Curiozitati Maroc

Eid Al Istiqulal, sau Ziua Independenței a Marocului, este sărbătorită în fiecare an pe 18 noiembrie. Atunci, marocanii sărbătoresc eliberarea de Spania și Franța, prin reîntoarcerea Regelui Mohammed, care a fost exilat din țară în timpul colonizării spaniole și franceze.Maroc este o țară plină de cultură și lucruri interesante. Dă-mi voie să îți împărtășesc câteva curiozități despre aceasta.

 1. Numele arab al țării, al-Magrib al-Aqsa, înseamnă Vestul Extrem și se referă la faptul că Marocul este cea mai vestică țară din lumea arabă.
 2. Prin strâmtoarea Gibraltar, Marocul se află la o distanță de doar 13 km de Europa.
 3. În Maroc este considerat nepoliticos să ții mâncarea în mâna stângă. De asemenea, este nepoliticos să refuzi carnea, dacă aceasta este integrată în preparatul care îți este oferit.
 4. În Maroc, culoarea reprezentativă pentru doliu e albul.
 5. Apa de la robinet este potabilă în majoritatea țării, iar marocanii o numesc, în glumă, Lordul Robinet.
 6.  Marocul este cel mai mare producător și exportator de sardine din întreaga lume.
 7. Cuvântul englezesc „Genie” (duh) vine direct din arabă „djinn” și denotă o ființă spirituală care poate interveni în viața oamenilor atunci când este chemată.
 8. Steagul marocan este roșu și are în centru o stea cu 5 colțuri, verde. Acea stea simbolizează cei 5 stâlpi ai Islamului. Steaua este cunoscută drept sigiliul lui Solomon.
 9. Drepturile femeilor în statul marocan a făcut un pas mare înainte în 2004 când s-a hotărât că femeile pot primi custodia copiilor în cazul unei separări, abolind, în același timp, repudierea femeii din familie.
 10. Totodată, un bărbat își poate lua o a doua soție, doar când prima soție își dă acceptul.
 11. Orice bărbat sau femeie care este „sherfa”, adică se crede despre acea persoană că este descendent al profetului Mahomed, primește titlul de Sidi, Lalla sau Moulay. Acestea sunt denumiri asemănătoare Lordului britanic.
 12. Simbolul dragostei în Maroc, nu e inima unui om, ci ficatul acestuia.
 13. Cușcușul marocan este considerat preparatul național. Acesta este făcut din griș granulat, peste care se toarnă un preparat bazat pe carne sau legume.
 14. Marocul este singura țară africană care nu face parte din Uniunea Africană.
 15. Se spune că mormântul lui Ioan Botezătorul se află în templul lui Sidi Yahia ben Younes, din orașul marocan Oudja.
 16. Filmul de succes internațional „Casablanca” nu a fost filmat în orașul marocan omonim. De fapt, nici măcar nu a fost filmat în Maroc.

Perioada si program

PERIOADA SI ROGRAMUL

Ziua 1: Bucuresti – Cassablanca

Intalnire pe aeroportul din Otopeni si imbarcare pentru zborul catre Cassablanca. Sosire in Cassablanca ce impresioneaza prin modernitate, bulevarde largi animate si cladiri bine intretinute, inalte, de culoare alba. Putine lucruri aici se conformeaza imaginii clasice orientale. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2: Cassablanca

Mic dejun. Vom incepe ziua de azi cu turul orasului ce includePiata Centrala, Cartierul Habous, bazarele, Mahakina, Catedrala Notre Dame Lourdes, cornisa si cartierul de lux al orasului – Anfa Seara, Villa Mirador si Villa dar Saada, Moscheea Hassan al II-lea, Piata Mohamed al V-lea cu fantana, Piata Natiunilor Unite. Cina si cazare in Cassablanca.

Ziua 3: Cassablanca – Marrakech

Mic dejun. Continuam cu Marrakech – locul ideal, pentru ca temperatura nu scade aproape niciodata sub 28 de grade Celsius, iar ploaia este un fenomen extrem de rar. Tur panoramic de oras: Moscheea Koutoubia, construita de sultanul Abdel Moumen, si Palatul Bahia, care se intinde pe o suprafata de opt hectare. Nu mai putin de sapte ani au fost necesari pentru a ridica acest impunator edificiu.Vom vedea si plantatiile de maslini de la Menara sau Piata Jamaa El Fna. Cina si cazare in Marrakech.

Ziua 4: Marrakech – Essaouira

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau excursie optionala la Essaouira – oras portuar pe coasta Oceanului Atlantic, renumit pentru Medina sa cu ziduri fortificate, aflat pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Cina si cazare in Marrakech.

Ziua 5: Marrakech – Ouarzazate, poarta catre desert

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau excursie optionala la Quarzazate – vom traversa Muntii Atlas, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase si vom intra in cultura si viata localnicilor din satele berbere. Vom ajunge la Tiz-in-Tichka ce are o altitudine de 2.260m, situat la cea mai inalta altitudine din nordul Africii. Ajungem la Ouarzazate, situat la 1.600 m altitudine, dincolo de care se intinde desertul Sahara. Vom vizita asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout. Cina si cazare in Marrakech.

Ziua 6: Marrakech-Meknes-Fez(Mese Incluse: Mic Dejun Si Cina)

Mic dejun. Plecam catre Fez cu un scurt popas in Meknes- fosta capitala imperial si ajungem la Fes-Orasul Medina. Cina si cazare in Fez.

Ziua 7: Fez

Mic dejun. O zi intreaga pentru vizitarea orasului Fez, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala (inclusa in patrimoniul UNESCO), Moulay Idriss, Moscheea Karaouin. Cina si cazare in Fez.

Ziua 8: Fez-Rabat

Dupa micul dejun plecam catre Rabat- Capitala Marocului din 1912, Rabat, este un oras modern, insa rezervat in anumite privinte, impuse de limitele culturii marocane. Orasul prezinta multe situri istorice, inclusiv orasul de tip kasbah al udayasilor, construit in sec XII. Vom vizita Palatul Regal (Mechouar), Oudaya Kasbah, Mausoleul Mohamed V, Turnul Hassan. Cina si cazare in Rabat.

Ziua 9: Rabat – Cassablanca – Bucuresti

Mic dejun Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti.

Tarif

Tarife
 
Data plecare Hoteluri
25.03.2018 689 Euro
05.09.2018 689 Euro
24.10.2018 689 Euro
30.11.2018 689 Euro
28.12.2018 689 Euro

Hoteluri

Cassablanca: Atlas Almohades Casablanca, Avenue Moulay Hassan- Casablanca, sau similar.
Marrakesh: Hotel Agdal, 1 Boulevard Zerktouni Gueliz, 1 – 40000 – Marrakech, sau similar.
Fes: Hotel Volubilis Fes, Avenue Allal Ben Abdellah Fes – 30000 – Fes, sau similar.
Rabat: Mercure Rabat Sheherazade, 21 Rue De Tunis Quartier Hassan, 21Rabat, sau similar.Supliment camera single: 259 Euro; Pat suplimentar: 689 Euro; Copil 2-12 ani in camera cu parintii: 529 Euro.
Supliment hoteluri de 4*si 5*: 219 Euro/adult si 149 Euro/copil 2-12 ani

Servicii incluse:
– Bilete de avion: Bucuresti – Cassblanca- Bucuresti;
– 2 nopti cazare in Cassablanca la hotel de 4****;
– 3 nopti cazare in Marrakesh la hotel de 3***;
– 2 nopti de cazare in Fez la hotel de 4****;
– 1 noapte de cazare in Rabat la hotel de 3***/4****;
– Mesele prevazute in cadrul itinerariului – mic dejun si cina;
– Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz ;
– Ghid local la obiectivele turistice din Fez si Marrakesh;
– Asistenta turística in limba romana

Nu sunt incluse:

– Taxele de aeroport zbor international 289 Euro/persoana;
– Taxele de intrare la obiectivele turistice 45 Euro/persoana;
– Excursiile optionale;
– Asigurarea medicala si storno;
Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați: 0720065918 sau turism@adminpedia.ro