungariei, iar insulele ei sunt variate si includ oaze precum Krk, Rab, Pag.Dalmatia de Nord, se remarca prin porturile in stil venetian, precum frumusetile naturale – lacurile si cascadele din parcul National Krka, arhipelagul Kornati, Paklenica.Dalmatia centrala are o cultura bogata, o coasta splendida si insule renumite cum ar fi Hvar,Brac, Vis.

Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Ziua 1: BUCURESTI – BELGRAD (600 Km)

Ora 05:30. Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei (Gara de Nord – Muzeul CFR)
Ora 06:00. Plecare pe traseul Pitesti – Craiova – Turnu Severin, traversarea Dunarii pe la Portile de Fier si intrare in Serbia. Ne vom deplasa spre Belgrad prin Defileul Dunarii, vom admira Lacul de acumulare, Cazanele Mari si Mici. Sosire seara in Belgrad, tur panoramic, vom admira Citadela Kalemegdan (fost punct de aparare al orasului), Biserica Sfanta Sava, Parlamentul. Cazare in Belgrad.

Ziua 2: BELGRAD – CETINJE (470 Km)

Mic dejun. Deplasare pe ruta Cacak – Prijepolje – Pljevlja – Mijakovici (Muntenegru). Vom intra in rezervatia naturala Durmitor Park,aflata in muntii Alpii Dinarici, protejata UNESCO si vom traversa defileul Canionului Tara pe o lungime de 80 de km si o adancime de 1300 m. Este al 2-lea ca marime din lume, dupa Grand Canion din Arizona, SUA. Pentru a ne bucura de peisajele spectaculoase, vom face popas pe Podul Durdevica (Belvedere), construit in anul 1940 are o inaltime de 170 m si o lungime de 365 m. Vom continua traseul pe ruta Dobrilovina – Bistrica – Moskovac – Podgorica, capitala Muntenegrului – popas in centrul orasului. Transfer si cazare in Cetinje.

Ziua 3: CETINJE – DUBROVNIK – SPLIT (350 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Boka Kotorska, cel mai sudic fiord din Europa,pe ruta Budva – Tivat – traversare cu ferry boat-ul – Bijela. Parcurgand Coasta Dalmatiei sosim in Dubrovnik, supranumit si Perla Adriaticii, unde vom vizita Zidurile Orasului, coloana lui Orlando, Palatul Rectorului, Catedrala Dubrovnik, Biserica Franciscana, Catedrala Sf. Vlaho (patronul spiritual al orasului), Turnul cu ceas, fantana lui Onufria. Timp liber in Dubrovnik. Urmatorul popas il vom face in Trogir – bijuteria coastei dalmate. Cazare in zona Split.

Ziua 4: SPLIT – INSULA KRK – POSTOJNA (480 Km)

Mic dejun. In Split vizitam Palatul imparatului Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Continuam traseul pana la Zadar, oras care pastreaza farmecul medieval in arhitectura numeroaselor monumente istorice, printre care se remarca impozanta Catedrala Sf. Anastasia. Se viziteaza Parcul National Plitvice – primul parc national din sud-estul Europei inclus in Patrimonul Mondial UNESCO din 1949. Traseele amenajate din interiorul parcului te poarta pe malurile a 16 lacuri si pe langa 92 de cascade. Sosire in Insula Krk, numita si ‘’Insula de Aur’’, popas in Omisalj. Seara, popas in Peninsula Istria (Opatija). Cazare in zona Pestera Postojna.

Ziua 5: POSTOJNA – BUDAPESTA (516 Km)

Mic dejun. Optional, vizita la Pestera Postojna – cea mai renumita pestera din Europa (5 Km ai mirificei lumi subterane se parcurg pietonal si cu trenuletul) si scurt popas in zona centrala din Ljubliana. Deplasare la Zagreb – scurt tur pietonal in zona centrala (Catedrala Sf. Stefan, zidul cetatii, Piata Josip Jelacic). Continuam drumul spre Budapesta, unde se ajunge in cursul dupa-amiezii si vom face un scurt tur cu autocarul si admiram Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Dupa tur, croaziera (include ghid local si 1 pahar de sampanie) pe Dunare by night. Cazare in Budapesta.

Ziua 6: BUDAPESTA – BUCURESTI (895 Km)

Mic Dejun. Plecare spre Bucuresti pe ruta Arad – Deva – Sibiu Rm. Valcea – Pitesti, sosire seara, in Calea Grivitei (Gara de Nord – Muzeul CFR).

Tarif

Tarife:

Data plecare  
09.04.2018 259 Euro
27.05.2018 259 Euro
02.07.2018 259 Euro
23.07.2018 259 Euro
06.08.2018 259 Euro
20.08.2018 259 Euro
03.09.2018 259 Euro
17.09.2018 259 Euro

Servicii incluse:

Transport cu autocar clasificat; 
5 cazari in hoteluri de 3*;
Mic dejun in fiecare zi;
Ghid;
Bonus! Defileul Dunarii, Insula Krk, Peninsula Istria, Ljubliana si croaziera pe Dunare.

Nu sunt incluse:

Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (Pestera Postojna, Parcul National Plitvice, bilet Durmitor Park, etc);
Taxe de oras/statiune, se vor plati la ghid, la fata locului.

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:
 0720065918 sau turism@adminpedia.ro