Curiozitati India

    India este una dintre cele mai mari țări asiatice și își sărbătorește ziua națională în data de 15 august. În această zi este sărbătorită câștigarea independenței față de Imperiul Britanic, în 15 august 1947. Sărbătorim și noi alături de ei, aflând câteva curiozități despre țara lor.

 1. India este cea mai mare democrație din lume, având 1,2 miliarde de oameni.
 2. Calendarul hindus al Indiei are 6 anotimpuri: Primăvară, Vară, Muson, Toamnă, Iarnă și Prevernal.
 3. Este ilegal să iei cu tine valuta indiană (Rupii) în afara Indiei.
 4. Un indian, capul unei secte religioase, are cea mai mare familie din lume, compusă din 39 neveste și 94 copii. Familia locuiește împreună într-o casă cu 100 camere.
 5. Ofițerii de poliție dintr-un district indian au un salar mai mare dacă au mustață.
 6. India este țara cu cel mai mic consum de carne per persoană.
 7. În India există mai multe telefoane mobile decât toalete.
 8. Ziua Copilului este sărbătorită în India în 14 noiembrie, la exact 9 luni de la Valentine’s Day.
 9. În Bengalul de Vest, zonă a Indiei, este obligatoriu ca vacile să aibă un act de identitate, cu poză.
 10. Jucăriile sexuale sunt considerate ilegale în India.
 11. Pentru a câștiga suficienți bani ca să își permită un Big Mac de la McDonald’s, o persoană trebuie să lucreze aproximativ 6 ore.
 12. Populația Indiei e mai mare decât populația întregii Emisferei Vestice.
 13. Una dintre dialectele vorbite în India se numește „Anal”.
 14. Există un grup de justițiari care oferă protecție cuplurilor care se îndrăgostesc deși fac parte din castre diferite. Se autointitulează „Love Commandos” (Comando ai dragostei).
 15. New Delhi este cel mai poluat oraș al lumii.
 16. Templul de aur din India servește câte o masă vegetariană pentru peste 100.000 de oameni în fiecare zi, indiferent de rasă, religie sau clasă socială.
 17. Există un trib de țigani în India care sărbătoresc moartea ca fiind cel mai fericit eveniment din viață, iar nașterea este tratată cu jale.

Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Ziua 1: BUCURESTI-ISTANBUL-NEW DELHI

Ora 08:25 – Intalnire pe aeroportul din Otopeni  si imbarcare la ora 08:25 pentru zborul  Turkish Airlines cu destinatia New Delhi, vom avea zbor cu escala in Istanbul.
Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2: NEW DELHI

Sosire in New Delhi in cusul noptii, dupa efectuarea formalitatilor din aeroport ne vom intalnii cu repezentantul local si vom fi transferati la hotel. Cazare in New Delhi.
Dupa  amiaza  vom incepe turul panoramic al orasului New Delhi. Vom vizita orasul nou care a fost capitala Indiei britanice, un oras cu strazi largi, gradini ingrijite, case moderne si edificii guvernamentale. Vizitam Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India ce a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, India Gate, Parlamentul, Palatul Prezidential – Rashtrapati Bhawan. Cazare si cina in New Delhi.

Ziua 3: NEW DELHI MANDAWA

Mic dejun. Excursie optionala la  Mandawa, un orasel linistit unde domneste inca atmosfera Indiei de odinioara. Aceasta regiune este descrisa drept “galeria in aer liber a Rajasthanului” si regiunea cu cea mai mare concentratie de fresce din lume. Dupa-amiaza, tur pietonal impreuna cu insotitorul roman de grup pentru a descoperi bijuteriile arhitecturale ale oraselului.  Cina si cazare la hotel  in New Delhi. LA MULTI ANI 2018!!!

Ziua 4: NEW DELHI-JAIPUR

Mic dejun. Plecare matinala catre orasul Jaipur(Orasul Roz) ce poarta numel intemeietorului sau, regele razboinic si astronomul Sawai Jai Singh II. Este primul oras planificat al Indiei, aflat in taramurile desertice ale Rajasthanului. Astazi, Jaipur este un centru de afaceri major pentru locuitorii Rajasthanului, cu toate dotarile unei mari metropole. Pictat in roz, orasul impresioneaza fiecare vizitator.
Dupa ce ajungem in Jaipur ne vom lasa bagajele la hotel si vom vizita: Palatul Orasului, un complex de palate si gradini, Hawa Mahal-Palatul Vanturilor, o fatada ce are  953 m de ferestre construite pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam cu Jantar Mantar, Observatorul Astronomic-cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII-lea. Transfer la hotel. Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 5: JAIPUR- FATEHPUR SIKRI -AGRA

Mic dejun. Dimineata vizitam Fortul Amber- situat la o distanta de 11 km de Jaipur. Amber a fost vechea capitala a statului Jaipur. Construirea fortului a inceput in 1592 de catre Raja Man Singh, comandant al armatei Rajput lui Akbar si este un exemplu superb de arhitectura Rajput. Se va vizita : Sheesh Mahal, Jai Mahal si alte palate din interiorul fortului.
Optional – plimbare cu elefantii la poalele dealului Aravallis la intrarea in Fort Amber.
Circuitul continua catre Agra cu scurt stop in Fatehpur Sikri, orasul construit in gresie rosie. Sosire in Agra si transfer la hotel. Cazare si cina in Agra.

Ziua 6: AGRA-NEW DELHI

Mic dejun.Dis de dimineata incepem cu turul oasului Agra si vizitam Taj Mahal – monument construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleum pentru sotia sa, Mumtaz Mahal. Cladirea a fost construita intre 1630 si 1653. In 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO si ramane si pana astazi printre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume.
Continuam cu vizitarea Fortului Agra, construit intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane.Transfer cu autocarul la New Delhi. Cazare si cina in Delhi.

Ziua 7: NEW DELHI -VARANASI (Mese incluse: Mic dejun si Cina)

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru zborul catre Varanasi. Sosire in Varanasi- capitala statului Kashi, stat ce va insa anexat, in sec al V-lea I.Hr. de Regatul Magadha. In timpul dinastiei Gupta (320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios, devenind orasul sfant al hinduismului.Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai GangeluiVaruna si Assi, care-l incadreaza, ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale, desigur la inceputurile lumii. De aceea, Varanasi este socotit cel mai sfant loc de pe pamant. Prin valorile sacre cu care e investit de bogata mitologie indiana, Varanasi este chiar centrul universului, axis mundi, un loc in care spatiul si timpul sunt abolite sau se contopesc, facand posibila comuniunea omului cu divinitatea.
Vom face un tur de oras in urma caruia vom descoperii: Templul Kashi-VishwanathBharat Mata Mandir, inaugurat de Mahatma Gandhi-templu dedicat Mamei Indiei.
Transfer la hotel. Cazare si cina in Varanasi.

Ziua 8: VARANASI

Mic dejun.Inainte de rasarit facem o plimbare cu barca pe Fluviul Gange. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt vor face din aceasta plimbare o experienta unica, returul catre  hotel se va face pe stradutele labirintice ale orasului. Astazi vom face o vizita la celebrele ghaturi– Varanasi nu inseamna doar Gange ci un loc plin de incarcatura spirituala budista lucru ce il face sa fie locul in care daca mori sau esti incinerat ajungi sa nu te mai reincarnezi. Astfel o gramada de gramajoare de oameni inveliti in folie colorata: rosie sau aurie sau rosu si auriu (culorile sfinte) sunt pusi sa arda pe targile lor de bambus. Ghaturile ard zi si noapte, nu exista o regula, nu sunt inchise, e un proces non stop care m-a facut sa realizez ca pe langa faptul ca sunt foarte multi oameni, foarte multi oameni bogati, foarte multi oameni saraci, mor si foarte multi oameni in India. Cazare si cinain Varanasi.

Ziua 9: VARANASI- NEW DELHI

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru zborul catre New Delhi. Sosire si transfer la hotel. Dupa amiaza vom face un tur al orasului vechi:  Raj Ghatmonument dedicat memoriei lui Mahatma Gandhi. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid. Vom face o plimbare pietonala prin Chandni Chowk. Optional Show traditional Zangoora at Kingdom of Dreams. Cazare si cina in New Delhi.

Ziua 10: NEW DELHI-ISTANBUL-BUCURESTI – OPTIONAL GOA SAU KERALA

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti cu un stop la Istanbul. Sosire in Bucuresti.

Tarif

Tarife:
Data plecare Hoteluri
21.02.2018 1049 Euro
28.03.2018 1049 Euro
08.04.2018 1049 Euro
30.10.2018 1049 Euro
28.11.2018 1049 Euro
30.12.2018 1049 Euro

Hoteluri

New Delhi: Hotel Piccadily, District Centre Complex, Janakpuri, Janakpuri, 110058 New Delhi, India sau similar
Jaipur: Hotel The Paradise, A2 Metal Colony, Sikkar Road, Opp. Bhavani Niketan School., 302023 Jaipur, India sau similar
Agra: Hotel Fern, Fatehabad Road, Agra, Uttar Pradesh 282001, India sau similar
Varanasi: Hotel Zeeras, The Mall,Cantonment, Varanasi, Uttar Pradesh 221002, India sau similar

Supliment single: 209 Euro; Loc in camera tripla: 1049 Euro; Copil 2-12 ani in camera cu parintii: 799 Euro;

Servicii incluse:

Bilete de avion Bucuresti -Amsterdam-New Delhi-Amsterdam-Bucuresti- Compania Turkish Airlines
Bilete de avion New Delhi-Varanasi-New Delhi
4 nopti cazare in New Delhi la hotel de 4**** cu mic dejun si cina 
1 noapte de cazare in Jaipur la hotel de 4**** cu mic dejun si cina
1 noapte de cazare in Agra la hotel de 4**** cu mic dejun si cina
2 nopti cazare in Varanasi la hotel de 4**** cu mic dejun si cina
Tururile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar:
Tur panoramic si petonal de oras: New Delhi: partea noua cat si orasul vechi; Agra, Varanasi
Excursii conform itinerariu 
Plimbare cu barca pe Fluviul Gange in Varanasi
Ghizi locali la obiective in: New Delhi, Jaipur,Agra si Varanasi
Asistenta turística in limba romana

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport pentru zborul: Bucuresti -Amsterdam-New Delhi-Amsterdam-Bucuresti- 490 Euro/persoana
Taxele de aeroport pentru zborul: New Delhi-Varanasi-New Delhi – 59 Euro/persoana
Intrarile la obiectivele turistice-69 Euro/persoana
Plimbarea cu elefantul – 18 Euro/persoana
Cina festiva de revelion si supliment pachet – 99 Euro / persoana *se achita obligatoriu
Excursiile optionale
Asigurarea storno si asigurarea medicala

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

 0720065918 sau turism@adminpedia.ro