Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Perioada: 22.12.2017

 • Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară , câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire si cazare la  Budapesta.

 • Ziua 2. Budapesta- Viena

       Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a descoperi capitala Austriei, Viena, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Acest oraș ne va impresiona cu clădirile sale construite în stil baroc și obiective turistice de mare interes.  Intrăm în atmosfera fostei capitale imperiale parcurgând într-un scurt tur panoramic cu autocarul: Ringstrasse, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria, Palatul Hofburg, Opera.

       Vă invităm la o plimbare spre Piața Primăriei (Rathausplatz) unde se organizează celebra Piață de Crăciun.

 • Ziua 3. Viena – Abatia Melk  –  Stațiunea montană Mariazell

Guten morgen! (Bună dimineața!) După servirea micului dejun veți avea timp liber la dispoziție și posibilitatea de a explora individual orașul Viena și Piața de Crăciun, sau vă propunem excursia opţională la Abatia Melk , situată pe un deal cu vedere la Valea Wachau a Dunării, pe drumul ce leagă Viena de Linz. Abatia din Melk , capodoperă a epocii barocului, fondată în anul 1089 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vizităm aici principalele săli destinate publicului, inclusiv biblioteca care adăpostește un număr impresionant de cărti, manuscrise și o superbă frescă realizată de pictorul Paul Troger.

            După ce ne-am încărcat sufletește, continuăm călătoria spre Mariazell, un mic oraș din Austria, recunoscut pentru sporturile de iarnă, dar și ca loc de pelerinaj. Simbolul orașului, Biserica  Mariazell adăpostește icoana Maici Domnului (Magna Mater Austriae – Mama cea Mare a Austriei), adusă aici în anul 1157.

De aici există stații de telecabină până la peste 1200 m altitudine, unde dacă primele zapezi s-au așternut deja, puteți schia pe una din numeroasele pârtii din zonă. Întoarcere pentru cazare la același hotel din Viena.

 • Ziua 4. Viena si  Concertul de Craciun de la Palatul Hoffburg

       Dupa micul dejun ne incepem ziua cu vizita fostei resedinte imperiale de vara a Habsburgilor, Palatul Schonbrunn, care ne va impresiona cu maiestuoasele incaperi, mobilate in stil roccoco. In anul 1996 Palatul si gradinile sale au fost trecute pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Seara, vă propunem participarea la renumitul Concert de Crăciun susținut de “Wiener Hofburg – Orchester” în “Festsaal” din cadrul Palatului Hofburg. Renumita orchestră alcătuită din circa 40 de instrumentiști va interpreta, alături de 4 cântăreți de operă arii din repertoriul lui Mozart și Strauss.

       Incă fredonând frumoasele acorduri ale muzicii vieneze, ușor, ușor ne îndreptăm spre hotelul nostru pentru o odihnă binemeritată.

 • Ziua 5. Viena – Budapesta

       Pornim la drum, lăsând în urmă tărâmul de poveste oferit de capitala Austriei, următorul nostru popas fiind fascinantul oraș Budapesta. Ajunși aici admirăm într-un scurt tur panoramic cu autocarul: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.

 • Ziua 6. Budapesta – București

       Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim  cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Tarif

TARIF: De la 195 € + 55 euro (transport cu autocarul) 6 zile, autocar

Preţul include

 • transport autocar clasificat 2-4*;
 • 5 cazări la hoteluri de 3*;
 • 5 mic dejun ;
 • Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu ;

Excursiile opționale;

OPȚIONAL

 • Concert de Crăciun (se achită la înscriere) – 40 euro/pers.
 • Abatia Melk și Mariazell -35 euro/pers.
 • Crama Borkatakomba (cină tradițională)35 euro/pers.

Nu sunt incluse în preţ

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali

Suplimente &reduceri

 • Supliment de single: 115 €
Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

 0720065918 sau turism@adminpedia.ro