Circuit în Chișinău

Ați auzit foarte multe despre Chișinău dar nu ați ajuns niciodată într-o vizită? Nu este timpul pierdut!

Agenția Adminpedia vă propune un circuit cu autocarul de 5 zile în Chișinău, cu tarife începând de la 170 Euro/ persoană.

Ziua 1

Ora 06.15 – prezentarea la imbarcare, Bucuresti-Parcare Gara de Nord (pe Calea Grivitei intre Muzeul CFR si piciorul Podului Basarab). Ora 6.30-plecare pe traseul Buzau-Focsani-Bacau-Suceava. Se viziteaza Cetatea Sucevei si Manastirea Putna. Cazare in Cernauti.

Ziua 2

Mic dejun. Shopping (90 min) in Marele Bazar. Se viziteaza Cetatea Hotin. Tur (4 ore) Cernauti cu ghid local (include si vizita la Mitropolie si Universitate). Cazare in Cernauti.

Ziua 3

Mic dejun. Plecare spre Moldova pe ruta Briceni-Edinet-Riscani. Pe malul Nistrului -vizita Cetatea Soroca. Deplasare pe ruta Orhei (popas in centru) la Chisinau. Cazare in Chisinau.

Ziua 4

Mic dejun. La 10 km de Chisinau, vizita crama Cricova (cea mai mare din lume-cu strazi rutiere cu denumiri de vinuri), supranumit Orasul Vinurilor(strazile subterane, sectia de maturizarea a vinurilor de marca, sectia de producere a spumantului clasic, Colectia Nationala si salile de degustare). Optional, degustare. Tur (3 ore) Chisinau cu ghid local pe traseul: Universitate, Statuia Stefan cel Mare, Parcul Poporului, Tribunalul, Parlamentul, Magazinul GUM. Se viziteaza Muzeul National de Istorie. Timp liber. Cazare in Chisinau.

Ziua 5

Mic dejun. Se trece frontiera Sculeni (Moldova). Deplasare la Iasi- se viziteaza cu ghid local: Biserica Trei Ierarhi, Palatul Culturii (exterior), Grupul statuar al voievozilor si Parcul Copou. La iesirea din Iasi, in Bucium-popas la “Plopii fara sot”. La Vaslui se viziteaza Monumentul Bataliei de la Podul Inalt. Deplasare pe ruta Barlad-Tecuci-Focsani-Buzau. Sosire (in conditii normale de: vreme, trafic, formalitatile vamale, etc.),aprox. ora 23:00, in Bucuresti-Parcare Gara de Nord (pe Calea Grivitei intre Muzeul CFR si piciorul Podului Basarab).

Oferte

Data plecare TARIF 
18.07.2017 170 Euro
29.08.2017 170 Euro

 

Servicii incluse:

 • Transport autocar 2* cu aer conditionat, taxe stradale si parcari incluse;
 • 4 cazari cu mic dejun la Hotel 3* si 2*(camere, pentru 2 persoane, cu grup sanitar propriu cu dus);
 • Servicii ghid roman si ghizi locali in: Chisinau, Cernauti si Iasi.

Nu sunt incluse:

 • 15 Euro (se achita obligatoriu la agentie) pentru: bilet vizitare crama Cricova;
 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici ghizii pentru acestea.

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0743 037 338  sau turism@adminpedia.ro

Curiozități

Circuit în Chișinău

 • Orașul Chisinău, este centrul principal administrativ, economic, științific și cultural al Republicii Moldova. Așezat pe un loc pitoresc, pe cele șapte coline, Chisinăul produce o impresie plăcuta asupra oaspeților și locuitorilor Republicii. Orașul este situat la 47 grade 2 minute latitudine nordică și 28 grade 50 minute longitudine estică și cuprinde un teritoriu de circa 120 de kilometri pătrati. Capitala Republicii Moldova are aproape un milion de locuitori.

 

 • Din punct de vedere administrativ Chișinăul este împărțit în cinci sectoare: Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Riscani. Orașul își are simbolistica proprie: stemă și drapel.

 

 • Pentru prima dată Chișinăul este menționat într-un hrisov domnesc de la 1436. în secolul al XIX-lea a fost elaborat planul general de dezvoltare a orașului. A început construcția edificiilor moderne din piatră, avînd o originală structură arhitectonică, multe dintre care înfrumusețează și astăzi fața orașului.
  În anul 1836 a fost finisată construcția complexului Bisericii Catedrale și Clopotniței, În perioda sovietică Clopotnița a fost demolată și doar odată cu obținerea independenței Republicii Moldova, la inițiativă unui șir de personalități marcante și a conducerii Primăriei municipiului Chișinău, cît și cu supotrul mai multor chișinăuieni, a fost reconstruită Clopotnița, iar Catedrală a fost restaurată.

 

 • Pe parcursul ultimilor ani capitala Moldovei și-a schimbat considerabil imaginea. Au fost reconstruite străzile Ismail, Ceucari, Ciuflea, au fost inaugurate noi linii de troleibuz spre Porțile orașului, Gara de Sud, Poșta Veche, Buiucanii Vechi, Durlesti. Și-au deschis ușile „Casa Limbii Romane”, „Centrul Acadimic Eminescu”, Casa Cărții „Petru Movila”.

 

 • Aleea Clasicilor din inimă Chișinăului este un loc unic de acest fel în întreagă lume. Pe parcursul ultimului deceniu Aleea a fost completată cu busturile marilor scriitori – Nichita Stănescu, Octavian Goga, George Coșbuc, George Bacovia, Mihail Să-doveanu. Monumentele noi ale lui Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Petru Movilă, Ion și Doină Aldea-Teodorovici s-au încadrat organic în structură arhitectonică a orașului.

 

 • Chișinăul este și capitală culturală a republicii. Deja de peste trei decenii orașul găzduiește festivalul internațional „Martisor”, festivalul internațional de Operă „Invita Măria Biesu”, concursurile internaționale de dans, la care evoluează cu brio și ansamblul „Codreanca”, festivalul de satiră și umor „Danila Prepeleac”. Chisinauienii sînt mîndri de teatrele municipale „Guguta” și „Satiricus”, Asociația de creație „Buciumul”, „Teatrul unui actor”.