Program

Grecia – Ocrotitorii insulelor – Pelerinaj

Program circuit

Traseu: Salonic, Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – Complexul Monahal Meteora – Insula Eghina, Sf. Nectarie – Manastirea Nea Makri – Insula Evia, Sf. Ioan Rusu – Patras, Sf. Andrei – Insula Corfu, Sf Spiridon – Complexul Meteora – Manastirea Rila

ZIUA 1. Bucuresti – Salonic (700 km)

Intalnire la ora 19.30 in Bucuresti, Calea Grivitei, nr 158, plecare la ora 20.00 pe ruta Bucuresti – Ruse – Plevna – Sofia. Ne urmam drumul  spre Grecia prin Kulata – Salonic. 

ZIUA 2. Tur al orasului Salonic (75 km)

Ajunsi in Salonic ne vom indrepta catre Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir unde avem ocazia sa ne inchinam la moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos catre Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297; ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic) unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al orasului, ridicat in sec. XV, aflat pe faleza este ultimul obiectiv pe care il vizitam in turul pietonal al orasului Salonic. Cazare in Paralia Katerini. 

Ziua 3. Paralia – Volos – Prokopi – Atena (450 km)

Mic dejun. Ne indreptam catre Atena. Vom face o oprire la Manastirea Kato Xenia, o minunata manastire de maici, situata in frumosul oras Volos. Aceasta, cu deosebita bucurie si evlavie, pastreaza o parte din Cinstitul Brau al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine. Braul este tesut din par de camila si, alaturi de Cinstitul ei Acoperamant, constituie singura amintire pretioasa ce se pastreaza din viata ei pamanteasca. Continuam drumul spre capitala Greciei si trecem pe Insula Evia (cea de-a doua mare insula greceasca, dupa Insula Creta) si ne indreptam catre Manastirea Sfantului Cuvios David, numita si „Osios David”. In biserica acestei manastiri se afla atat cinstitul Cap al Sfantului David cel Batran, cat si mormantul Cuviosului Iacov Tsalikis. Continuam calatoria noastra pentru suflet spre localitatea Prokopi aflata in partea nordica a insulei Evia. Anual, mii de pelerini poposesc la Manastirea Sfantul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica manastirii adaposteste, cu mare bucurie, moaste ale Sfantului Ioan Rusu, un sfant cunoscut si iubit in intreaga lume. Cazare in Atena.

Ziua 4. Atena – Insula Eghina – Nea Makri – Atena (200 km)

Mic dejun. Plecam spre Insula Egina, cea mai intinsa dintre insulele golfului Saronic, situata la aproximativ 40 de minute de capitala greceasca, cunoscuta datorita culturii de fistic dar si datorita faptului ca aici sunt moastele Sfantului Nectarie. Ne vom indrepta in cursul diminetii catre portul Pireu – de unde ne vom imbarca pe ferry-boat cu destinatia Insula Egina. Odata ajunsi pe insula ne vom bucura de atmosfera insulara, apoi ne vom indrepta spre Manastirea Sfanta Treime, vizitata de mii de pelerini anual. Aici sunt adapostite moastele Sfantul Nectarie. O parte din moastele Sfantului Nectarie se afla la si Manastirea Radu Voda din Bucuresti. La revenire spre Atena vom trece prin localitatea Nea Makri. Pe “colina neprihanitilor” din localitate este Manastirea Buna-Vestire ce adaposteste moastele Sfantului Efrem cel Nou. Cazare in Atena.

Ziua 5. Atena – Loutraki – Corinth – Patras (280 km)

Dupa micul dejun plecam spre Patras, cu oprire la Manastirea Loutraki care adaposteste moastele Cuviosului Patapie. Sfintele moaste sunt asezate intr-una din grotele din incinta manastirii iar grota alaturata este cea in care a vietuit si s-a nevoit sfantul ocrotitor al locului. Cuviosul Patapie este cunoscut ca unul dintre sfintii tamaduitori de cancer. In drum spre al treilea oras ca marime din Grecia (Patras) ne oprim la Canalul Corint, canal ce leaga Marea Ionica de Marea Egee. Manastirea Mega Spileo (Marea Pestera) ce adaposteste cateva sute de sfinte moaste si Icoana Maicii Domnului facuta de Sf. Ap. Luca, descoperita printr-o minune. Ajunsi in Patras ne indreptam catre Biserica Sfantului Apostol Andrei. In interiorul bisericii pelerinii se pot inchina sfintelor moaste ale Sfantului Andrei (capul sfantului), cat si unei parti din crucea in forma de X, pe care acesta a fost rastignit. Cazare la hotel in Patras.

Ziua 6. Patras – Corfu (300 km)

Dupa micul dejun vom pleca spre Insula Corfu; trecem cu feryboatul la Igoumenitza in insula Corfu. Ocrotitorul spiritual al insulei Corfu este Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei, ale carui sfinte moaste se pastreaza in biserica din Piata Sarocco din capitala insulei. Evlavia credinciosilor pentru Sfantul Spiridon face ca aceasta biserica sa fie cel mai important monument religios al insulei. Catedrala mitropolitana a orasului este Panaghia Spiliotissa – „a Maicii Domnului din Pestera”, construita in anul 1577. Aici se pastreaza moastele Sfintei Imparatese Teodora, pomenita de Biserica in fiecare an la 11 februarie. Cazare la hotel in Corfu.

Ziua 7. Corfu – Kalambaka (220 km)

Mic dejun. Plecam spre Kalambaka vom vizita Manastirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 2 sau 3 manastiri in functie de program) si apoi ne vom delecta cu o prezentare a tehnicilor de pictare a icoanelor. Parasim vestitul Complex Monahal de la Meteora, nu inainte de a imortaliza imaginea incredibila oferita de manastirile „suspendate intre cer si pamant”. Cazare la hotel in Kalambaka.

Ziua 8. Kalambaka – Paralia (220 km)

Dupa micul dejun, ne indreptam catre Paralia Katerini prin defileul din Valea Tempi si facem o pauza si vizitam Manastirea Sfanta Paraschevi. Raspandind crestinismul, sfanta a ajuns si in Grecia. Cand a ajuns la Tembi, a fost prinsa de inchinatorii la idoli si a fost dusa la guvernatorul tinutului, pe nume Tarasios. Incercand sa o faca sa renunte la credinta crestina, a supus-o la multe chinuri, insa sfanta le-a rabdat cu mult curaj. La sfarsit, Tarasios a poruncit sa i se taie capul si asa Sfanta Paraschevi si-a incredintat sufletul lui Iisus Hristos. Trupul ei a fost inmormantat pe ascuns de cativa crestini. La mormintul ei s-au facut multe minuni de vindecare a bolilor de ochi, minuni care continua si in zilele noastre. Plecam catre Litochoro, orasel montan aflat la baza legendarului Munte Olimp, cel mai inalt munte al Greciei si ne oprim la Manastirea Sf. Dionisie al Olimpului, unde se afla mostele Sf. Dionisie de la Olimp, una dintre cele mai frumoase si iubite manastiri din regiune. Ne indreptam apoi spre Manastirea Sf. Efrem Sirul care pastreaza cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Sfantul Efrem Sirul este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 28 ianuarie. Cazare la hotel in Paralia Katerini.

Ziua 9. Paralia – Manastirea Rila – Bucuresti (775 km)

Mic dejun. Plecam spre casa si facem o oprire la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Manastirea este inchinata Sfantului Ioan de Rila († 946) – un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede ca ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul al X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Ne urmam drumul spre Sofia – Ruse –  Bucuresti. Se ajunge in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

Tarife

Durata: 9 zile, 7 nopti de cazare, transport cu autocar

De la 325 Euro/ persoana/ mic dejun inclus

Detalii:

7 nopti de cazare/ 2 adulti/ camera standard/ mic dejun inclus –  ( pret final cu taxe incluse )

17.09.2016 – 25.09.2016 – Camera Standard/ Mic dejun – 650,00 €

01.10.2016 – 09.10.2016 – Camera Standard/ Mic dejun – 650,00 €

Servicii incluse:

 • transport cu autocarul climatizat, clasificat
 • 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3 * (clasificare locala)
 • ghid din partea agentiei pe traseu si preot insotitor

Servicii neincluse:

 • intrarile la obiective (aprox. 5 euro/pers.), se achita la ghidul insotitor
 • ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia) – aprox. 5 Euro/pers, se achita ghidul insotitor 
 • ferryboat Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina) – aprox. 20 Euro/pers, se achita la ghidul insotitor
 • ferryboat Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza (Insula Corfu) – aprox. 20 Euro/pers, se achita la ghidul insotitor
 • alte taxe si cheltuieli personale

Supliment de single 119 Euro

 • Reducere pentru a 3-a pers. in camera 15 Euro

Informatii Utile

Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:

 • sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor;
 • sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat;
 • adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

 

Diverse informatii:

 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale
 • Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia
 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Pretul la ferryboat este orientativ, acesta fiind tariful la data publicarii programului.
 • Compania de ferryboat isi rezerva dreptul de a modifica orarul de operare in functie de anumite situatii speciale 
 • Acte necesare pentru calatorie: carte de identitate valabila sau pasaport valabil