Paste Ortodox in Corfu

Paste Ortodox la Marea Ionica Insula Corfu – Grecia

Kerkyra este capitala uneia din cele 7 insule ale Marii Ionice, centrul vechi se afla in Patrimoniul UNESCO,

iar arhitectura sa are influente venetiene, franceze si britanice. Cu siguranta este locul de care va veti indragosti iremediabil!

Traseu: Bucuresti – Sofia – Rilla – Katerini – Meteora – Igoumenitsa – Insula Corfu – Kerkyra – Salonic – Bucuresti

 Transport: Autocar

Ziua 1: Bucuresti – Sofia – Paralia Katerini (760 km)

Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea din fata parcului Ministerului Transporturilor), la ora 04:30, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia. In Bulgaria, vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski, iar cea de a doua la Manastirea Rilla (cu o scurta abatere de la drumul principal – cca 30 km, inainte de vama Kulata). Seara sosire in Paralia Katerini. Cina si cazare la hotel 3* (Hotel Regina Mare sau similar).

Ziua 2: Paralia Katerini – Meteora – Corfu

Mic dejun. Dimineata plecam spre Meteora, al doilea centru monahal ortodox dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi, in continuare langa Meteora, vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vizitam doua dintre cele sase manastiri existente: Marele Meteor si Manastrirea Varlaam (intrarile la cele doua manastiri nu sunt incluse). Dupa un popas pentru masa de pranz, continuam traseul pe ruta Metsovo – Ioannina – Igoumenitsa – Corfu. Traversam cu feribotul imbarcandu-ne din portul Igoumenitsa. Seara cina si cazare in Insula Corfu la hotel AQUIS SANDY BEACH RESORT  4* – PACHET PASTE 2017 ALL INCLUSIVE.

Ziua 3: Insula Corfu – Marele Tur al Insulei (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional „Turul Insulei”. Plecam de la hotel si prima oprire va fi la Achillion, Palatul Imparatesei Sissi a Austriei, apoi pe rand vom vizita: Peninsula Kanoni, unde se afla vechea baterie de tunuri venetiane, Insula Pontikonisi (a Soricelului), Manastirea Vlaherna si Palatul Mon Repos, vizitam Manastirea Paleokastrita si plaja cu acelasi nume, distileria Koum Kuat, satul traditional Lakones si Bella Vista. Pret: 40 EURO / persoana, minim 20 platitori, include transport cu autocarul, insotitor de grup, biletul de intrare la Achillion si Mon Repos, nu include masa de pranz. Seara cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: Orasul Kerkyra – Obiceiuri Pascale

Mic dejun. Transfer in Kerkyra, pentru a admira parada celor patru filarmonici ale orasului, imbracate in straie de gala, fiecare filarmonica avand alta culoare distincta (rosu, albastru violet si negru) si interpreteaza piese simfonice precum Eroica, Marcia Funebre si Calde Lacrime. La ora pranzului vom admira un obicei pascal unic in Grecia, pastrat aici de sute de ani: In trecut, corfiotii imbracau balcoanele cu steaguri medievale de rosu aprins, de unde aruncau ulcioarele de lut, convinsi ca odata cu primavara, vor avea recolte mai bune si ca vor fi mai bagati si mai norocosi. Timp liber la dispozitie, pentru cumparaturi si masa de pranz. Dupa amiaza intoarcere la acelasi hotel pentru odihna. Seara cina si deplasare la biserica din localitate pentru Inviere.

Ziua 5: Hristos a Inviat! Paste Corfiot – Kerkyra

Mic dejun. Dimineata vom descoperi orasul Kerkyra printr-un tur pietonal al capitalei insulei, putand admira: Mitropolia Sf.Teodora, Basilica Sf.Spiridon, Spianada, Liston si printr-un tur panoramic cu: Vechea Fortareata, Palatul Regal, Cartierul Evreiesc, Universitatea Marii Ionice, Vechiul Port, Insula Vidos. Timp liber la dispozitie in Kerkyra. La pranz vom lua masa in stil corfiot, cu ora rosii, miel la protap, tsatsiki, tsoureki si alte preparate traditionale locale. La ora 21.00 optional „Seara greceasca corfiota” cu dansuri, muzica, masa festiva, vin si obiceiuri locale. Pret: 35 EURO / persoana, minim 20 platitori, include transport cu autocarul, insotitor de grup, cina conform programului, spectacol cu muzica, dansatori in costume traditionale. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6: Corfu – Ioannina – Katerini (315 km)

Mic dejun. Traversam inapoi pe continent cu feribotul in functie de traficul maritim si ne deplasam pe ruta: Ioannina – Metsovo – Veria – Katerini. Spre seara cina si cazare in Paralia Katerini hotel 3*.

Ziua 7: Paralia Katerini – Salonic (tur de oras inclus) – Bucuresti (760 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre casa, iar in cursul pranzului realizam un tur panoramic al orasului Salonic cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din secolul XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Tarife 2017

Paste Ortodox la Marea Ionica Insula Corfu – Grecia

Pret/persoana: 360 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 200 EURO. Reducere pat suplimentar: 50 EURO

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare. 2 Nopti cu demipensiune hotel 3* la Paralia Katerini si 4 nopti in Corfu cu pachet Paste 2017 All Inclusive;
 • pranz specific in ziua de Pasti;
 • vizite conform programului;
 • insotitor roman de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE:            

 • intrarile la obiectivele turistice;
 • taxa de traversare ferryboat Igoumenitsa – Kerkyra si retur 25 EURO/ persoana (obligatoriu, se achita prin insotitorul de grup la fata locului);
 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/ persoana (persoane sub 60 de ani);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

GRUP MINIM: 35 PERSOANE

 • Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 euro/persoana
 • Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 euro/persoana

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.