Descriere

Israel

Pentru un pasionat de calatorii, un pelerinaj Israel nu este doar un prilej de a face cunostinta pe viu cu istoria spiritualitatii noastre, ci si o destinatie care iti ascute pofta pentru amestecul de arhitectura antica si moderna, pentru mixul cultural deosebit, dat de existenta celor trei mai religii monoteiste, si coloritul unic.Israelul este locul unde aspiri o viata sa ajungi si de unde te intorci cu un sentiment unic al purificarii, cu o liniste interioara de care doar cel care a urcat Dealul Golgotei se poate bucura. Israelul este tara care ne dezvaluie in toata splendoarea momentele nasterii crestinatatii si in care aproape anual peste 50.000 de romani vin sa descopere locul in care cele trei mari religii ale lumii, crestinismul, iudaismul si islamismul, coexista in armonie. Tot acolo pot fi parcurse cele 14 opriri facute de Hristos pe Drumul Crucii pana la Sfantul Mormant. 

Israelul este locul nasterii lui Hristos, casa Sfantului Petru, pastratorul minunilor facute de Mantuitorul.

Localizat in Orientul Mijlociu, Israelul se intinde de-a lungul tarmului estic al Marii Mediterane. Capitala tarii este Ierusalimul, desi Tel Avivul are titulatura de centru economic si de afaceri al Israelului. Populatia se imparte intre evrei (75,3%), arabi (20.5%) si alte minoritati (4.2%), iar limbile oficiale sunt ebraica și araba. Moneda națională este shekelul.

Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Perioada: 22.12.2017

Ziua 1: BUCURESTI – TEL AVIV – BETHLEEM (Palestina)

Ora 07:00– Prezentare in aeroportul Otopeni cu destinatia Tel Aviv, pentru formalitatile de imbarcare.
Ora 11:00– Decolare spre Tel aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion, la ora 13:10.
Tur de oras cu autocarul in Tel Aviv si vizita in Orasul Vechi Jaffa. Transfer la Bethleem pentru cina si cazare la hotel de 4****.

Ziua 2: BETHLEEM (Palestina) si IERUSALIM (Palestina)

Mic dejunIn Bethleem vom vizita Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Vom continua drumul spre Ierusalim, vom urca pe Muntele Maslinilor si vizitam: Manastirea Tatal Nostru – construita pe locul unde Iisus i-a invatat pe ucenici rugaciunea Tatal Nostru, Biserica Lacrima, Gradina Ghetsimani – locul unde obisnuia Iisus sa se retraga si sa se roage si Biserica Tuturor Natiunilor – construita pe locul unde, conform traditiei, Iisus Hristos s-a rugat in ultima noapte de libertate.
Traversand paraul Chedron intram in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa – Drumul Crucii, cu cele 14 opriri – o strada aflata in Orasul Vechi despre care traditia crestina spune ca este drumul pe care Iisus Hristos a trecut, purtand crucea, spre locul sau de rastignire. Drumul Crucii se sfarseste la Biserica Sfantului Mormant, unde vom parasi Via Dolorosa prin Cartierul Evreiesc si ne indreptam catre Zidul Plangerii, unde vom poposi pentru scurt timp. Transfer la Bethleem pentru cina si cazare la la hotel de 4****.

Ziua 3: BETHLEEM (Palestina) – NAZARET (Israel) – Croaziera pe MAREA GALILEEI – TIBERIAS (Israel)

Mic dejun. Deplasare la Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii. Zona este amenajata pentru a permite pelerinilor sa intre in apele sfinte unde a fost desavarsit botezul lui Iisus. Deplasare la Muntele Fericirilor unde Iisus a tinut predica despre fericiri. Continuam cu Biserica cu acelasi nume si vizitarea Carpenaum-ului – Casa Sfintilor Petru si Andrei si apoi Tabgha – Biserica Inmultirii Painilor si a Pestilor. Traseul continua spre Cana Galileeisi vizitam Biserica Minunii si Casa Nuntii, unde Iisus a savarsit prima minune, transformand apa in vin. In apropiere de Cana Galileei vom vizita orasul copilariei lui Iisus, Nazaret cu Biserica Ortodoxa Buna Vestire, ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria. Seara ne vom relaxa intr-o croaziera pe Marea Galileii (aprox. 1h:30min). Transfer si cazare in Bethleem la hotel de 4****.

Ziua 4: BETHLEEM (Palestina) – IERIHON (Palestina) si Cetatea Masada – CRACIUN FERICIT IN TARA SFANTA!

Mic dejun, Plecam la Masada – o fortareata antica situata pe o colina, unde optional se poate urca cu telecabina la ruinele cetatii unde a avut loc eroica rezistenta a iudeilor in razboiul impotriva romanilor. Sosim in Qumran – tinut desertic, in ale carui grote au fost gasite „Manuscrisele de la Marea Moarta”Vizita optionala la parcul  Arheologic. Baie in Marea Moarta. Apoi continuam spre Ierihon pnetru a vizita cel mai vechi oras de pe pamant privim Muntele Carantania unde a fost ispitit Mantuitorul de catre diavol , intoarcere la Bethleem pentru cina festiva de Craciun si cazare  la  hotel de 4****.

Ziua 5: BETHLEEM (Palestina) – HAIFA (Israel)

Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita orasul Haifa – al treilea oras ca marime din Israel si unul din cele mai importante porturi comerciale la Marea Mediterana. Aici vom vizita Templul si Gradinile terasate Bahai. 
Incursul serii putem opta pentru excursie optioana , vom pleca catre Ierusalim pentru a ne bucura de spectacolul de noapte ( Sunet si Lumina) ce are loc pe Zidurile Cetatii Ierusalimului.O scena unica in mijlocul resturilor arheologice din curtea Cetații și a sunetului muzicii originale, unde povestea Ierusalimului se desfasoara  prin imagini gigantice uluitoare, ale realitatii virtuale. Transfer si cazare in Bethleem la hotel de 4****.

Ziua 6: TEL AVIV – BUCURESTI

La ora 14:00 transfer la aeroport, la 17:40 – decolare din Tel Aviv, sosire in Bucuresti – Aeroportul Henri Coanda la ora 01:25.

Note

Grup minim: 25 persoane.
Acte necesare: pasaport normal (nu temporar), valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in Romania.

ORAR DE ZBOR INFORMATIV:

Bucuresti 11:00 – Tel Aviv 13:45; Tel Aviv 17:40 – Bucuresti 20:30
*Orarul de zbor poate suferi modificari pana la data calatoriei.

Tarif

Tarife     

Data plecare  Tarif
22.12.2017 449 Euro

 Loc in camera single: 599 Euro; Loc in camera tripla: 449 Euro; Copil 2-12 ani in camera cu parintii: 400 Euro.

Servicii incluse:

Bilet avion, cursa directa El AL/ Tarom, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
Excursiile zilnice, tururile si vizitele prevazute in programul excursiei cu autocar local, inclusiv turul orasului Tel Aviv , vizita la Jaffa si excursia la Masada
5 nopti cazare  in Bethleem (Hotel Paradise 4*) sau similar
Mic dejun si cina in fiecare zi (Cina Festiva de Craciun)
Ghid local vorbitor de limba romana

Nu sunt incluse:

Taxele aeroport si securitate: 99 Euro/persoana(se pot modifica pana la plecare)
Supliment obligatoriu plecarea de Craciun: 109 Euro pe persoana
Excursiile optionale 
Intrarile la obiectivele turistice 

Excursii optionale

Spectacolul de noapte ( sound & light) : Euro 43 Euro/ persoana;

Intrarile la obiective:

Masada – urcare cu telecabina + bilet de intrare: 25 Euro/persoana.
Qumran: 8 Euro /persoana.
Pater Noster Church & Capernaum :  4 Euro/persoana.
Croaziera pe Marea Galilei: 12 Euro/persoana;

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați: 

0720065918 sau turism@adminpedia.ro