Descriere

Cele mai vechi piete de Craciun din Europa

     O traditie veche de secole reinvie in fiecare an in preajma Craciunului. De la jumatatea lunii noiembrie, odata cu inceperea Adventului, care reprezinta perioada de pregatire pentu marea sarbatoare a Nasterii Domnului, se deschid “Pietele Pruncului Iisus” sau “Christkindlmarkt”. Aceasta traditie care a luat nastere in tarile germanice pe vremea cavalerilor Teutoni se pastreaza inca vie, oferind tuturor posibilitatea de a trai si de a simti magia Sarbatorilor. Odata cu Reforma lui Martin Luther au luat nastere noi traditii referitoare la oferirea darurilor de Craciun, acesta sugerand ca orice copil primeste daruri de la Pruncul Iisus. Pietele de Craciun sunt experiente incantatoare pentru fiecare dintre noi, oferind tuturor vizitatorilor o desfatare a simturilor, patrunzand pana in adancul sufletului. Fiecare oras are o Piata de Craciun unica, presarata cu savoarea traditiilor si a produselor locale. Faceti o plimbare printre tarabele frumos decorate, incercati un Bratwürst sau un Frankfürter cu savoare locala, beti o cana de Glühwein si simtiti-va din nou copii, in preajma bradul impodobit si a cadourilor viu colorate.

Vizitam Bucuresti – Budapesta – Viena – Melk – Salzburg – Munchen – Rothenburg – Nurenberg – Leipzig Postdam – Berlin – Dresda – Praga – Bratislava – Budapesta – Bucuresti

Program

1.Vom descoperi frumusetile Budapestei printr-un tur de oras: Piata Eroilor, Bd. Andrassy, Bazilica  Sf. Stefan, ParlamentulPodul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, unde se va face o scurta pauza pentru a admira panorama orasului Budapesta.

2.Vizita noastra la Viena incepe cu un tur panoramic al orasului ce se va desfasura de-a lungul celebrului Ring Vienez unde putem admira: Opera de StatPalatul Imperial Hofburg, Piata Maria Thereza, Parlamentul, Primaria, Burgtheater, Biserica Votiva si Domul Sf. Stefan. Dupa incheierea acestui tur, ne oprim la Targul de Craciun care are o traditie veche de peste 700 de ani.

3.Se spune ca Rothenburg este orasul unde poti trai atmosfera Craciunului in fiecare zi si asta pentru ca aici se gaseste Muzeul Craciunului, care gazduieste o expozitie cu decoratiuni de Craciun deschisa pe tot parcursul anului.

4.Berlin – orasul recunoscut drept capitala targurilor dedicate Craciunului pentru ca in fiecare an sunt organizate, din noiembrie si pana la sfarsitul lunii decembrie, aproape 60 de astfel de evenimente in marile piete ale orasului, in centrul istoric, in muzee si pe marile bulevarde.

5.Vizitam Targul de Craciun de la Dresda sau Striezelmark, care este cel mai vechi targ de Craciun din Europa, avand aproximativ 600 de ani.

6.La Praga vom face un tur pietonal in orasul vechi, Piata Primariei, Ceasul AstronomicOpera, Podul Carol, Catedrala Sf Vit, vestita “ulita a aurarilor”, Hradcany.

Tarif si perioada

TARIF: 349 eur / pers.*EB

*Reducerea Early Booking este valabila pana la 31.10

 

PERIOADA: 24.11.2017 – 02.12.2017

Servicii Incluse:

-transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
-7 nopti cazare cu mic dejun conform programului (2 nopti Budapesta, 1 noapte Salzburg, 1 noapte -Rothenburg, 2 nopti Berlin, 1 noapte Praga)
-tur panoramic: Budapesta, Viena, Berlin
-tur pietonal: Munchen, Dresda, Praga, Bratislava
-Piete Craciun: Budapesta, Viena, Munchen, Rothenburg, Nurenberg, Leipzig, Dresda, Praga
-vizita Abatia Melk
-insotitor de grup din partea agentiei

 

Pentru alte detalii și oferte personalizate, vă rugăm să ne contactați:

 0720065918 sau turism@adminpedia.ro