Descriere Lisabona

Agentia Adminpedia va recomanda un city break in Lisabona!

Tarifele incep de la 275 Euro/ persoana

Lisabona, capitala de pe tarmul Europei, ofera inca din martie un peisaj primavaratic, inundat de narcise insorite. Etaleaza o atmosfera relaxanta, care te indeamna sa iti bei cafeaua la o terasa din centrul istoric si sa te bucuri de amintirile ramase din Epoca Marilor Descoperiri Geografice.

Cand mergi la Lisabona, nu trebuie sa te astepti sa gasesti bulevardele largi ale Parisului, ci stradute intortocheate si pitoresti, piatete din secolul al XVIII-lea invaluite intr-o atmosfera romantica, azulejos (ceramica pictata specifica Lisabonei) si muzica reprezentativa – Fado.

Spectaculoase sunt Cartierul Belem, cu Turnul Belem (emblematic pentru Lisabona, deoarece de aici au pornit multe dintre expeditiile care s-au incheiat cu mari descoperiri), Muzeul Calestilor (un obiectiv foarte vizitat, care gazduieste una dintre cele mai valoroase colectii de acest gen) si Alfama, cel mai vechi cartier al orasului, cu labirintul sau de stradute inguste ce te duc inapoi in timp, pana in secolul al VIII-lea.

Cartierul Belem a fost martorul celor mai importante evenimente din istoria Portugaliei, iar astazi gazduieste cele mai atragatoare obiective turistice din capitala. Manastirea Jeronimo este unul dintre acestea si impresioneaza in primul rand prin marime: este uriasa. Datorita marimii si frumusetii arhitecturale este un convingator simbol al puterii Portugaliei; recunoscuta ca atare, este inscrisa in patrimoniul UNESCO. Pe langa bogatia decoratiunilor interioare, Manastirea adaposteste mormintele a doua personaje cheie in viata Portugaliei: exploratorul Vasco da Gama si poetul Luis de Camões.

Un alt obiectiv care trebuie vazut in Lisabona este Turnul Belem, construit intre 1515 si 1521, pentru apararea estuarului. Construit de arhitectul Francisco Arruda,  are multiple influente – maura, manuelina, dar si venetiana. In timp, a avut cele mai diferite roluri: de la punct de control si statie de telegraf, pana la cel de far si chiar de inchisoare politica. Astazi face parte din patrimoniul mondial UNESCO deoarece „aminteste de marile descoperiri maritime, care au pus bazele lumii moderne”.

Alfama este cel mai pitoresc cartier al Lisabonei. Denumirea sa provine din cuvantul maur „Al-hamma” care inseamna „băi” si din labirintul stradutelor stravechi rasuna muzica Fado. Desi astazi este un fermecator cartier medieval, la inceputuri a fost o mahala in care locuiau marinarii si docherii, o zona rau famata. Deasupra tuturor lucrurilor rele din Alfama s-a ridicat vocea tanguitoare a sotiilor de marinari care isi asteptau sotii plecati pe taramuri indepartate. Astfel s-a nascut muzica Fado, care ar putea fi descrisa prin termenul portughez „saudade”: o pierdere permanenta combinata cu nostalgie si dor.

Catedrale gotice, monumente si manastiri maiestuoase sunt parte din fermecatorul oras. Adevarata placere de a descoperi Lisabona insa o cunosti atunci cand cutreieri aleile si stradutele ascunse din cartierele istorice ale orasului.

Oferte 2017

City Break Lisabona, Portugalia – 2017

Ofertele incep de la 275 Euro/ persoana/ sejur 2 nopti, cazare fara masa, bilet de avion inclus

Ofertele de Tip City Break sunt foarte dinamice.

In functie de cerintele dvs, putem crea pachete city break la cerere.

Pentru oferte personalizate, va rugam sa ne contactati:

turism@adminpedia.ro

0720 065 918