Detalii Malta

Teritoriul Maltei acoperă un arhipelag format din cinci insule situate în centrul Mării Mediterane, la sud de insula italiană Sicilia, la est de Tunisia și la nord de Libia. Malta este una dintre cele mai mici și mai dens populate țări din lume.

În 2015, cele mai importante sectoare ale economiei Maltei erau: comerțul cu ridicata și cu amănuntul, transporturile, serviciile de cazare și alimentație publică (22,6 %); administrația publică, apărarea, educația, sănătatea și asistența socială (18,8 %) și activități specializate, științifice și tehnice; activități administrative și de asistență (12,5 %).

Principalii parteneri de export ai Maltei sunt Germania, Franța și Hong Kong, iar cei de import sunt Italia, Țările de Jos și Regatul Unit.

Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Ziua 1: BUCURESTI – CATANIA

Ora 11:20 – Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 13:20 pentru zborul  Blue Air  cu destinatia Catanina.
14:45 – Sosire in in Catania – programul excursiei incepe cu turul panoramic de oras si vizita nocturna in Tarormina. Turul panoramic va include: Piazza Universitaria, Piazza del Duomo cu fantana Elefantului (simbolul orasului), Cattedrala di Sant-Agata (Domul) unde se poate vedea si mormantul compozitorului Vincenzo Bellini, piata de peste si alimente.
Continuam cu Taormina- centru inscris in patrimoniul UNESCO, un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunsocut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Tur pietonal cu insotitorul de grup, unde vom avea ocazia sa vedem: cafenele, restaurante si magazine, iar la final vom face un popas la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Cazare si cina in zona Catania/Taormina.

Ziua 2: CATANIA – ETNA & CHEILE ALCANTARA

Mic dejun. Excursie la Vulcanul Etna – cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. Cu o activitate constanta de peste 6000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Dupa amiaza optional  excursia spre o alta atractie turistica din zona: spectaculoasele chei Alcantara cu roci bazaltice stratificate situate intr-un cadru natural deosebit. Cazare si cina  zona Catania/Taormina.

Ziua 3: CATANIA – SIRACUSA & NOTTO

Mic dejun. Excursie optionala la Siracusa si Notto. Siracusa – unul din cele mai vechi orase din lume. Siracusa se întinde pe coasta estică a Siciliei, langa marea albastra, cu doua rauri: Ciane si Ananapo. Poeti si scriitori, de la Cicero la D’Annunzio au fost inspiraţi de frumuseţile acestui loc si de legendele lui.
In anul 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.C.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Tur de oras Siracusa: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Vom continua cu vizitarea orasului Noto cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc. Cazare si cina in zona Catania/Taormina.

Ziua 4: CATANIA – VALLETTA(MALTA)

Mic dejun. Continuam cu vizita optionala in Malta- transfer dimineata in portul Pozzalo si traversarea in insula cu catamaran de mare viteza. Excursia cuprinte vizitarea vechii capitale, Medina si a frumoaselor orasele St. Julians si Sliema, dupa care capitala Valletta, Orasul Cavalerilor, cu Gradinile Barrakka, Portul, Catedrala Sf. Ioan.Excusia include si masa de pranz.  Seara ne vom intoarce in Sicilia pe acelas traseu.
Cazare si cina in zona Catania/Taormina.

Ziua 5: CATANIA – INSULELE EOLIENE: LIPARI SI VULCANO

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optional la Insulele Eoline. Dis de dimineata vom pleca catre Milazzo, situat la aproximativ 130 de km de Catania, ne vom imbarca pe feribotul care ne va duce la prima destinatie Insula Lipari unde va avea loc si prima oprire, vom avea timp liber la dispozitie pentru exploaraea  orasului vechi sau putem alege sa vizitam parcul aheologic.
Navigam catre Insula Vulcano, vom admira Gran Cratere fumegand, pestera ingerilor, Grotta del Cavallo, piscina lui Venus si Vulcanello – un Vulcan stins.
Va recomandam sa va luati si costumul de baie deoarece puteti alege sa faceti o baie in izvoarele termale cu apa sulfuroasa si namol terapeutic, ne vom bucura de plaja cu nisip negru-vulcanic.
In Lipari, ne vom imbarca pe feribotul in jurul orei 17:45 si pornim spre portul Milazzo din Sicilia. Cazare si cina in zona Catania/Taormina.

Ziua 6: CATANIA – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Decolare in jurul orei 20:45  si sosire la destinatie in jurul orei 23:45.

Note

Grup minim: 25 persoane

*Orar de zbor informartiv: Compania Blue Air/Wizz Air

Bucuresti- Catania:13:20-14:45 / Catania-Bucuresti:20:45-23:45

*Compania aerieana cat si orarul de zbor se poate modifica pana la data calatoriei.

Tarif

Tarife:

Data plecare Hotel Sabbie d’Oro
01.03.2018 379 Euro
03.10.2018 379 Euro
17.10.2018 379 Euro

Hotel Sabbie d’Oro

Localizare: Via Schisò, 12, 98035 Giardini Naxos, Italia sau similar

Supliment camera single: 159 Euro;
Pat suplimentar: 379 Euro; 
Copil 2-12 ani in camera cu parintii: 299 Euro
Servicii incluse:
Bilete de avion Bucuresti – Catania-Bucuresti,Compania Wizz Air /Compania Blue Air
Bagaj de cala de 23 kg si bagaj de mana mic
5 nopti cazare in zona Catania/Taormina la hotel de 4**** cu Mic dejun si Cina
Bauturi incluse la cina: 1/2 sticla apa minerala si 1/4 vin de persoana
Tururile si transferurile prevazute in cadrul itinerariului cu autocar: transfer aeroport hotel aeroport, tur panoramic de Catania, vizita in Taormina, excursie la Vulcanul Etna
Asistenta turística in limba romana
Nu sunt incluse:
Taxele de aeroport 160 euro/persoana
Taxele de oras, aproximativ 1,5 Euro/zi/persoana taxele de oras, aprox. 1,5 Euro/ persoana/ zi, se achita de catre clienti direct la hoteluri
Excursiile optionale
Asigurarea medicala si storno
Alte servicii neincluse in program
Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:
 0720065918 sau turism@adminpedia.ro