Curiozitati

Italia este o tara renumita, un imperiu care stapanea teritorii de pe trei continente, care a construit si modernizat lumea. Este o regiune cu oameni frumosi, veseli si mereu plini de viata. O tara romantica in intregime unde la tot pasul poti intalni cafenele sau restaurante in strada, pline cu oameni care zambesc si totul este incojurat de istoria care inca traieste prin intermediul cladirilor bine conservate.

Iata ce curiozitati ascunde aceasta minunata tara:

 • Verona este leaganul de inspiratie pentru opera celebra a lui ShakespeareRomeo si Julieta.
 • Cel mai vechi festival de film din lume este cel de la Venetia, aparut in 1932.
 • Cuvantul “mafia” provine din insula Sicilia si astazi la ei este un termen ce defineste crima organizata.
 • Roma are singurul muzeu din lume dedicat complet pastelor.
 • Se estimeaza ca un italian consuma circa 25 kg de paste pe an.
 • Grota Azzurra (Grota Albastra) este o grota luminata de o lumina albastra, produsa prin refractia razelor solare. Se poate ajunge cu o ambarcatiune din Marina Grande, portul principal al Insulei Capri sau strabatand 784 de trepte in stanca, ori cu telefericul.
 • Italienii au inventat termometrul, pianul, masina de scris si conul de inghetata.
 • Italia este casa celor mai mari creatori de moda din lume: Dolce & Gabbana, Georgio Armani, Gucci, Roberto Cavalli, Ferragamo Salvatore, Gianni Versace, Valentino Garavani si altii.
 • Italia este cel mai mare producator de kiwi din lume.
 • Pizza a aparut in secolul 18 – saracii obisnuiau sa manance sos de rosii pe paine plata. Prima pizzerie, “Antica Pizzeria Port’Alba”, s-a deschis in 1830 laNapoli si este deschisa si astazi.
 • Italia este a 4-a cea mai vizitata tara din lume, cu mai mult de 50 de milioane de turisti pe an.

Perioada si Program

DATA DE PLECARE 2018 :
04.04; 05.05; 02.06; 14.07; 31.07; 25.08; 07.09; 28.09; 12.10; 17.11

8 zile – Avion

Ziua 1. București – Veneţia – Verona

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Treviso. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre Venetia pentru intalnire cu ghidul si grupul.

Remarcăm cu amuzament cât de apropiate sunt limba italiană și cea română. Chiar dacă nu ai făcut o oră de italiană la școală, imposibil să nu intuiești, cel puțin, sensul unor fraze în italiană. Cu acest sentiment familiar în suflet ne îndreptăm spre Veneția, care a fost declarată, în 1979, patrimoniu al umanității de către UNESCO. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco îmbarcându-ne într-o croazieră la bordul unui vaporetto care ne poarta lin până în centrul oraşului, singura modalitate de a ajunge aici. Deși poate nu ai mai fost aici, suntem siguri că ai o senzație puternică de deja-vu. Imaginile cu Piața San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” după spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Veneția, dar acum ai șansa să vezi și să simți energia incredibilă a acestui loc….. muzică, porumbei, artă. La câtiva pasi se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinţa, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete şi a Curtii de Justitie, dar şi a închisorilor municipale şi a multor instituţii administrative. Aflându-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne încântă cu arhitectura sa impresionantă care ne duce cu gândul la oamenii puternici care au condus, de aici, orașul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care şi-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux și suferință.

Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care a adăpostit timp de aproape o mie de ani mormantul Sfântului Marcu şi care a servit drept capelă particulară a dogilor, sprijin spiritual şi simbol fundamental al puterii, autorităţii şi continuităţii statului veneţian – cea ma longevivă republică din lume. Tot in Piata San Marco zarim silueta inalta si zvelta a Campanilei, cea mai inalta constructie din Venetia, cu cei 98.5 m, ofera cea mai incantatoare priveliste.

Calatoria noastra continua spre Verona, unde ne ajungem in cursul serii. Cazare la hotel in zona Verona. E timpul să adormim cu gândul la frumusețile pe care le-am văzut și la cele ce urmează.

Ziua 2. Verona – Milano – Pisa – Montecatini

După micul dejun, ne așteaptă poezia Veronei. Povestea Julietei și a lui Romeo și-a pus amprenta asupra acestui oraș pentru totdeauna. Așa că pornim cu sufletul deschis spre iubire în acest oraș adorat de turiști pentru tumultul său arhitectonic, culinar și pentru posibilitatea de a vedea artă la tot pasul. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo își declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uităm că legenda celor doi îndrăgostiți a luat naștere din condeiul lui William Shakespeare și ne lăsăm purtați de poveste. În curtea casei cu balconul, se află o statuie de bronz a Julietei. Se spune că dacă o atingi, vei avea noroc în dragoste. Nu strică să ne asigurăm!

Ieșim din atmosfera romantică și ne avântăm spre Arena – Amfiteatrul din Verona, al treilea ca mărime din Imperiul Roman după Capus de langa Neapole, si Colosseum din Roma. Grandoarea sa este azi pusă în slujba artelor (operă, teatru, balet). În trecut, însă, amfiteatrul a fost scena sângeroasă a luptelor între gladiatori. Plecand de la Arena mergem pe strada pietonala Via Mazzini, una dintre primele din oras care au magazine. Aceasta ne conduce la Piazza delle Erbe, locul unde a fost forumul roman si centrul istoric al orasului. Ne indreptam spre Piazza dei Signori, pe vremuri principala piata publica a Veronei. Aici se inalta Palazzo del Comune, Torre dei Lamberti si Palazzo di Sacligeri sau Prefettura, construit ca palat al familiei Scaligeri, apoi insusit de guvernatorul venetian al orasului.

Lăsăm totul în urmă și pornim spre Milano, orașul unde shopping-ul este la putere. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi aici isi au sediul patru muzee : galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice. Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admirăm Domul din Milano. A fost și rămâne una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevărată paradă a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvăluie. Italienii sunt frumoși, indiferent de vârstă. Îi admirăm cum circulă pe scutere, pe biciclete în timp ce ne răsfățăm cu un pic de shopping în Galeriile Vittorio Emmanuele. Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului.

După pozele obligatorii, ne continuăm periplul spre Montecatini. Acest orășel plin de verdeață este cunoscut pentru termele sale. Aici ne vom odihni peste noapte. Cazare la hotel in Montecatini.

Ziua 3. Montecatini – Florenta – San Gimignano – Sienna Buon giorno, Italia!

Florența ne așteaptă și nu putem dezamăgi așa o destinație. Capitala regiunii Toscana se mândrește a fi unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Cu inima deschisă, căci Italia are acest efect asupra celor care o vizitează, vedem Catedrala Santa Maria del Fiore, a patra ca marime din Europa, dar cea mai veche construcție din Florența si totodata cea mai înaltă! Impozanta constructie este flancata de clopotnita (Campanile) de sine statatoare iar in umbra catedralei se afla Baptisteriul, cea mai veche cladire a Florentei, un lacas de importanta spirituala si artistica pentru mai bine de o mie de ani. Daca Piazza del Duomo este considerata centrul religios al Florentei, cea de-a doua piata importanta a orasului Piazza della Signoria, a fost dintotdeauna considerata centrul civic. Aici se afla Palazzo Vecchio, sediul administratiei orasului timp de sapte secole, ce adaposteste astazi mai multe sculpturi de seama. Singurele tentații care ne distrag atenția sunt magazinele cu bijuterii prețioase de o frumusețe aparte. Statuile, artiștii stradali, vechiul integrat în nou ne lasă un gust plăcut și cu o stare de bine interioară ne gandim la un mic “Intermezzo”.

Drumul ne duce mai departe, așa că ne luăm rămas bun de la turnurile medievale și pornim spre Siena. Un fel de Florența mai puțin turistică, Siena pare că te ia în brațe, de parcă te-ai fi întors acasă. Păstrează și ea farmecul medieval, însă într-un mod intim. Străduțele înguste ascund frumuseți demne să fie admirate la fiecare pas.Drumul ne duce mai departe, așa că ne luăm rămas bun de la turnurile medievale și pornim spre Siena. Pe seară, ne întoarcem la Montecatini. Cazare la hotel in Montecatini.

Ziua 4. Montecatini – Roma

Ne luăm la revedere de la Montecatini și ne îndreptăm spre Roma. Supranumită ”Caput mundi” (”Capitala lumii”), la ”Città Eterna” (”Cetatea eternă”) sau, pur și simplu, ”l’Urbe” (”Orașul”), Roma are o istorie îndelungată și nu puțini dintre cei care o cunosc spun că, dacă ar fi să aleagă un singur oraș pe care să îl descopere de-a lungul vieții, acesta ar fi Roma.

Așezată pe malul Tibrului, Roma este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, fiind vizitată anual de milioane de turiști, fascinați de amestecul unic de arheologie, istorie, artă, gastronomie și panorame care îți taie respirația. Roma are nevoie de timp pentru a fi descoperită, dar astăzi vom începe prin a descoperi o parte din comorile Romei: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseumul, Columna lui Traian, Piata Venetia , Capitoliul si Pantheonul. Orice alte cuvinte aici ar fi de prisos in fata maretiei acestor constructii!

Suntem obositi dar fericiti ca am avut ocazia sa pasim pe stradutele acestui minunat oras. Ne retragem la hotel pentru odihna binemeritata. Cazare la hotel in Roma.

Ziua 5. Roma – Vatican – Tivoli

Mic dejun. Azi avem zi libera pentru vizita individuala in Roma. Vom descoperi Vaticanul, reședința Bisericii Catolice și cel mai mic stat din lume, condus de episcopul Romei, Papa. Pe o suprafață de doar jumătate de un kilometru pătrat vom descoperi unele dintre cele mai importante monumente și opere de artă ale omenirii: Bazilica Sfântul Petru unde putem vedea și faimoasa Capelă Sixtină. Muzeele Vaticanului sunt un complex format din zece muzee unde sunt păstrate opere semnate de Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tițian, Rafael sau Crivelli iar la finalul vizitei facem un tur si prin Grădinile Vaticanului, celebre pentru monumentele sale, fântânile și fortificațiile renascentiste și baroce. După o zi petrecută în Statul Cetății Vaticanului, vă veți convinge că nicio vizită la Roma nu este completă fără o zi petrecută la Vatican. Dupa amiaza sugeram o excursie optionala la Villa d’Este din Tivoli, pentru a admira un exemplu de arhitectură renascentistă care si-a pus amprenta asupra grădinilor sale somptuoase, terasate, decorate cu cascade și fântâni arteziene. Ne intoarcem la hotelul nostru din Roma cu inima plina de amintiri frumoase.

Ziua 6. Roma – Cassino – Napoli – Pompei

Astăzi ai o zi la dispoziție pentru a-ți face propriul traseu prin Roma și pentru a descoperi acest oraș în ritmul tău. Recomandarea noastră ar fi să ții cont de zicala care spune ”Când ești la Roma, fă ceea ce fac romanii!” și să te pierzi fără griji pe străzile pietruite ale centrului istoric, care te poartă spre piațete fermecătoare, palate renascentiste devenite muzee, biserici baroce, situri arheologice sau magazine care te cuceresc la prima vedere. Bineînțeles, pauzele de gelato, paste și pizza sunt mai mult decât recomandate, pentru că aici s-a născut la dolce vita, să nu uităm! Dacă vreți să descoperiți mai mult din farmecul Italiei, astăzi puteți opta pentru o excursie la Napoli și Pompei. In drumul nostru spre Napoli ne vom opri in Cassino pentru a vizita Abația Monte Cassino ce a fost întemeiată de Sf. Benedict și este în prezent una dintre cele mai faimoase mănăstiri din lume.

Dupa ce ne-am incarcat bateriile ne incheiem excursia de astazi cu o vizită la Pompei. Nici un alt oras din Italia nu evoca atat de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman asa cum o face Pompeiul. Daca aici nu s-ar fi produs cel mai devastator cataclism din istorie, începutul mileniul I, Pompeiul ar fi fost o alta colonie minora distrusa de trecerea timpului. In schimb a fost conservat pentru posteritate de eruptia vulcanului, cand cladirile si o parte din locuitorii sai au fost ingropati sub un munte de cenusa si materii vulcanice. Si au ramas asa, ingorpati, pana in secolul al XVIII-lea, cand o serie de texte vechi au scos la iveala existenta acestui oras. In cursul serii revenim in Roma pentru a ne odihni pentru o noua zi.

Ziua 7. Roma

Avem la dispozitie intreaga zi pentru vizita individuala in Roma. Sugeram vizita la Vila Borgese, complexul de Catacombe de pe Via Appia Antica, San Giovanii Laterano sau Centrul Administrativ si de afaceri E.U.R inceput de Mussolini in stil renascentist – fascist. Cazare la Roma la acelasi hotel.

Ziua 8. Roma

Dupa micul dejun se elibereaza camerele si imbarcare in microbuzul de transfer catre aerportul din Roma pentru zborul spre tara.

Tarif

De la 246 € * + 325 euro (bilet avion, transferuri si transport autocar local)

A B C D
PELLERIN   PLUS BEST DEAL Reducere 25% PROMO

Reducere 15%

STANDARD +

Reducere  10%

328

+ 325 € (bilet avion, transferuri si  transport  autocar local)

246€ *

+ 325 € (bilet avion, transferuri  si transport  autocar local)

279

+ 325 € (bilet avion, transferuri si transport  autocar local)

295

+ 325 € (bilet avion, transferuri si transport  autocar local)

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA  
 

*  Oferta valabila pentru primle locuri in autocar;

*  Avans  25% la inscriere;

*  Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;

*  GRATUIT excursia la Tivoli

*  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

* ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

* Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

*  Plata integrala la inscriere;

*  Nu se accepta modificari sau anulari.

*  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

*  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

*  Avans  30% la inscriere;

*  Diferenta de plata pana la  31.01.2018;

*  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

*  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

*  Oferta este valabila pana la  31.01.2018.

 

 

*  Avans  30% la inscriere;

*  Diferenta de plata pana la  31.03.2018;

*  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

*  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

*  Oferta este valabila pana la  31.03.2018.

 

SUPLIMENTE SI REDUCERI

•    Supliment de single 145 €

•    Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.

•    Reducere copil  6-12 ani  – 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

 

Pretul include:
– Bilet de avion Bucuresti – Treviso si Roma – Bucuresti;
– transport cu autocar climatizat – exceptand zilele 5, 6, si 7 (cu transport public);
– 7 nopți de cazare la hotel de 2-4*
– 7 mic dejun;
– Transfer aeroport – port in Venetia;
– Transfer hotel – aeroport in Roma;
– ghid însoţitor din partea agenţiei in primele 6 zile (dupa intalnirea cu acesta in Venetia), apoi asistenta turistica.

Nu sunt incluse in pret:
– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile opționale;
– Vaporasul (14 € / pers.), taxa de autocar (11 € / pers) la Venetia.

 

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați: 
0720065918 sau turism@adminpedia.ro