Curiozitati

Curiozitati despre Viena

 • Viena are renumele de ‘Centrul Muzical al Europei’.
 • Gradina Zoologica Schönbrunn din Viena este cea mai veche gradina zoologica din lume, infiintata in anul 1752.
 • Cimitirul central din Viena – Zentralfriedhof – are peste 2,5 milioane de morminte (mai mult fata de populatia vie a orasului), printre care si cele ale lui Beethoven, Schubert, Schoenberg, Brahms si Strauss.
 • Fondat in anul 803, Haslauer este cel mai vechi han/restaurant din lume inca in functiune si cea mai veche companie din lume.
 • In Viena locuieste un sfert din populatia Austriei.
 • Cel mai înalt carusel cu lanţuri din lume se află in Viena şi are o înălţime de 117 metri.
 • In Viena se tin peste 10 targuri de Craciun in perioada sarbatorilor de iarna.
 • Viena are in jur de 1000 de km de piste pentru biciclisti.
 • In Viena se organizeaza peste 300 de baluri anual.
 • Viena este cotata printre primele orase din lume, in ceea ce priveste calitatea vietii.
 • In Viena exista 90 de restaurante cu stele Michelin.
 • Cea mai mica strada din Viena se numeste Irisgasse si are doar 17 metri lungime, fiind situata in Centrul Istoric.
 • Centrul Istoric al Vienei este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO.

 

Perioada si program

Perioada si program

DATE DE PLECARE 2018 :

28.04; 28.05; 15.06; 23.08

Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. (Cazare în Budapesta).

Ziua 2. Budapesta – Viena

 Astazi este depre Viena!  Capitala Austriei este un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Este pentru muzica ceea ce Roma si Florenta au insemnat pentru pictura, sculptura, arhitectura. De numele orasului sunt legate clasicismul vienez : Haydn, Beethoven, Mozart; imperiul dinastiei Strauss; Wienerlied – liedul vienez, unic in felul sau; operetele; sunt vestite scoala de medicina, congresele vieneze, dictatul de la Viena; tratatul de la Viena. Si chiar daca prin absurd, nu ai auzit nimic din tot ce este legat de numele Vienei, concertul anual de Anul Nou, transmis de aici in peste 180 de tari, te face sa visezi ca vei poposi vreodata in fosta capitala a gloriosului Imperiu al Habsburgilor –  cea mai mare dinastie europeana, care, din Evul Mediu pana la inceputul sec. XX si-a pus pecetea asupra istoriei continentului. 

 Admirand palatele (nici o alta capitala a lumii nu are atatea), monumentele, vizitand cele mai importante muzee, colindand stradutele romantice din centrul orasului, ascultand muzica ce se revarsa pretutindeni, vei reusi sa uiti de     stress-ul cotidian, sa te intorci in timp si mai ales, sa te identifici cu cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altadata: acea atmosfera idilica, specific vieneza, care inca s-a mai pastrat.

         Viena este un oras pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.

Ziua 3. Viena – Defileul Dunării – Abatia Melk

         Este timpul sa parasim putin Viena si sa intram putin mai mult in mijlocul Austriei. Azi va propunem o excursie optionala pe Defileul Dunarii. Pornim la drum spre Wachau, zona cu o istorie vie de-a lungul Dunării,  cu o climă blândă şi un excelent vin alb, aparţinând moştenirii culturale mondiale UNESCO care este în fiecare anotimp un ţinut magic. Dealurile cu viţă de vie, atmosfera medievală a satelor şi zonelor de pe malurile Dunării se adaugă unui întreg ce nu suportă comparaţii. Ocrotit de clima blândă, de influenţă dunăreană, de pantele înclinate perfect în soare şi de calitatea specială a solului alcătuit din roci primitive, vinul excelent de Wachau prosperă aici în voie, fiind deosebit de apreciat de cunoscători din întreaga lume.

         Primul popas va fi in Krems, oras situat la confluent Dunarii cu raul Krems. Varietatea culturala si istorica deosebita care incepe inca din secolul X, fac din acest mic orasel o destinatie turistica interesanta. Admiram defileul Wachau, format de Dunare care se intinde pe o suprafata de  40 de km intre orasele Krems si Melk. Ne pierdem apoi pe stradutele mici si inguste din centrul orasului pentru a descoperi cateva repere locale : Biserica Piarista Sf. Stefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Arta.

Ziua 4 Viena – Esztergom – Visegrad – Szentendre – Budapesta

         Plecăm din Viena anticipând o zi mai mult decât epică. Evităm monotona autostradă spre Budapesta, alegem  drumul care ne va duce prin peisaje absolut fabuloase pe valea Dunării. Primul popas îl vom face în Esztergom, reședință princiară și loc de încoronare a regilor maghiari, începând chiar cu Sf. Ștefan I al Ungariei, născut aici în 975. Vizităm impunătoarea Catedrală Esztergom care domină de departe restul clădirilor din oraș și care a scăpat furiei turcilor după căderea Ungariei în 1526. Palatul Regal nu a avut o soartă la fel de fastă, dovadă sunt zidurile cetății și ruinele sale, așa cum au rămas după distrugerea otomană, din jurul catedralei. Următoarea noastră oprire este la Cetatea Visegrad, o construcție în stil renascentist , reședința legendarului rege maghiar Matei Corvin. Pe zidurile cetății vom zării corbii care au fost emblema huniazilor. În Visegrad facem un popas binemeritat la Gulyas Csarda.

Ziua 5. Budapesta – Bucureşti

       După micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut, bucuroși că am ne-am facut prieteni de calatorie si  cu gandul la urmatoarea vacanta.

Tarif

TARIFE

PELLERIN   PLUS BEST DEALReducere 64 PROMOReducere 48 STANDARD +Reducere 32
160 + 95 € ( transport  autocar) 96 € *+ 95 € (transport  autocar) 112 + 95 € (transport  autocar) 128 + 95 € (transport  autocar)
pret de persoana in camera dubla
Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;Avans  25% la inscriere;  Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.GRATUIT  excursia Defileul Dunarii;Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE! Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;Plata integrala la inscriere;Nu se accepta modificari sau anulari.Nu se cumuleaza cu alte reduceri;ATENTIE!   LOCURI LIMITATE! Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  31.01.2018;  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);Nu se cumuleaza cu alte reduceri;Oferta este valabila pana la  31.01.2018. Avans  30% la inscriere;Diferenta de plata pana la  31.03.2018;Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);Nu se cumuleaza cu alte reduceri;Oferta este valabila pana la  31.03.2018.
suplimente &reduceri·   Supliment de single 75 €·   Reducere a 3-a persoana in camera  – 10 €.·   Reducere copil  6-12 ani  – 15 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

Preţul include

 • transport cu autocar climatizat;
 • 4 nopți de cazare la hotel de 3*
 • 4 mic dejun;
 • Tur panoramic Budapesta;
 • Tur panoramic si vizita in Viena
 • Excursie Valea Dunarii – Esztergom, Visegrad, Szentendre;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Nu sunt incluse în preţ

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane;

 

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați: 
0720065918 sau turism@adminpedia.ro