Descriere

 Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Sicilia-un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele. O fereastra maura din secolul al XI-lea. O alta, gotica, din secolul al XIII-lea. Si o arcada normanda din secolul al XII-lea. Cam asa arata o cladire tipica din Palermo, capitala Siciliei. De fapt, asa este intreaga Sicilie: temple inaltate in Grecia antica, amfiteatre romane construite pe vestigiile unor mai vechi teatre grecesti, pretioase mosteniri bizantine si arabe, orase intregi construite in stil baroc. Si, bineinteles, belsugul fermecator al naturii: vestitul vulcan Etna, cranguri de maslini, dealuri acoperite cu vita-de-vie, livezi de portocali si lamai, plaje aurii inmuiate in apa verde-albastra a marii.

Program Revelion

28 Decembrie | Bucuresti – Catania

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni ora 06:55, pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei Blue Air 0B145 cu destinatia Catania. Decolare din Bucuresti la ora 08:55 si aterizare la Catania la ora 10:10. Transfer in oras. Suntem in Catania–unul dintre orasele reprezentative ale Siciliei. Desi nu este o figura des intalnita in cultura siciliana, elefantul sculptat pe vremea romanilor in roca vulcanica, pe care se sprijina un obelisc egiptean este simbolul Cataniei. Este amprenta pe care au lasat-o invadatorii cartaginezi si colonistii fenicieni. Cateva din lucrurile pe care cu siguranta vei vrea sa le vezi in Catania sunt amfiteatrul roman din lava si marmura, bisericile, palatele si Domul in stil baroc. Tur de oras Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Piata de Peste, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer la hotel in Giardini Naxos si cazare. Timp liber la dispozitie. Bonus Servirea Cinei la Hotel (fara bauturi). Cazare Hotel Hellenia Yachting 4* Giardini Naxos sau similar.

29 Decembrie | Siracusa si Notto

Mic dejun. Optional, Excursie la Siracusa si Notto. Siracusaunul din cele mai vechi orase din lume.Infiintat in Anul 733 î.C. de colonisti greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In Anul 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este oraşul lui Arhimede (287-212 î.C.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza cu ghid local: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Vom continua cu vizitarea orasului Noto cunoscut sub denumirea si de Citta del Barocco. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de Citta del Barocco. Tarif: 55 €/persoana (minim 15 participanti) si include: transport cu autocar local, taxele de drum, insotitor de grup. Intoarcere la hotel. Bonus Servirea cinei la hotel (fara bauturi). Cazare hotel Hellenia Yachting 4* Giardini Naxos sau similar.

30 Decembrie | Excursie la Caltagirone

Mic dejun. Astazi vom face o excursie cu autocarul catre Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, ce de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur pietonal Caltagirone cu ghid local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 în partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc-San Francesco di Paola. Intoarcere la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Hellenia Yachting 4* Giardini Naxos sau similar.

31 Decembrie | Perlele Sicilei: Etna si Taormina

Mic dejun. Astazi vom vizita Perlele Siciliei ! Pentru inceput ne vom indrepta catre Vulcanul Etnacel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea cu o activitate constanta de peste 6.000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Timp liber la dispozitie. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec XIX si cunsocut sub numele de Monte Carlo al Siciliei, renume pastrat pana in ziua de azi. Tur pietonal cu insotitorul de grup pe Corso Umberto-o strada perfecta pentru shopping presarata cu numeroase cafenele, restaurante si magazine, iar la final vom face un popas la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie. Seara, Cina Festiva de Revelion la restaurantul Hotelului Helenia Yachting cu muzica si meniu festiv: aperitiv, doua feluri de paste, meniu principal cu garnitura inclusa, desert traditional de Revelion. Bauturi incluse: vin, apa minerala/plata, sampanie la miezul noptii, cafea. Cazare Hotel Hellenia Yachting 4* Giardini Naxos sau similar.

1 Ianuarie 2018 | Excursie la Savoca

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Servirea pranzului de Anul Nou la restaurantul hotelului (fara bauturi). La ora 15:00 Excursie cu autocar local la Savoca–locul unde, alaturi de Forza D’Agro, a fost filmat celebrul film al lui Francis Ford Coppoloa IL Padriono-Nasul, poate unul dintre cele mai importante repere ale cinematografiei mondiale. Plimbare pietonala cu insotitorul de grup pentru a vedea locurile facute celebre prin intermediul filmului. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Hellenia Yachting 4* Giardini Naxos sau similar.

2 Ianuarie 2018 | Catania – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcarea pe zborul direct al Companiei Blue Air 0B146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:00 si aterizare la Bucuresti pe Aeroportul Henri Coanda la ora 14:05. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Tarif

TARIFE: de la 499 euro/pers/sejur

 Perioada Circuit 28 Decembrie 2017 – 2 Ianuarie 2018
 Mai sunt locuri libere ? 10
 Adult in camera dubla 499 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 499 €
 Copil 4-11,99 ani cu 2 adulti in camera 299 €
 Adult in camera single 625 €

Bonus 2 Cine la Hotel in 28 si 29 Decembrie.

Vizitam Catania, Etna, Taormina, Siracusa, Noto, Caltagirone, Etna, Taormina, Savoca.

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Blue Air
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocar local pe perioada programului
• Cazare 5 nopti cu mic dejun in Giardini Naxos la Hotel Hellenia Yachting 4* sau similar
• Bonus 2 Cine la hotel in zilele 28 si 29 Decembrie (fara bauturi)
• Tur de oras Catania
• Excursie la Vulcanul Etna
• Tur de oras Taormina
• Excursie la Savoca si Forza D’Agro, locul unde a fost filmat celebrul film Nasul-IL Padrino
• Excursie la Caltagirone

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil, 150 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea de calatorie, asigurarea storno, bilete intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsis pt soferi si Ghizi locali
 Pachet special de Revelion: 80 €/adult, 55 €/copil (supliment obligatoriu) si include: Cina Festiva de Revelion la restaurantul hotelului Helenia Yachting cu muzica si meniu festiv: aperitiv, doua feluri de paste, meniu principal cu garnitura inclusa, desert traditional de Revelion. Bauturi incluse: vin, apa minerala/plata, sampanie la miezul noptii, cafea. Pranz de Anul Nou in data de 1 Ianuarie (fara bauturi) .

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918  sau turism@adminpedia.ro

Locatie