Descriere Oferta

Ziua 1: BUCURESTI TEL AVIV Intalnire la Aeroportul International Otopeni Henri Coanda, ora 15:30 cu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare cursa BLUE AIR cu destinatia Tel Aviv (18:30), aterizare pe aeroportul Ben Gurion (ora 21:20). Transfer autocar Tel Aviv-Ierusalim-Bethleem. Cazare la hotel categoria turist (echivalent 3*/4*) in Bethleem.
Ziua 2: BETHLEEM IERUSALIMMic dejun. Vizitarea Bisericii ortodoxe si a Criptei unde S-a nascut Domnul si a Bisericii Catolice Sfanta Ecaterina, Grota Laptelui. Ierusalim-vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina, Mormantul Regelui David, Zidul Plangerii. Cina si cazare hotel in Bethleem.
Ziua 3: IERUSALIMMic dejun. Incepem pelerinajul urcand pe Muntele Scopus. Vizita la Biserica Pater Noster (Tatal nostru) si Biserica Dintr-o Lacrima, la Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, continuam cu Biserica Mormantul Maicii Domnului. Vom intra AZn Sfanta Cetate prin poarta Sfantului Stefan. Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii AZn care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizita la Biserica si Caminul romanesc din Ierusalim. Cina si cazare la hotel in Bethleem.
Ziua 4: IERUSALIM MAREA MOARTA QUMRAN – BETHLEEMMic dejun. Deplasare Ierusalim. Intrare in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica greco-ortodoxa cu Dudul lui Zacheu. Vom aprine o lumanare de RUSALII la Biserica Romaneasca din Jerihon! Perspectiva vizuala spre Muntele Carantana, unde Mantuitorul a fost ispitit de Diavol. Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor), include si un restaurant cu autoservire. Reintoarcere la hotel in Bethlehem. Cina si cazare in Bethleem.
Ziua 5: BETHLEEM TEL AVIV Mic dejun. Plecare matinala (ora 06:30) spre Aeroportul International Ben Gourion, Tel Aviv pentru formalitatile de intoarcere in tara. Imbarcare pe cursa BLUE AIR, Tel Aviv (10:50) Bucuresti, Aeroport International Otopeni (13:40).

Tarife 2017

Plecare: 01.06.2017

TARIF/ PERSOANA: 559 Euro

SERVICII INCLUSE:

 • transport avion Compania Blue Air, Bucuresti Tel Aviv Bucuresti; snack servit la bord (sandvici si bauturi non-alcoolice); 
 • 1 piesa bagaj de cala/persoana (max. 32 kg) si 1 piesa bagaj de mana (max. 10 kg);
 • check-in gratuit in aeroport;
 • asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire / plecare; 
 • 4 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun & cina/fara cina din data de 01.06) in hoteluri 3*superior / 4* (camere cu aer conditionat, telefon, TV) in Bethleem;
 • transport autocar modern (aer conditionat) pentru executarea programului; 
 • ghizi vorbitori de limba romana la Bethleem si Ierusalim, (Via Dolorosa), specializati in actiuni turistice / pelerinaje;
 • insotitor roman de grup
 • taxe de aeroport: 160 euro/persoana

NU SUNT INCLUSE, DAR SUNT OBLIGATORII:

 • Tips (bacsisuri) se practica in Zona Orientului Apropiat, inclusiv in Israel: 25 EURO/persoana (pentru ghizi locali, soferi, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale;
 • Asigurarea medicala; asigurarea storno optionala (dar recomandata!) se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice.

Informatii Utile

Tel Aviv ( ebraica=Muntele Primaverii) este, dupa Ierusalim, cel mai mare oras din Israel, centru economic, de afaceri si cultural al tarii. Este un oras cu un ritm de viata alert si cu multe locuri de agrement. Aici se afla sediile principale ale bancilor si ziarelor israeliene, de asemenea jumatate din marile companii si locurile de munca ale unui sfert din populatia activa a Israelului. In anul 1909, cand a luat fiinta in mod oficial, urma sa devina cel dintai oras evreiesc din Tara Sfanta (Palestina, Eretz Israel) , dupa o pauza de doua mii de ani.

In anul 2005, orasul a fost inclus ca asezamant apartinand  patrimoniului cultural UNESCO, gratie celor aproximativ 4000 de constructii situate in centrul orasului, in stil international avangardist, cunoscut si sub denumirea de Bauhaus.

Orasul reprezinta un amalgam de curente, apartinand miscarii avangardiste, astfel conduce la stil arhitectonic local foarte diversificat, unic.

Centrul Istoric Jaffa – Yaffa se afla la sud de centrul orasului Tel Aviv si are o atmosfera araba, diferita de centrele istorice europene.

Muzeul Eretz Israel sau muzeul Pamantul Israelului este format dintr-un mare complex de cladiri. Principalul punct de atractie alacestui complex este movila mortuara Tel Qasile, unde au fost descoperite urmele a 12 civilizatii antice. Muzeul cuprinde urmatoarele expozitii: Numismatica, Ceramica, Sticla, Istoria Scrierii, Istoria Stintei, Etnografie si Folclor. Fiecare dintre aceste colectii contine exponate din diverse timpuri, de la cele mai indepartate pana in prezent. Din complexul muzeului Eretz Israel face parte si un Planetariu.

ACTE NECESARE: 
Pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii. In vederea acceptului de intrare in statul Israel, copie xerox.
ATENTIE! Nu se mai accepta pasapoarte temporare, cu valabilitate de un an!

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: cu 14 zile inainte de data plecarii. 
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
NOTA: Autoritatile israeline isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia toroperatoare nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.