Hotel Europa Ploiesti

Hotel Europa 3* Ploiesti

Hotelul este situat in centrul orasului si dispune de 33 camere si doua apartamente spatioase, dotate cu baie, minibar, A/C, internet gratuit, tv prin cablu si telefon international, conform standardelor de +3*. Restaurantul va sta la dispozitie, oferindu-va servicii impecabile, o diversitate de preparate din bucataria romaneasca si internationala, vinuri alese si bauturi fine. Pentru diverse evenimente, hotelul va pune la dispozitie 3 sali de conferinta, dotate modern si cu capacitate intre 10 si 100 locuri.

Facilitati: parcare gratuita si pazita, internet gratuit, TV prin cablu, minibar, spalatorie, room service, telefon international, seif pentru pastrarea valorilor la receptie, posibilitate de plata cu credit – card (Visa, Mastercard), cash (lei/eur), pastrarea bagajelor, sali de conferinta, restaurant.

Oferta 2017

Hotel Europa 3* Ploiesti

Perioada: 20.04.2017 – 20.11.2017

Tipul Camerei Tarif
Single 185 Lei
Double 215 Lei

Tarifele din tabel sunt exprimate in Lei si contin micul dejun.

Descriere Ploiesti

Municipiul Ploiești este așezat în centrul Munteniei, în partea central-nordică a Câmpiei Române.

Ploieștiul, unul dintre orașele cele mai importante ale țării, se află la cea mai mică distanță de capitală, și cu toate că pe parcursul a patru secole a avut strânse legături cu aceasta, el și-a păstrat personalitatea.

Orasul se găsește între două mari râuri, primul dintre ele, Prahova, spre sud-vest, atingând ușor municipiul prin comuna suburbană Brazi, iar cel de-al doilea, Teleajenul, spre nord și est, străbătându-l prin comunele suburbane Blejoi, Bucov, Berceni. Orașul este așezat pe râul Dâmbu, care izvorăște în zona de dealuri a orașului Băicoi, trece prin oraș și prin două comune suburbane și apoi prin comuna Râfov, unde se varsă în Teleajen.

Cu privire la data înființării și la primii locuitori ai unei localități cu numele Ploiești există puține mărturii scrise. După Nicolae Bălcescu, ar fi existat pe vremea lui Mircea cel Bătrân o „Căpitănie a Ploieștiului” (ca. 1413). Din punct de vedere documentar, toate lucrările de istorie se opresc la anul 1503, de când datează prima apariție în actele Brașovului a unor nume de căruțași ploieșteni, Drăgoi, Tudor, Neagu și alții. Prezența unor ploieșteni pe piețele unor orașe din Ardeal denotă că localitatea avea un nume și o bază economică ce-i permiteau să intre în relații comerciale cu centre de peste munți. Numele mai apare într-un hrisov din 1567, semnat de domnul Țării Românești, Petru cel Tânăr, prin care se întărea o vânzare a “cinci răzoare” de vie între un anume Avruț din Ploiești și logofătul Coresi din Bărcănești .

Printre lucrurile interesante care se pot spune despre Ploieşti se numără faptul că oraşul a fost, timp de trei săptămâni, capitala Imperiului ţarist sau că este cunoscut, din motive întemeiate, cu nume precum „Oraşul lui ce bei?“ sau „Cimitirul bombardierelor“.

Aflat în „umbra“ Bucureştiului, capitala ţării, de care îl despart doar 60 de km, Ploieştiul are, mai degrabă, o imagine defavorabilă, de oraş industrial şi cu un potenţial turistic redus aproape la zero. Puţinii ştiu însă că, bombardamentele din Al Doilea Război Mondial au distrus majoritatea clădirile istorice, care nu au mai fost refăcute, oraşul pierzând astfel mult din zestrea imobiliară. La acest dezastru s-au adăugat sistematizarea comunistă şi cutremurul din 1977, iar după Revoluţie şi o „amorţeală“ a autorităţilor, prea puţin interesate de promovarea oraşului.