Descriere

Dintre toate orasele istorice, Roma este cel mai fascinant. Sunt mai multe de vazut aici decat in oricare alt oras din lume, cu ruine de peste 2000 de ani in mijlocul unei arii urbane. Poti petrece o luna aici si tot nu vei descoperi tot ce e de vazut. Din punct de vedere istoric, este special; ca o capitala europeana, este unic.

Amplasat intre nordul si sudul Italiei si renegat de ambele, Roma este poate capitala perfecta pentru o tara ca Italia.

Pentru un turist, toate astea sunt mult mai putin evidente pe langa incarcatura istorica a orasului. Desigur, se intalnesc trasaturile clasice ale orasului, cele mai vizibile fiind Coloseum-ul, Forumul si Colina Palatina. De aici porneste un lant aproape neintrerupt de monumente: de la timpuriile bazilici crestine, bisericile romane, palatele renascentiste, pana la fantanile si bisericile perioadei baroce, care, mai mult poate ca oricare alta epoca, a contribuit la aspectul actual al orasului.

Coloseumul este considerat simbolul Romei, este cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Coloseumul este o structura imensa, ce masoara 188m lungime, 156 latime si 48m inaltime. Coloseumul putea primi in jur de 55.000 de spectatori care puteau intra in incinta prin nu mai putin de 80 de porti. Structura monumentala este astazi o ruina, dar cu toate acestea este cel mai vizitat obiectiv turistic al orasului.

Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din intregul oras, aflata la capatul unui apeduct construit in anul 19 i. Hr care aduce apa de la izvoarele Salone ( 20 km departare de Roma). Fantana Trevi masoara 25 de metri inaltime si 19 metri in diametru. Scenele reprezentate pe Fantana Trevi spun povestea denumirii fantanii: apa curge din gura unei figuri dominante – Neptun, zeul marii – care sta in varful unei trasuri in forma de scoica, condusa de doi cai de mare si de doi zei. Caii reprezinta starea schimbatoare a marii. Statuia mai mare din stanga este reprezentarea zeitei Abundentei, iar in dreapta se afla zeul Sanatatii, deasupra caruia se afla reprezentarea unei fecioare ce indreapta soldatii catre apa.

Pantheonul : construit in urma cu 1800 de ani, a ramas o marturie a maretiei Imperiului Roman si reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din Roma. Domul cladirii, cu o inaltime de peste 43 de metri este cel mai impresionant; a fost cel mai inalt din lume pana in anul constructiei Catedralei din Florenta.

Program

Ziua 1: BUCURESTI – ROMA

Intalnire la ora 05:30 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) – terminalul Plecari – cu insotitorul roman de grup pentru imbarcarea pe cursa TAROM cu destinatia Roma. Sosire la Roma la ora locala 08:40. Transfer in oras pentru participarea la un tur cu opriri la principalele obiective turistice: Colloseum, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, Circus Maximus. Cazare la hotel de 4* standard local sau similar.

Ziua 2: ROMA – vizita optionala la VATICAN

Mic dejun la hotel. Zi dedicata, dupa preferinte, plimbarii in cartierul Trastevere, un cartier tipic roman, cu strazi inguste si case medievale sau optional se poate organiza vizitarea Bisericii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului, unde se afla expusa una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale Greciei antice si opere ale marilor artisti de la Rafael la Leonardo da Vinci.

Ziua 3: ROMA – FLORENTA – ROMA (excursie optionala)

Mic dejun matinal la hotel, urmat de excursie optionala de o zi la Florenta, unde vom vizita (tur pietonal) Piazza della Signoria, Catedrala Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio. In incheierea turului de oras, in functie de timpul ramas disponibil se pot vizita Palazzo Vecchio sau una dintre numeroasele galerii de arta ale orasului. Dupa amiaza intoarcere la Roma. Pret informativ: 100 EURO/persoana, minim 20 platitori.

Ziua 4: Zi libera in ROMA sau excursie optionala la TIVOLI

Mic dejun la hotel. Plimbare cu insotitorul de grup pe eleganta Via Condotti, Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona. Dupa amiaza va puteti delecta cu deliciile oferite de unul dintre restaurantele locale. Optional excursie la Gradinile Tivoli. Pret informativ: 60 EURO/persoana, minim 20 platitori.

Ziua 5: ROMA – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau vizite. Eliberarea camerelor se va face cel mai tarziu la ora 12:00. La ora 17:00, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti, decolare la ora locala 19:50. Sosire la Bucuresti la ora 23:05.
 

Tarife si Perioade

 
 PRET/Persoana:
 • 225 EURO – 24, 31.01, 07.02;
 • 255 EURO – 14, 21.02 (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 100 EURO / persoana 

 

PERIOADA

Plecare: 24.01, 31.01, 07.02, 14.02, 21.02.2018

 • Companie transport: Tarom
 • Durata: 5 zile/ 4 nopti

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Roma si retur cu compania TAROM;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* standard local din lantul RAELI www.raelihotels.it sau similar (echivalent
 • 3* standard international);
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur de oras;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

 • taxele de aeroport: 130 EURO/persoana (pot suferi modificari);
 • taxa hoteliera impusa de primaria locala, in valoare de 6 euro/zi/persoana – se achita personal la receptie, la
 • sosire;
 • asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata), alte servicii decat cele mentionate ca fiind incluse.

GRUP MINIM: 25 PERSOANE

 • Supliment grup 21-24 persoane: 20 EURO/persoana; Supliment grup 16-20 persoane: 45 EURO/persoana.
 • Pentru un numar mai mic de 16 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

 • Bucuresti 07:30 – Roma 08:40
 • Roma 19:50 – Bucuresti 23:05

CONDITII DE PARTICIPARE:

 • DE ACEASTA OFERTA POT BENEFICIA SENIORII (persoane cu varsta peste 55 ani). Persoanele cu varsta sub 55 ani (care nu sunt insotite de cel putin un senior in camera) se pot inscrie contra unui supliment de 30 euro/persoana/sejur.

 

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918 sau turism@adminpedia.ro