Descriere

Tel Aviv ( ebraica=Muntele Primaverii) este, dupa Ierusalim, cel mai mare oras din Israel, centru economic, de afaceri si cultural al tarii. Este un oras cu un ritm de viata alert si cu multe locuri de agrement. Aici se afla sediile principale ale bancilor si ziarelor israeliene, de asemenea jumatate din marile companii si locurile de munca ale unui sfert din populatia activa a Israelului. In anul 1909, cand a luat fiinta in mod oficial, urma sa devina cel dintai oras evreiesc din Tara Sfanta (Palestina, Eretz Israel) , dupa o pauza de doua mii de ani.

In anul 2005, orasul a fost inclus ca asezamant apartinand  patrimoniului cultural UNESCO, gratie celor aproximativ 4000 de constructii situate in centrul orasului, in stil international avangardist, cunoscut si sub denumirea de Bauhaus.

Orasul reprezinta un amalgam de curente, apartinand miscarii avangardiste, astfel conduce la stil arhitectonic local foarte diversificat, unic.

Centrul Istoric Jaffa – Yaffa se afla la sud de centrul orasului Tel Aviv si are o atmosfera araba, diferita de centrele istorice europene.

Muzeul Eretz Israel sau muzeul Pamantul Israelului este format dintr-un mare complex de cladiri. Principalul punct de atractie alacestui complex este movila mortuara Tel Qasile, unde au fost descoperite urmele a 12 civilizatii antice. Muzeul cuprinde urmatoarele expozitii: Numismatica, Ceramica, Sticla, Istoria Scrierii, Istoria Stintei, Etnografie si Folclor. Fiecare dintre aceste colectii contine exponate din diverse timpuri, de la cele mai indepartate pana in prezent. Din complexul muzeului Eretz Israel face parte si un Planetariu.

Program Revelion

Program Revelion

ZIUA 1 (29.12): TIMISOARA – TEL AVIV – JAFFA – LUD (LIDA) – HAIFA – TIBERIAS

Intalnire la Aeroportul International din Timisoara, ora 04:00, cu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa directa WIZZ AIR cu destinatia Tel Aviv (decolare la ora 06:00). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora 09:05. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel, ne indreptam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfantului Gheorghe Biruitorul (unde se afla Moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat). Scurt tur auto al orasului Tel Aviv – Jaffa, cel mai mare si cosmopolit oras din Israel. Vizita in cetatea Jaffa. Apoi, deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris. Vom admira Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Parasim Haifa si ne indreptam spre Tiberias. Cina si cazare hotel Bali 3* (sau similar) in Tiberias.

ZIUA 2 (30.12): MUNTELE TABOR – CANA GALILEII – NAZARET – CAPERNAUM – TIBERIAS

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi: 10 EURO/persoana, se achita la agentie). In Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, si a Bisericii Ortodoxe Sf. Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Isus Cristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Vom vizita Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha unde Mantuitorul a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. OPTIONAL, in functie de timpul disponibil, mini-croaziera cu o copie a ”barcii lui Isus”, pe apele Marii Galileii (pret informativ: 10 EURO/persoana). Cina si cazare in Tiberias.

ZIUA 3 (31.12): TIBERIAS – VALEA IORDANULUI – AMMAN

Mic dejun. Deplasare Tiberias-Raul Iordan – Chibut Yardenit,”locul amenajat al Botezului”. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Seik Husein apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare la hotel Arena Amman 3* superior (sau similar) in Amman. Intre orele 21:30 – 01:00, participare la REVELION 2018, la Restaurantul hotelului LIWAN 3* din Amman. Se asigura transfer cu autocarul. Cina este bufet (fara bauturi incluse). Program artistic, muzica si dans!

ZIUA 4 (01.01): “LA MULTI ANI 2018!” AMMAN – OPTIONAL: excursie de o zi la PETRA

Mic dejun. Timp liber pentru odihna. Optional, excursie de o zi la Petra. Excursia include deplasare cu autocarul spre anticul Petra (aproximativ 3h si 30 min/sens), pe originala “Autostrada a Desertului”. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca.5km). Parasim Petra si, trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Pret informativ: 100 EURO/persoana, suma include si taxa de intrare in valoare de 65 EURO/persoana – minim 25 platitori. Cina si cazare in Amman.

ZIUA 5 (02.01): MUNTELE NEBO – MAREA MOARTA – IERIHON – BETLEEM

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo (800m), unde Moise a fost ingropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfant din Iordania. Pe acest munte puteti vedea ce a vazut Moise: o panorama impresionanta ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moarta, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit “Pamantul Sfant!”. Prima Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan II. Continuam spre granita si vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice & restaurant / autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Intram in Cisiordania, pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romaneasca cu Hramul “Tuturor Sfintilor” si Caminul aferent. Cina si cazare la hotel Shepherd Plaza 4* standard (sau similar) in Betleem.

ZIUA 6 (03.01): BETLEEM – IERUSALIM – MUNTELE SIONULUI

Mic dejun. In Betleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii, Cripta unde s-a nascut Domnul, Biserica Catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor ucisi”. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii, pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV). Pret informativ: 5 EURO/persoana, se achita la fata locului. In Ierusalim, vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” – locul primei Biserici din lume, Mormantul Marelui Rege David. Vizita in zona sitului arheologic “Cardo” si la ”Zidul Plangerii”. Cina si cazare in Betleem.

ZIUA 7 (04.01): MUNTELE MASLINILOR – IERUSALIM – BETLEEM

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in Cetatea Sfanta prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii ”Sfantului Mormant”- “Centrul Pamantului Crestin”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Cina si cazare la hotel in Betleem.

ZIUA 8 (05.01): BETLEEM – TEL AVIV – TIMISOARA

Mic dejun. Plecare matinala spre Aeroportul International ”Ben Gourion” din Tel Aviv pentru formalitatile de intoarcere in tara. Imbarcare pe cursa WIZZ AIR din Tel Aviv la ora 09:55. Aterizare in Timisoara la ora 13:10.

Tarif

TARIFE: de la 649  euro/ pers/sejur
Perioada: 29.12.2017 – 05.01.2018 (8 zile / 7 nopti)
SERVICII INCLUSE:
 • transport cu avionul cu Timisoara – Tel Aviv – Timisoara, compania WIZZ AIR;
 • 7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez/fara cina in data de 31.12) la hoteluri 3*superior si 4* standard local, conform programului: 2 nopti Tiberias, 2 nopti Amman, 3 nopti Betleem;
 • transport autocar modern (dotat cu aer conditionat), conform itinerariului in Israel si Iordania;
 • intrari la obiectivele turistice din Israel;
 • asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire;
 • ghizii locali vorbitori de limba romana, la principalele obiective in Betleem si Ierusalim;
 • autocar (dotat cu aer conditionat) si ghid iordanian in Iordania;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

 • taxele de aeroport: 175 EURO/persoana (pot suferi modificari);
 • cina festiva de Revelion la Restaurantul hotelului LIWAN 3* din Amman (obligatorie): 75 EURO/persoana, se achita la agentie;
 • taxa intrare-iesire Iordania: 20 EURO/persoana, se achita la agentie;
 • transfer microbuz Muntele Tabor: 10 euro/persoana – se achita la agentie;
 • excursie optionala de o zi la Petra;
 • “tips” (bacsisurile) se practica in Orientul Apropiat: 20 EURO/persoana in Israel si 10 EURO/persoana in Iordania (pentru ghizii locali, soferi, hoteluri si restaurante, care se achita la fata locului reprezentantului agentiei);
 • bauturi, mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program;
 • asigurare medicala si asigurare storno (recomandate).

ORAR DE ZBOR WIZZ AIR:     

 • 29.12.2017: Timisoara (‏TSR) 06:00 – Tel-Aviv (‏TLV) 09:05 – numar zbor W6 3593
 • 05.01.2018: Tel-Aviv (‏TLV) 09:55 – Timisoara (‏TSR) 13:10 – numar zbor W6 3594

GRUP MINIM: 30 PERSOANE

 • Supliment grup 25 – 29 persoane: 55 euro/persoana;
 • Supliment grup 20-24 persoane: 95 EURO/persoana.
 • Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 20 zile inainte de data plecarii, cand se depun actele pentru obtinerea vizei  pentru Iordania.

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918  sau turism@adminpedia.ro