Despre Torino

Torino, capitala regiunii Piemont are o cultura bogata si este cunoscut pentru numeroasele sale galerii de arta, restaurante, biserici, palate, teatre, piete, parcuri, gradini, biblioteci sau muzee. Arhitectura constructiilor sale este un mix intre baroc, rococo, neoclasic si art nouveau. O mare parte din cladirile orasului (pietele publice, castelele, gradinile si palatele elegante – cum ar fi Palazzo Madama), au fost construite in secolele al XVI-lea si al XVIII-lea.

Situat pe raul Po si inconjurat de peisaje alpine uimitoare, orasul Torino are o istorie ilustra, traditii deosebite si o locatie geografica extraordinara, la o ora de mers spre munti si la o ora de mers spre mare.

Simbolul orasului Torino este Mole Antonelliana, structura impunatoare, cu o cupola mare care domina orasul si da o nota inconfundabila, de personalitate peisajului urban. In acelasi timp, piesa sa de rezistenta si relicva sa cea mai faimoasa este Sfantul Giulgiu (sau Giulgiul din Torino, asa cum este cunoscut publicului larg), ce atrage inca mii de pelerini.

Arhitectura pe care o veti intalni aici imbina modernul cu rusticul specific zonei, iar centrul vechi al orasului, restaurat complet, reprezinta un amalgam de stiluri baroc, rococo si neo-clasic.

In ceea ce priveste oamenii, torinezii, fata de restul italienilor, sunt gazde mult mai apropiate de oaspeti si dornice in orice moment sa sara in ajutor, pastrand deasemenea si caracterul clasic italian vesel, petrecaret si zgomotos.

Obiective turistice

Obiective turistice de vizitat in Torino

1.Muzeul Automobilului. Este un loc in care se poate petrece lejer mai mult de o jumatate de zi, exponatele rare de automobile de la inceputul anilor `20 fiind capabile sa rapeasca atentia chiar si celor mai putin interesati de masini.

2.Muzeul Egizio. Este specializat in arhelologie si antropologie egipteana si detine una dintre cele mai vaste colectii de artefacte din perioada egipteana dupa cel din Cairo. Daca sunteti pasionati de viata si traditiile egiptenilor, nu puteti rata muzeul ce le este dedicat si ce adaposteste o multime de obiecte fascinante din vremurile lor.

3.Muzeul National de Cinematografie. Acesta are cinci niveluri si o suprafata de 3200mp impartita in L` Archeologia del Cinema, Macchina del CInema, Collezione del Manifesti,Video Instalazioni si Aula del Tempio, unde veti putea descoperi totul despre cinematografie inca din cele mai vechi timpuri pana in prezent precum si o multime de obiecte incantatoare cum ar fi lanterne magice, schite, cutii optice, fotografii, etc.

4.Piata Castello. Esta o zona pietonala unde va puteti plimba si vizita palatele Madama si Reale, Castelul Savoia  (fosta resedinta a ducelui de Savoia) sau Teatrul Regio, precum si impresionanta Biblioteca Reale, un adevarat monument de arhitectura, in care se poate admira autoportretul lui Leonardo Da Vinci.

5.Borgo Medievale. Pentru cei pasionati de timpurile medievale, in Torino exista o replica exacta a unui palat, cetate si sat medieval, ce a fost construit in 1884 pentru a gazdui sectia de Arte Stravechi din cadrul expozitiei de la Torino. Saptamanal, in Borgo Medievale au loc evenimente culturale si expozitii de care va puteti bucura, alaturi de, bineinteles, magazine de suveniruri si cafenele situate chiar in interiorul satului medieval.

6.Parcul Valentino. In imediata vecinatate a Borgo Medievale, este unul dintre cele mai relaxante si frumoase locuri de reculegere din oras. Restaurat complet in 1961, parcul are un sistem de iluminare cu totul special si o retea de alei si fantani care vor impresiona cu siguranta pe oricine il viziteaza.

7.Gradinile Japoneze. Situate si ele tot in apropierea satului medieval mai sus amintit, gradinile sunt defapt un parc amenajat in stil japonez, un alt loc plin de verde si culoare, perfect pentru a va odihni sau savura o cafea si o prajitura, indiferent de ora.

8.Centrul Vechi. In ultimii ani, viata de noaptea fost in continua crestere si s-a concentrat in centrul vechi al orasului  ce  cuprinde nenumarate baruri si cluburi,  pline de tineret, unde fiecare va gasi o petrecere sau muzica pe gustul sau.

9.Cramele. Daca vizitati Torino nu trebuie sa ratati cramele de vinuri, insa fiti pregatiti sa scoateti din buzunar sume serioase, dar justificate pentru cunoscatori. In cramele din Torino veti gasi vinuri din 1800, colectii rare, colectii limitate si o multime de sortimente de vin care mai de care mai valoroase, pe scurt, o gama larga ce cuprinde oferte chiar si pentru cei mai pretentiosi.

 

Oferte City Break

Valabilitate: 29.10.2017 – 31.03.2018

2 nopti cazare cu mic dejun si transport cu avionul

Tarife in EURO / persoana de la:

HOTEL DBL SGL
HOTEL PRESIDENT 3* 150 217
HOTEL B.W. GENOVA 3* 208 293
HOTEL QUALYS ROYAL 4* 136 185
HOTEL STARHOTELMAJESTIC 4* 180 280
HOTEL DIPLOMATIC 4* 175 225
HOTEL GRAND SITEA 4* 218 330
 

 

PACHETUL INCLUDE:

  • 2 NOPTI CAZARE CU MIC DEJUN
  • TRANSPORT TAROM PE RUTA IASI – TORINO – IASI

PACHETUL NU INCLUDE:

  • TAXE AEROPORT
  • ASIGURARE MEDICALA
  • TRANSFERURI

LA CERERE SE POT OFERI SI ALTE HOTELURI.

 
Pentru oferte personalizate, va rugam sa ne contactati:
turism@adminpedia.ro sau 0720 065 918