Curiozitati

 • Aproape 20% din populatia Frantei locuieste in Paris.
 • Pe 3 aprilie 2007, trenul de mare viteza (TGV) din Franta a atins viteza record de 574,8 km/h, pe calea ferata ce face legatura intre Paris si estul Frantei.
 • Se spune ca in Paris fiecare cladire este situata la cel mult 500 de metri de o statie de metrou. Metroul a fost deschis pentru prima data in Paris pe 19 iulie 1900. Astazi, traseele sale insumeaza aproape 200 de km si 368 de statii.
 • Cel mai vechi arbore din Paris este asa numitul “Robinier de Robin”, de langa biserica Saint-Julien le Pauvre. A fost plantat in jurul anului 1660 si a suprevietuit chiar si furtunii din 1999 cand 140.000 de copaci au fost daramati in Paris.
 • Orasul era denumit in antichitate Lutetia, ceea ce inseama “Locuinta din mijlocul apei”.
 • Casa cea mai mica din Paris se afla in Quai Voltaire si are 1m latime.
 • In caz ca nu aveti timp mult la dispozitie, cea mai buna metoda de a vedea atractiile Parisului este sa faceti o croaziera pe Sena, pentru ca majoritatea obiectivelor turistice se afla pe malurile raului.
 • Tour de l’Horloge (Turnul cu ceas) al Conciergeriei gazduieste din anul 1370 primul ceas public din Paris.
 • Rezistenta franceza din Al Doilea Razboi Mondial a taiat cablurile lifturilor din Turnul Eiffel pentru a-l impiedica pe Hitler sa viziteze turnul, in timpul vizitei sale la Paris, dupa cucerirea orasului. Cand a aflat ca trebuie sa urce mai mult de 1500 de scari, Hitler a renuntat la idee.
 • Marea Moschee din Paris a adapostit evrei in timpul Holocaustului si le-a oferit acte de identitate musulmane.
 • James Joyce si Ernest Hemingway obisnuiau sa se plimbe in jurul Parisului, implicandu-se in batai cu barbati mai masivi.
 • Paris si Roma sunt orase infratite exclusive, considerand ca nu mai exista niciun oras asemenea lor. Motto-ul lor este ‘Numai Parisul este demn de Roma; numai Roma este demna de Paris’
 • Simtind ca va pierde razboiul, Hitler a ordonat ca Parisul sa fie distrus, dar generalul nazist care controla Parisul a ignorat ordinul intentionat.
 • In Paris exista o Statuie a Libertatii orientata catre cea din New York, care simbolizeaza prietenia dintre cele doua tari.
 • Paris este adesea sinonim cu haute couture. Numerosi creatori de moda de renume mondiale sunt din Paris, printre care Chanel, Christian Dior, Yves Saint-Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Hermès.
 • Numele orasului provine de la membrii tribului ‘Parisii’, care locuiau in zona.
 • Parisul este denumit ‘Orasul Luminilor’. In mod interesant, acest renume are doua surse de inspiratie. Mai intai, orasul era recunoscut pentru rolul sau in viata ganditorilor iluminati iar apoi, pentru ca a fost printre primele orase iluminat stradal.
 • Parisul este impartit in 20 de zone sau arondismente. Primul arondisment este chiar in centrul orasului, iar urmatoarele sunt alocate in spirala, in sensul acelor de ceasornic.

Perioada și Program

DATA DE PLECARE 2018 : 05.04.2018-10.04.2018

Ziua 1 (05.04): BUCURESTI – PARIS, tur de oras si croaziera pe Sena
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:50, pentru imbarcare pe cursa companiei AIR FRANCE, cu destinatia Paris. Sosire la Paris la ora locala 09:00. Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic de oras in cadrul caruia vom avea ocazia sa admiram cele mai importante obiective ale “orasului lumina”: Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf.
Continuam turul de oras cu o croaziera pe Sena (o ora). Transfer si cazare la hotel Ibis la Defense Centre 3* sau similar.
Ziua 2 (06.04): PARIS
Mic dejun. In cursul diminetii, plimbare cu insotitorul de grup pe Ile de la Cit pentru a admira Catedrala Notre Dame, Conciergerie si Sainte Chapelle (intrari optionale), dupa care continuam cu boemele stradute din Cartierul Latin cu admirarea principalelor obiective: Panteonul, Sorbona si Biserica St. Germain des Pres. Dupa amiaza, vizita in cartierul Montmartre, unde ne putem bucura de frumusetea bisericii Sacre Coeur si a Pietei Tertre. Cu aceasta ocazie, puteti obtine o amintire de neuitat din Paris: un portret pictat de renumitii artisti parizieni. Dupa o scurta pauza de cafea la una dintre cochetele cafenele, va recomandam sa urcati in Turnul Eiffel pentru a privi Parisul de la inaltime.
Ziua 3 (07.04): CASTELUL FONTAINBLEAU SI PALATUL VERSAILLES (optional)
Mic dejun. Optional, excursie la Castelul Fontainbleau sau “Casa secolelor” dupa cum il numea Napoleon Bonaparte. Aici a locuit marele strateg si tot aici a semnat prima abdicare, in 1814. Incepand cu secolul al XII-lea, castelul a fost permanent folosit ca resedinta de vanatoare a regilor Frantei. Continuam ziua cu vizitarea Palatului Versailles, resedinta regala de la inaugurarea sa in anul 1682 si pana la revolutia din anul 1789. Construit de catre Ludovic al XIV, numit si “Regele Soare”, palatul a fost socotit inca de la inceput “centrul lumii”. Moda, muzica, dansul, eticheta de aici erau copiate pretutindeni. Seara, optional, participare la Slujba Invierii la Biserica Ortodoxa Romana “Sf. Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail”, aflata in centrul Cartierului Latin, aproape de
catedrala Notre-Dame.
Ziua 4 (08.04): CHARTRES si MUZEUL LOUVRE (optional)
Mic dejun. Timp liber in Paris pentru plimbari individuale sau, optional, excursie de jumatate de zi la Chartres, oras situat la 90 km de Paris. Atractia principala a excursiei este vestita catedrala cu acelasi nume ce dateaza din secolul al XIII-lea, unul din cele mai reusite modele de arhitectura gotica din Franta, monument UNESCO. Catedrala detine jumatate din totalitatea vitraliilo medievale din secolele XII-XIII din intreaga Franta. Dupa-amiaza, vizita optionala a muzeului Louvre.
Ziua 5 (09.04): VALEA LOIREI, optional
Mic dejun. Optional, excursie de o zi pe Valea Loirei, locul unde s-a scris istoria Franteisi unde vom vizita castelele Amboise si Chenonceau. Toti regii au iubit aceasta zona cu un microclimat placut, unde s-au construit peste 150 de castele. Castelulfortificat Amboise este locul in care Leonardo Da Vinci, la invitatia lui Francois I, se stabileste si creeaza opere importante. Castelul Chenonceau a fost supranumit “castelul femeilor”, faima datorata personajelor istorice feminine care si-au lasat amprenta asupra lui si care l-au pastrat intr-o stare excelenta.
Ziua 6 (10.04): PARIS
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Air France cu destinatia Bucuresti cu plecare la ora 12:30).

Tarif

PRET/persoana: 375EURO
(loc in camera dubla)
Supliment camera single: 175 EURO
Pret copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti: 345 EURO
Hotelul Ibis Defense Centre nu accepta 3 adulti in camera .

Sunt incluse:

-transport cu avionul Bucuresti – Paris – Bucuresti cu compania AIR FRANCE;
-5 nopti cazare cu mic dejun in Paris la hotel 3*;
-tur panoramic de Paris;
-croaziera pe Sena de o ora;
-transferuri aeroport – hotel – aeroport;
-insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

-taxele de aeroport: 150 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
-taxa de oras impusa de autoritatile locale din Paris: aprox 9 EURO/persoana/sejur 5 nopti (se achita personal, la
receptia hotelului);

-asigurarea medicala (optionala)
-asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii
Turistice);
-intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR

05.04.2018 Bucuresti 06:50 – Paris 09:00
10.04.2018 Paris 18:20 – Bucuresti 22:10

 

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați: 
0720065918 sau turism@adminpedia.ro