Detalii Praga

Praga este capitala Republicii Cehe. Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală și are aproape 1,2 milioane de locuitori, în numărul cărora nu sunt luați în considerație cei aproximativ 300.000 de navetiști, care lucrează în oraș, dar nu locuiesc aici.

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium („mama orașelor”), „Orașul celor o sută de clopotnițe” sau „Orașul de aur”[1]. Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

„Oraşul celor 100 de turnuri“, „Praga de aur“ aflată pe meandrele râului Vltava, face să bată mai repede inima poeţilor, a pictorilor, a fotografilor. Praga este un centru cultural, administrativ, al cultelor, comerţului şi industriei Republicii Cehe şi, de 10 secole, capitala regatului şi a Republicii, ca şi sediul numeroşilor suverani şi arhiepiscopi. Istoria oraşului se confundă în multe privinţe cu cea a statului ceh. Aşezările umane din jurul Hradului – castelul praghez, şi al Vyšehradului, au dat naştere unei aglomeraţii umane, care spre 1230, capătă privilegiile unui oraş.

Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA – GYOR (1000 Km)

Ora 05.45. Imbarcare dinBucuresti – Calea Grivitei  (Gara de Nord – Muzeul CFR).
Ora 06.00. Deplasare pe traseul Sibiu – Deva – Arad – Budapesta – Gyor . Cazare in Gyor.

Ziua 2: GYOR – BRATISLAVA – BRNO – PRAGA (410 Km)

Mic dejun. Plecare spre Bratislava, vizitam Biserica Incoronarii Mariei Tereza si vom face poze de pe faleza Dunarii si timp liber. Apoi ne deplasam la Brno, al doilea oras ca marime din Cehia si capitala regiunei Moravia. Vom face un tur pietonal in centru vechi si vom admira Vechea Primarie, Noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel, dar vom afla si povestea dragonului din Brno, devenit simbolul orasului. Plecare spre Praga, sosire in cursul serii si cazare.

Ziua 3: PRAGA – Castel Hrad, tur pietonal, optional Croaziera pe Vltava

Mic dejun. Transfer cu autocarul in centrul orasului langa Castelul Praga (Hradul).Tur pietonal: Catedrala Sf. Vit, Manastirea Loreta, Ulita de Aur, Cartierul Mala Strana, Podul Carol, Orasul Vechi (Piata Primariei, Ceasul cu Sfinti) Cartierul evreiesc, Vaclavske Namestie (zona pietonala cu magazine de lux). Timp liber. Optional, croaziera pe Vltava by night. Cazare in Praga.

Ziua 4: PRAGA – Dresda – Karlovy Vary (455 Km)

Mic dejun. Deplasare (150 Km) la Dresda pentru vizita Castelului Zwinger si a orasului (2 ore). Deplasare (180 Km) la Karlovy Vary – perla statiunilor cehe, vizitarea statiunii si timp liber. Seara ne intoarcem in Praga, optional, puteti alege program seara pragheza la un local traditional. Cazare in Praga.

Ziua 5: PRAGA – VIENA (315 Km)

Mic dejun. In drumul nostru spre Viena, vom face un scurt popas pentru a vizita Castelul Konopiste – ultima resedinta a arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei, unde vom putea admira colectiile de animale impaiate, arme si armuri ale arhiducelui. Viena – tur cu autocarul pe traseul Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringul Vienez, Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre. Plimbare pietonala in central orasului, Piata Eroilor, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan, strazile comerciale Kartnerstrasse si Graben. Cazare in Viena.

Ziua 6: VIENA – BUDAPESTA – Croaziera pe Budapesta (245 Km)

Mic dejun. Vizita la Palatul Schonbrunn. Deplasare la Budapesta. Scurt tur de oras cu autocarul: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Incheiem ziua cu o croaziera pe Dunare (include ghid local si un pahar de sampanie). Cazare in Budapesta.

Ziua 7: BUDAPESTA – BUCURESTI (875 Km)

Mic dejun. Deplasare pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Bucuresti, sosire seara in Calea Grivitei  (Gara de Nord – Muzeul CFR).

Tarif

Tarife:

Data plecare
30.04.2018 279 Euro
27.05.2018 279 Euro
17.06.2018 279 Euro
08.07.2018 279 Euro
29.07.2018 279 Euro
12.08.2018 279 Euro
26.08.2018 279 Euro
09.09.2018 279 Euro

Servicii incluse:

Transport cu autocar clasificat; 
6 nopti cazare in hoteluri de 2*, 3* si 4*;
Mic dejun in fiecare zi;
Ghid;
Croaziera pe Dunare la Budapesta;
Excursia la Castelul Konopiste (fara bilet de intrare).

Nu sunt incluse:

Biletele de intrare la obiectivele turistice;
Ghizii locali;
Excursiile optionale (minim 25 persoane);
Taxe de oras/statiune, se vor plati la ghid, la fata locului.

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

 0720065918 sau turism@adminpedia.ro