Curiozitati Egipt

1. Cateva curiozitati despre Egiptul antic. Sunt lucruri care fac o imagine despre cultura si civilizatia acestui popor fascinant, lucruri.Faraonul nu lasa niciodata sa i se vada parul. .
2. Ca mustele sa nu se aseze pe el, Pepi II tinea langa el cativa sclavi dezbracati a caror corpuri erau unse cu miere pentru a atrage mustele.
3. Atat barbatii cat si femeile egiptene purtau machiaje elaborate. Machiajul pentru ochi era in general verde (facut din cupru) sau negru (facut din plumb). Egiptenii credeau ca machajul are puteri vindecatoare.
4. Cum antibioticele au inceput sa fie folosite de abia in secolul XX, medicamentele egiptenilor includeau mancaruri mucegaite sau pamant. De exemplu, infectiile erau tratate cu paine mucegaita.
5. Copiii egipteni nu purtau deloc haine pana la adolescenta. Caldura din Egipt facea ca hainele sa nu fie necesare.
6. Egiptenii bogati purtau peruci iar cei saraci purtau parul lung pe spate sau in cozi impletite. Pana la 12 ani, baietii egipteni aveau capul ras cu doar o suvita lunga de par .
7. Nu se stie cine i-a retezat nasul Sfinxului. Insa exista schite cu statuia fara nas din 1737, deci nici Napoleon nu l-a distrus si nici in timpul razboaielor mondiale. Singurul despre care se stie ca i-a facut stricaiuni este un cleric musulman Sa’im al-dahr, care a fost linsat in 1378 pentru vandalism.
8. Egiptenii credeau ca pamantul este plat si rotund (ca o placinta) si Nilul trecea prin centrul lui.
9. Soldatii egipteni erau folositi si ca un fel de politisti care trebuiau sa pastreze linistea interna. Mai mult ei strangeau si taxele pentru faraoni.
11. Piramida din Djoser construita in 2600 i.Hr. este cea mai veche piramida a lumii. Original, era imprejmuita de un zid de 1037 cm care avea 15 usi. Doar una dintre usi era deschisa.
12. Femeile din egiptul antic se bucurau de egalitate economica si legala cu barbatii. Insa din punct de vedere social nu erau egale cu barbatii.
14. Cand corpul era mumificat, i se scoteau aproape toate organele. Crierul era scos prin nari iar intestinele erau scoase si conservate in borcane. Singurul organ care nu era scos era inima, pentru ca egiptenii o considerau lacasul sufletului.
15. Ramses avea 8 sotii oficiale si peste 100 de concubine. Avea 90 de ani cand a murit in 1212 i. hr.

Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Ziua 1: Bucuresti – Cairo

Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul  catre Cairo.
Sosire in Cairo in cursul noptii – amestecul de nou si vechi, de la perioada antica, la cea medievala si terminand cu cea moderna, de la oamenii de afaceri in costume, la localnici imbracati in costume traditionale.
Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo.

Ziua 2: Cairo

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo si vizita la Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Cazare si cina in Cairo.

Ziua 3: Cairo – Alexandria

Mic dejun. Excursie optionala la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Vizitam Muzeul National, Biblioteca si Amfiteatrul Roman, Gradinile Montazah. Cazare in Cairo.

Ziua 4: Cairo – Giza – Aswan

Mic dejun si pranz sau cina. Vizita de o zi la Giza undese afla celebrele piramide: Keops, Kefren si Mikerinos si SfinxulMarele Sfinx de la Gizaramane unul din monumentele cele mai surprinzatoare ale Egiptului. Desi pus in umbra de piramidele langa care sta, el isi pastreaza inaltimea originara de aproape 20 metri si are o lungime de peste 72 metri. Sfinxul egiptean combina capul, deci inteligenta regelui conducator, cu trupul puternic al leului, care era asociat la randul lui cu simbolismul solar. Transfer cu autocarul la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Vom calatorii in cabine de doua locuri in vagonul de dormit.

Ziua 5: Aswan – Insula Elephantine

Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la gradina botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine.Vom vizita Templului Philae dedicat zeitei Isis. Navigare catre Kom Ombo. Cazare pe vas de croaziera cu pranz si cina.

Ziua 6: Kom Ombo – Edfu

Mic dejun. Sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat  celor doi zei: Sobek si Horus. Vom ajunge la Edfu si vizitam Templul Edfu- dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna, oras construit peste ruinele Templului lui Khnum. Navigare catre Luxor. Cazare pe vas de croaziera cu pranz si cina.

Ziua 7: Luxor – Valea Regilor

Mic dejun. Vom ajunge la Luxor – situat pe malul de est al Nilului, considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Zona Luxor din Egiptul de sus este fosta Theba a grecilor antici – capitala Egiptului in timpul Regatului Mijlociu si Nou. Astazi este un loc faimos pentru templele sale si Valea Regilor din apropiere. Excursie optionala la Valea Regilor – unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui MemnonMormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vizitam Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Cazare pe vas de croaziera cu pranz si cina.

Ziua 8: Luxor – Hurgada (Mese Incluse: Mic Dejun, Pranz si Cina)

Mic dejun. Debarcare de pe vasul de croaziera si excursie la templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt), ansamblu monumental  de 20 de temple mai mici raspandite pe 25 ha. Vom vizita si Templul Luxor. Transfer cu autocarul la Hurghada dupa aproximativ 4 ore. Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 9: Hurgada – Insula Gifton

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Gifton – in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling cu masa de pranz inclusa. Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 10: Hurgada – Safari

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari-Aventura in desert cu jepepuri, cina BBQ in cort beduin cu show folkloric. Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 11: Hurgada – Cairo – Bucuresti

Mic dejun Transfer la aeroportul din Cairo pentru zborul catre Bucuresti.

Tarif

Tarife
 
Data plecare Hoteluri
25.01.2018 749 Euro
25.03.2018 749 Euro
28.09.2018 749 Euro
19.10.2018 749 Euro
16.11.2018 749 Euro
28.12.2018 749 Euro

Hoteluri

Cairo: Barcelo Pyramids, St, 229 Al Haram, Al Omraneyah, Giza Governorate 12111, Egypt sau similar; 
Hurgada: Hotel Sea Star Beau Rivage, Qesm Hurghada, Red Sea, Hurgada, Egypt sau similar;

Supliment single: 259 Euro; Loc in camera tripla: 749 Euro; Copil 2-12 ani in camera cu parintii: 599 euro.

Servicii incluse:

Bilete de avion Bucuresti – Cairo si retur
3 nopti cazare in Cairo 4**** – categoria locala 
4 nopti cazare in Hurgada 4**** – categoria locala
3 nopti cazare pe vas de 5***** – categoria locala
Mesele prevazute in cadrul itinerariului
Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz 
Bilete de intrare la obiectivele turistice
Asistenta turística in limba roman 
Ghid local

 

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport 230 euro/persoana
Taxa de viza: 30 Usd/persoana, viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire in baza pasaportului permanent valabil 6 luni de la retur; 
Excursiile optionale
Asigurarea medicala si storno
Alte servicii neincluse in program
Supliment obligatoriu plecarea de Revelion 149 Euro/persoana, include Masa Festiva

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați: 0720065918 sau turism@adminpedia.ro