Descriere

Senior Voyage vă oferă posibilitatea să vizitați una dintre regiunile favorite ale romanticilor clasici, frecvent menționată în marile opere literare și nu numai – Țara Bascilor, Pais Basque cum e cunoscută în franceză, sau Eskadi Herral în dialectul spaniol basc. În prezent acoperind atât partea de coastă spaniolă, cât și franceză, regiunea a fost martora unei istorii bogate și complexe, cu o constanta regală. Începând de la primii regi spanioli și întâlnirile lor mai mult sau mai puțin prietenoase cu conducătorii mauri, la legendarul El Cid, la regatul Navarrei și intrigile născute aici, până la dezvoltarea stațiunilor de pe coastă în destinații de lux, preferate ale caselor regale din Europa și nu numai, Țara Bascilor oferă celor care o vizitează unele dintre cele mai vechi sit-uri arheologice, cum ar fi Peștera Altamira și picturile sale rupestre foarte bine conservate.

Îmbrațișată de peisaje mirifice, parfumată de aromele delicateselor culinare și iubită de milioane de turiști din intreaga lume… nu este o descriere desprinsa din povești, ci o destinație de vacantă ideală pentru care nu există grad de comparație.

De-a lungul secolelor, bascii au dezvoltat o mitologie bogată și plină de culoare. În antichitate, se crede ca țara lor ar fi fost populată de o rasă de giganți numită „jentillak”, care a trăit alături de localnici până la venirea lui Hristos. În acea perioadă au dispărut, se spune că ar fi supraviețuit doar unul dintre ei, pe nume Olentzero. Astăzi, Olentzero este un fel de simbol sau mascotă a țării care apare sub formă de păpuși în procesiuni, case și uneori biserici.

Perioada si program

Date de plecare

2018: 14.04, 21.04, 25.04, 28.04, 05.05, 09.05*, 12.05*, 16.05*, 19.05*, 23.05*, 26.05*, 30.05*, 30.09*, 03.10*, 04.10*, 07.10*, 10.10, 14.10, 17.10, 21.10.

Excursii gratuite

Burgos – „Țărmul Castelelor”

Extraordinara catedrala gotică din Burgos este una dintre bijuteriile cele mai apreciate ale Spaniei în materie de arhitectură religioasă și domină orizontul orașului. Aceasta este inclusă în obiectivele protejate Unesco World Heritage. La suprafață, conservatorul Burgos pare să dețină toate stereotipurile unui oraș spaniol din zona central-nordică, cu arhitectura tradițională din piatră gri, mâncăruri consistente și un climat al extremelor. Dar acest oraș iși recompensează exploratorii cu un iz de legendă: sub maiestuasele spire ale catedralei se află unul dintre cei mai apreciați fii ai săi, El Cid.

Santander

Construit în jurul golfului Sandander (Bahia de Santander) și lângă golful Biscay, acest modern și popular oraș spaniol este locația unuia dintre cele mai aglomerate porturi. Însă cele care atrag atenția și turiștii, sunt frumoasele plaje din Santander, în special în eleganta stațiune El Sardinero unde „Playa Primero de El Sardinero” este o plajă superbă, lată și cu nisip fin, care iși menține popularitatea fără efort.

Atracții

Bilbao

Bilbao este orașul modern al Tării Bascilor. Arhitecții au reușit aici cu succes să combine cultura tradițională bască cu noua viziune pentru viitor. Bilbao este inima Țării Bascilor, unul dintre cele mai cosmopolite orațe din zona și cel mai mare din această regiune. Printre noile proiecte din planul de dezvoltare al orașului se regăsește apreciatul Muzeu Gunggenheim proiectat de către arhitectul Frank Gehry. Astăzi, Bilbao este sofisticat și vibrant. Indiferent ce anume iți dorești, fie că e bucătăria savuroasă bască, cultura bască, shopping, viața de noapte, arta etc., aici le vei găsi pe toate.

Biarritz

La fel de strălucitor precum sugerează numele, acest orașel de coastă plin de stil și-a pornit aventura ca stațiune turistică începând cu sfarșitul secolului al XVIII-lea, când Napoleon III și soția sa de origine spaniolă, Eugenie, îl vizitau cu regularitate. De-a lungul țărmului dantelat se regăsesc mărci arhitecturale din epoca de aur a stațiunii și din perioadele „La belle epoque” și „art deco” care i-au urmat.

Burgos

Burgos a fost fondat în 884 și moștenirea sa istoricș este imediat evidentă vizitatorilor. Este un oraș monumental, fermecator prin acea atmosferă medievală nord-castiliană.

Santander

Cu origini foarte vechi, orașul Sandander s-a format în jurul golfului cu același nume, o locație ideală, protejată de vânturile puternice de pe coastă și de forța mării pe timp de iarnă. Cele mai timpurii dovezi ale așezării dovedesc o ocupație romană îndelungată, cu ocazionale incursiuni ale razboinicilor nordici, urmată de dezvoltarea portului mai întâi pentru pescarii locali, vânătorii de balene și ocazionalii pirați, ulterior transformându-se în oraș-port cu trafic naval mare dinspre Castilla către Lumea Noua. Din nefericire, un incediu a devastat orațul medieval din centru în 1941, distrugând mare parte dintre clădirile istorice care să amintească de trecutul bogat al orașului. Însă aceasta a fost și o ocazie de care locuitorii orașului au profitat pentru a se dezvolta, începând cu construirea reședinței de vară a monarhilor spanioli, comandată de regele Alfonso al XIII-lea la începutul secolului XX. Palacio de la Magdalena rămâne unul dintre principalele obiective de vizitat.

Guernica

Pablo Picasso a prezentat în tabloul cu același nume masacrul produs de aviația germană asupra nord –estului Spaniei. Lucrarea a fost multă vreme prezentă în sediul Națiunilor Unite de la New York, acum aflându-se la Madrid, în Centrul de artă Reina Sofia.

Tarife

De la  395 euro/pers/sejur

PREȚUL INCLUDE:

 • Transport avion București – Madrid – București
 • 7 nopți cazare la hotel de 4*
 • Mic dejun și cina (2 mese pe zi – conform programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă 1 pahar de apă și 1 pahar de vin; dacă grupul are mai puțin de 50 de persoane, mesele NU vor fi servite in regim bufet, ci meniu prestabilit
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfășurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii în deplasarea către obiectivele turistice.
 • ½ zi excursie opțională în Santander

Pretul  nu include:

 • Taxe de aeroport 145 euro /persoană
 • Asigurare medicală de călătorie și asigurarea storno
 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel, 1-3 euro/pers/zi)
 • Mesele de prânz
 • Intrările la obiectivele turistice din program și alte taxe și cheltuieli personale
 • *Supliment 40 euro/persoană pentru plecările din perioada 09.05. – 30.05. inclusiv și 30.09 – 07.10 inclusiv

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

0720065918  sau turism@adminpedia.ro