Hotel Stratos

Hotel Stratos 3* Halikidiki – Sejur Individual Grecia 2017

Hotel Stratos este situat  la 6 minute pe jos față de plajă. Hotelul Stratos este administrat de o familie şi este situat central în satul pitoresc Afitos, la numai 10 minute de mers pe jos de plajă. Oferă o piscină în aer liber, o piscină pentru copii şi un bar lângă piscină. În zonele publice este disponibil acces gratuit la internet WiFi.

Camerele sunt luminoase şi au balcon mobilat, cele mai multe cu vedere la grădina interioară spaţioasă şi la piscină. Toate camerele au aer condiţionat şi decor modern, fiind dotate cu uscător de păr, seif şi televizor. Proprietatea oferă gratuit pătuţuri pentru copii.

Micul dejun de casă, în stil bufet, include plăcinte proaspete şi este servit în fiecare dimineaţă. Vara, oaspeţii pot lua micul dejun sau cina şi pe terasa fermecătoare.

Personalul hotelului va oferi cu plăcere informaţii despre zonă şi poate facilita organizarea de excursii şi închirieri auto. La recepţie se pot închiria seifuri. De asemenea, se poate facilita transfer de la/la aeroport.

Situat la doar 150 de metri de centul satului Afitos, Hotelul Stratos oferă o locaţie convenabilă pentru a explora tavernele şi barurile. La 100 de metri de hotel este o parcare gratuită, în funcţie de disponibilitate.

Tarife 2017

Hotel Stratos 3* Halikidiki – Sejur Individual Grecia 2017

Tarifele sunt in EUR/unitate de cazare/noapte – MIC DEJUN

Hotel Stratos 3* 28.04-31.05.2017
16.09-30.09.2017
01.06-30.06.2017
01.09-15.09.2017
01.07-14.07.2017 15.07-22.08.2017 23.08-31.08.2017
Camera Dubla (2 pax) 53 60 68 81 73
Family Suite 2 camere (2-4 pers) 85 97 109 131 119
Junior Suite (2-3 pers) 69 79 89 108 98
Sejur minim 3 3 4 4 4

Descriere Halkidiki

Halkidiki este o zona peninsulara cu trei brate, situata in nordul Greciei, la o distanta de 90 km de Salonic, al doilea mare centru comercial al Greciei.
Peninsula are o suprafata de 3000 km2, cele trei brate ale sale – Kassandra, Sithonia (sau Loggos) si Muntele Athos (Agio Oros – Muntele Sfant) – intinzandu-se in Marea Egee. Este un loc de o frumusete extraordinara, unic in Grecia.

Zona se bucura de un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploioase, in perioada estivala temperaturile ajungand la 22°C – 28°C.

Relieful creste in altitudine de la vest la est; astfel, cele mai mici altitudini, campiile fertile, se gasesc pe primul brat – Kassandra. Sithonia – al doilea brat, are inaltimi de cca 800 m, in timp ce masivul Athos depaseste 2000 m. Cele trei brate care intra in Marea Egee, fac din Halkidiki regiunea cu cea mai mare intindere de coasta de pe Grecia continentala. Se estimeaza ca litoralul peninsulei are peste 500 km si cuprinde toate formele de relief: plaje lungi cu nisip, stanci si pini, golfuri pitoresti, masive stancoase impresionante. Halkidiki nu are rauri, motiv pentru care marea care inconjoara peninsula este una dintre cele mai curate din Grecia.

Cele 3 brate ale peninsulei:
Kassandra: este bratul cel mai dezvoltat din punct de vedere turistic, avand numeroase hoteluri si oferind turistilor posibilitatea de a practica sporturi nautice si de a se bucura de toate facilitatile necesare. Daca dimineata va puteti scalda in apele cristaline ale marii, restul zilei puteti explora monumentele istorice din zona – castele, manastiri, biserici – marturii ale civilizatiilor marete care s-au perindat pe aceasta peninsula.
Sithonia: este al doilea brat al peninsulei Halkidiki. Peisajul salbatic ii atrage pe iubitorii de natura si pe cei care cauta sa se refugieze de “binefacerile” civilizatiei. Coasta este variata – o succesiune de catunuri pescaresti, porturi pitoresti, plaje pustii, de toate marimile, inconjurate de copaci si tufisuri.  Hotelurile de toate categoriile, terenurile de tenis si sporturile nautice, calarie printre padurile de pini, frumusetea si ospitalitatea tradtionala combinate cu placerile contemporane sunt garantia unei vacante extraordinare.
Muntele Athos: cunoscut si sub numele de Muntele Sfant, adaposteste comunitatea monahala semi-autonoma, formata in totalitate din barbati. Conform constitutiei Greciei, Muntele Athos este auto-guvernat politic si consta in 20 de manastiri (care formeaza Sfanta Comunitate, care administreaza teritoriul), iar capitala si centrul administrativ, Karyes, gazduieste guvernatorul, reprezentantul statului. Din punct de vedere spiritual, Muntele Athos este sub directa jurisdictie a Patriarhatului Ecumenic. In afara manastirilor, mai exista 12 mici comunitati de calugari si numeroase schituri. Toti cei care traiesc acolo primesc cetatenia greaca fara alte formalitati, fiind admisi ca novici sau calugari. Laicii pot vizita peninsula doar cu aprobare speciala. Muntele Athos este centrul regliei ortodoxe – o zona de mister, contemplare si izolare. Cei 1500 de locuitori ai manastirilor pastreaza ora bizantina si calendarul Iulian. Pe acest taram sacru – pe care se zpune ca ar fi pasit Fecioara Maria – sunt admisi in fiecare an, ca si vizitatori, maxim 120 de ortodocsi greci si 10 straini. Un decret dat pe la mijlocul sec. 11 interzice femeilor sa intre in singurul stat monahal din lume.

Locatie