Descriere

Explorati Havana pe ritmuri de salsa si bucurati-va de plaja in Varadero!

Cuba – o tara, sapte curiozitati

1. Statul cubanez este situat pe cea mai mare insula din Antile. Che Guevara, bongouri, trabucuri, comunism, Havana. Acestea sunt doar cateva repedere care te duc cu gandul la Cuba, statul situat pe cea mai mare insula din Antile, o destinatie cu un farmec aparte.

2.Provincia Pinar del Rio este considerata centrul industriei de trabucuri din Cuba. Cand zici Cuba e greu sa nu te gandesti la trabucuri. Asa ca daca ajungeti pe insula si vreti sa vedeti intregul proces de fabricatia, locul ideal este Pinar del Rio – provincie a carei capitala poarta acelasi nume. In orasul Pinar del Rio se gasesc cateva fabrici de trabucuri care sunt deschise publicului, iar in apropierea orasului gasiti plantatiile de tutun de la Vuelta Abajo. In sezonul de cultivare – din decembrie pana in aprilie – le puteti vizita.

3.Peninsula Zapata este cea mai mare zona mlastinoasa din Cuba. Peninsula de Zapata este locul ideal pentru pasionatii de bird-watching, iar pentru exploratorii din voi si amatorii de senzatii tari, exista tururi care va conduc in cautarea singurului animal periculos din Cuba: Crocodylus rhombifer (crocodilul cubanez).

4.Sarbatoarea Fiesta del Fuegoare loc pe strazile din Santiago de Cuba, la inceputul lunii iulie. Fiesta del Fuego este una dintre cele mai mari petreceri in strada din Cuba. Tine o intreaga saptamana, timp in care muzica si dansul isi fac simtita prezenta pe strazile din Santiago de Cuba. De asemenea, nu lipseste nici bautaura traditionala a insulei: romul.

5.Despre pesteraBellAmar, situata in apropierea orasului Varadero, se crede ca s-a format in urma cu 300.000 de ani. Cuevas de BellAmar este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Cuba. Pestera te cucereste cu raurile si iazurile subterane, pictogramele bastinasilor, stalactitele si stalagmitele care in unele locuri se unesc formand coloane. Ca sa reusiti sa va faceti o impresie despre grandoarea acestei pesteri, una dintre cele mai frumoase formatiuni – “Mantia lui Christofor Columb” – are o inaltimea de 12 m.

6.In Guamase poate vizita o reconstructie a unui sat al bastinasilor cubanezi. Una dintre cele mai mari atractii din Guama este reconstructia unui sat al bastinasilor cubanezi. Mai exact, un sat cu specific indian unde pot fi admirate colibe facute din frunze de palmieri, sculpturi reprezentand primii locuitori ai insulei si scene ale diverselor adunari din trecut.

7.In Valle de los Ingenio sera concentrata intreaga industrie de zahar din Cuba. Valle de los Ingenios, tradus Valea morilor de zahar, denumeste o zona cu trei vai interconectate in care, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, era concentrata industria de zahar. In perioada de maxima extindere a industriei, in aceasta zona functionau peste 50 de mori la care lucrau pentru 30.000 de sclavi. In prezent, cei care ajung aici pot vedea peste 70 de foste mori de zahar.

Tarife si Perioada

TARIF: de la 1865 EUR/persoana

PERIOADA 03.01 – 14.01.2018:

HAVANA

Hotel Memories Miramar 4*

Cazare 3 nopti in camera dubla standard, mic dejun

VARADERO

Hotel Melia Peninsula Varadero 5*

Cazare 8 nopti in camera dubla classic, All Inclusive

Reducere Early Booking aplicata: 18% pentru rezervari cu pana la 30 de zile inainte de check-in

Tariful afisat este valabil pentru pachet in perioada 03.01-14.01.2018 si include:

-bilet de avion dus Frankfurt – Havana/ retur Varadero – Frankfurt cu Condor, clasa ECO

-cazare 11 nopti: 3 nopti in Havana si 8 nopti in Varadero in hotelurile mentionate

-toate transferurile la destinatie

-tarjeta turistica(viza turistica) de Cuba

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918 sau turism@adminpedia.ro

Curiozitati Havana

Capitala Cubei este centrul vietii politice si economice a insulei. Inca de la inceputurile sale, Havana era principalul centru comercial din Caraibe si unul din cele mai importante orase coloniale ale Imperiului Spaniol. Astazi, in ciuda darapanarii si a saraciei datorate izolarii pe termen lung provocata de regimul comunist, seamana cu un muzeu in aer liber si este cea mai importanta atractie turistica a tarii.

Havana este principalul centru administrativ din Cuba, precum si un centru cultural, dominat de muzica si dans. Strazile rasuna de salsa, rumba si jazz interpretate de muzicanti locali zi si noapte, iar ritmurile caraibiene ii ajuta pe localnici sa uite de dificultatile de zi cu zi.