Descriere

Cairo (القاهرة sau Al-Qāhirah in araba, insemnand „cea triumfatoare”, „cea invingatoare”) este capitala Egiptului cu o populatie estimata intre 16 si 20 de milioane de locuitori si o suprafata de 453 km 2. Este cel mai mare oras din Africa. Orasul este sediul Ligii Arabe.

Desi traditiile sale nu dateaza din antichitate, perioada ale carei vestigii sunt omniprezente in Egipt, cea mai mare metropola a Africii si a Orientului Apropiat ramane, de secole, centrul cultural, si nu numai, al lumii arabe. Piramidele din Giza, care, impreuna cu orasul Cairo, formeaza un urias organism urban, exponatele din Muzeul Cairo si statuia lui Ramses din fata garii Centrale sunt puncte de atractie istorice importante pentru turisti. In schimb, moscheile, bazarele si zgarie-norii moderni de pe malul Nilului alcatuiesc lumea araba contemporana.

Cairo nu a fost construit din intamplare pe malul Nilului, locul pe care il ocupa astazi, la inaltimea insulelor Gezira si Roda, faciliteaza traversarea fara probleme a fluviului. Conducatorul arab Amr Ibn-el-As a cucerit cetatea bizantina ridicata aici in anul 642. Tabara sa militara s-a transformat treptat in noua capitala a tarii deja arabizate si a primit numele de Al-Fustat (vechiul Cairo). Cuceritorul a construit aici prima moschee din Egipt. In secolele care au urmat, autoritatile din Cairo, in frunte cu dinastiile Ayyubizilor si Mamelucilor, au acordat o deosebita atentie dezvoltarii si infloririi orasului. Din secolul al XIV-lea, Cairo reprezinta un centru important al comertului cu mirodenii.

Industria este dezvoltata in special pe ramuri ca industria metalurgica, constructoare de masini electrice (mijloace de transport), chimica (productie de cauciuc), alimentara (tutun) sau servicii (comert, administratie, finante).

In Cairo exista peste 500 de moschei. Cele mai notabile sunt Moscheea Al-Azhar, Al Rifai, Moscheea Sultanului Hassan precum si cea a lui Mehmet Ali (supranumita Moscheea de Alabastru) din citadela.

Alte atractii turistice sunt orasul Cairo musulman cu Citadela sa, Cairo crestin cu bisericile copte, Muzeul Egiptean, care ascunde comorile lui Tutankamon, Piramidele din Giza aflate in apropiere sau localitatea Memphis.

Program Revelion

Program Revelion

Ziua 1 (29 dec): BUCURESTI CAIRO

Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni, ora 17:20, pentru imbarcare pe cursa companiei AEGEAN AIRLINES cu destinatia Cairo. Sosire la ora 01:50 noaptea si transfer la hotel Le Meridian Pyramids 5* sau similar. Cazare.

Ziua 2 (30 dec ): CAIRO

Dupa micul dejun, vizitam cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica , si partea veche a orasului Cairo. Seara, transfer la gara din Cairo (ora 19:00) pentru deplasare cu trenul (cusete de 2 persoane in vagon de dormit) la Aswan. Cina de tip snack va fi servita in tren.

Ziua 3 (31 dec): ASWAN (CROAZIERA PE NIL – VAS 5*)

Mic dejun de tip continental in tren. Sosire la Aswan in cursul diminetii si transfer pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa pranz vom vizita Gradina Botanica – transfer cu feluca. Cazare pe vasul de croaziera. Cina speciala de revelion  – light show (Galabea party sau Nubian show).

Ziua 4 (01 ian 2018): ASWAN LA MULTI ANI 2018!

Dupa micul dejun, sunt prevazute urmatoarele vizite: barajul de la Aswan, Obeliscul neterminat si Templul de pe insula Philae. Pranz, cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 5 (02 ian ): ASWAN – KOM OMBO – EDFU

Mic dejun pe vas. Dimineata, timp liber in Aswan sau optional excursie facultativa la Abu Simbel (pentru excursia la Abu Simbel, plecarea din Aswan este dimineata foarte devreme). Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza se navigheaza catre Kom Ombo si vom vizita templul dublu dedicat zeilor Sobek si Horus. Vasul va naviga catre Edfu, unde va stationa in timpul noptii. Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 6 (03 ian ): EDFU – LUXOR

Mic dejun. Continuam excursia cu vizitarea templului Edfu, unul dintre templele cele mai bine pastrate din Egipt. Navigam catre Luxor. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza se viziteaza templul din Luxor. Cazare pe vasul de croaziera in Luxor.

Ziua 7 (04 ian ): LUXOR – HURGHADA

Dupa micul dejun, eliberam camerele si ne indreptam catre malul vestic al Luxorului unde vom vizita mormintele faraonilor din Valea Regilor, templul Reginei Hatshepsut. Ne intoarcem pe malul estic al Nilului unde vom vizita templul Karnak. Dupa amiaza plecam spre Hurghada (aprox. 500 km). Sosire la Hurghada, cina si cazare la hotel Desert Rose 5* din Hurghada sau similar.  

Zilele 8, 9, 10 (05, 06, 07 ian): HURGHADA

Timp liber pentru plaja sau excursii facultative. Masa in regim All Inclusive. Cazare.

Ziua 11 (08 ian): HURGHADA – CAIRO

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Cairo (aprox. 500 km). Sosire in Cairo in cursul dupa amiezii si cazare la hotel 5*.

Ziua 12 (9 ian): CAIRO

Dupa micul dejun vizitam Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara) si Sakkara.

Ziua 13 (10 ian): CAIRO – BUCURESTI

Imbarcare pe cursa companiei Aegean Airlines cu destinatia Bucuresti (noaptea de 9/10 ianuarie). Decolare la ora 04:50 dimineata si sosire in Bucuresti la ora 10:15 dimineata.
 

Tarif

 
TARIFE: de la 895  euro/ pers/sejur
 
Perioada: 29.12.2017 – 10.01.2018 (13 zile / 12 nopti)
Supliment camera single: 390 EURO/persoana
A treia persoana (pat suplimentar in camera dubla): 875 EURO
Primul copil 2-11,99 ani: 795  EURO (in camera, respectiv cuseta cu 2 adulti)Camerele triple sunt la cerere. In cazul in care sunt rezervari cu 3 persoane in aceeasi camera, formula de cazare pe parcursul calatoriei cu trenul va fi urmatoarea: o cuseta pentru 2 persoane iar a 3 persoana fie va imparti cabina cu alta persoana de acelasi sex fie poate alege o cabina single contra unui supliment de 50 EURO. SERVICII  INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti–Cairo si retur cu compania AEGEAN AIRLINES;
 • 12 nopti cazare si masa: 3 nopti cu mic dejun in Cairo la hotel Le Meridien Pyramids 5* sau similar; 1 noapte transport cu trenul cu demipensiune – cuseta in vagon de dormit; 4 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*; 4 nopti cu all inclusive in Hurghada la hotel Desert Rose 5* sau similar;
 • transport local cu autocar dotat cu aer conditionat, conform itinerariului;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • ghid vorbitor de limba engleza in Cairo si pe vasul de croaziera;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:

 • taxele de aeroport (obligatorii): 250 EURO/persoana, pot suferi modificari (valoarea exacta va f comunicata la emiterea biletelor, cu 2 saptamani inainte de plecare);
 • supliment cina de Revelion (obligatoriu, se achita la agentie): 25 EURO/persoana;
 • taxa de viza: 25 EURO / persoana (viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire)
 • bacsisurile – se practica in Egipt: 35 EURO /persoana (se achita la sosirea in Egipt prin reprezentantul agentiei)
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mese
 • excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intrarea la mormantul lui Tutankhamon
 • asigurarea medicala si asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de servicii turistice).

GRUP MINIM:  20 PERSOANE

 • Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/persoana.
 • Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 20 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE) – COMPANIA AEGEAN AIRLINES:

 • 29.12.2017: Otopeni 19:20 – Atena 20:50
 • 29.12.2017: Atena 23:50 – Cairo 01:50 Cairo (noaptea de 29/30.12)
 • 10.01.2018: Cairo 04:50 – Atena 06:50
 • 10.01.2018: Atena 08:40 – Otopeni 10:15
Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918  sau turism@adminpedia.ro