Unde petrecem Revelionul 2020?


Toamna se pregătește să ne lase, iar iarnă așteaptă nerăbdătoare să ne întâmpine cu ale sale bucurii: zăpadă care îi bucură atât pe cei mici cât șip e cei mari, vinul fiert care ne încânta serile mohorate, colindele care ne armonizează viață și nu în ultimul timp sărbătorile care ne bucură spiritul și ne aduce aminte cât de frumoasă este viață când ne oferim timp pentru a ne distra alături de cei dragi.
 Acestea fiind zise și făcând intrarea în magia ce urmează să ne acapareze pe toți, vine întrebarea cea mai populară din tot acest an: Ce facem de "Rev"?  
Trebuie să recunoaștem că acest gând ne macină pe toți și vrem că petrecerea dintre ani să fie una cât mai reușită și memorabilia.
 Din fericire noi am sărit în ajutorul tău și ți-am pregătit oferte pentru Revelionul 2020, care îți va ușura tot procesul de căutare deoarce noi am pus la punct fiecare detaliu!

ATENA (GRECIA):

 Anul acesta am pregătit numeroase destinații turistice: cum ar fi o aventură în Atena, unde iarnă este blanda și ne putem bucura de tot ce ne poate oferi acest oraș atât de mult încărcat istoric, cultutral și mitologic! Pe timpul iernii Atena înregistrează maxime medii de 16°C. În medie, temperatura minimă înregistrată este de 11°C. Astfel, temperatura minimă pentru luna decembrie în Atena este 13°C. Atena oferă o paleta largă de atracții turistice, fiind un oraș cu o valoare istorică foarte mare, unul dintre cele mai populare obiective turistice ale Atenei, Acropola din Atena a fost înscrisă în patrimoniul UNESCO în anul 1987. Construită în jurul anului 3.000 i. Hr, Acropola se află în cel mai înalt punct al orașului, în centru, fiind cea mai cunoscută acropola din lume. 


 


Situat la baza Acropolei din Atena, pe stradă Dionysiou Areopagitou, la numărul 15, acest Muzeul Acropole conține una dintre cele mai valoroase și impresionante colecții de artefacte ale Greciei antice. Muzeul a fost construit pentru a expune vestigiile găsite pe Acropola din Atena și în împrejurimi, de la epoca de bronz a Greciei și până la Grecia sub dominația română și bizantină.


 

 Templul lui Zeus a fost cel mai mare templu al Greciei antice.  Construcția templului a început în secolul 6 i.Hr. și a fost terminată în secolul 2 d.Hr.


Între Acropola din Atena și stradă Ermou se află cartierele Plaka și Anafiotika, unde se pot găși alte două situri arheologice: Agora Română și Biblioteca lui Hadrian. Principala atracție a acestor cartiere este ambianța, generată de străzile lor înguste și micile piețe vesele; Plaka si Anafiotika sunt locurile perfecte pentru o plimbare liniștită pentru toți cei care vizitează Atena.


INSTANBUL (TURCIA) (orașul care nu doarme niciodată)

De retinut : Intrarea în Turcia este permisă numai cu paşaport valabil. În cazul cetățenilor români, valabilitatea pașaportului simplu trebuie să fie de cel puţîn 150 de zile, la dată intrării pe teritoriul acestui stat.
Pentru o şedere în scop turistic în Turcia de până la 90 de zile în decurs de 6 luni, cetăţenii români nu au nevoie de viză.


O altă propunere pentru petrecerea dintre ani este orașul bizanțului, Instanbul, care promite să va ofere o experiență de neuitat!
Poartă Orientului, Istanbul este destinația perfectă unde poți întâmpina Anul Nou în stil specific otoman, fiind unul dintre orașele ce te îmbogățesc atât cultural cât și spiritual cu fiecare ocazie, cu atât mai mult în vacanța de iarnă.
Turcii știu foarte bine să se distreze și veți fi primiți cu multă căldură printre ei! 
*Clima este suficient de geroasă în acea zonă luna această, dar este foarte suportabilă dacă vă îmbrăcați adecvat. Temperaturile sunt până la 12°C. În medie, temperatura minimă înregistrată este de 9°C. Astfel, temperatura minimă în decembrie în Istanbul este 11°C.

Hagia Sophia sau Biserica Sfintei Înțelepciuni este una dintre cele mai mari construcții religioase din lume. A fost clădită pe ruinele altor două biserici la ordinul împăratului Iustinian I care și-a dorit un lăcăș de cult decorat cu aur, argint și marmură aduse din Grecia și Africa. După numai 5 ani, muncă celor peste 10.000 de oameni a dat roade și catedrala Sfânta Sofia este inaugurată la dată de 26 decembrie 537. Legendele spun ca la vederea capodoperei bizantine, Iustinian ar fi exclamat „Solomon, te-am depășit!”
Moscheea Albastră: Această este bine cunoscută turiștilor din întreagă lume datorită interiorului sau colorat în albastru. Construită în secolul al XVII-lea pe vremea sultanului Ahmet I, Moscheea Albastră este, alături de moscheea Suleiman, cea mai frumoasă din Istanbul.

De știut: 
-conține nu mai puțîn de 21000 de plăci de ceramică albastră de Iznik
-este moscheea cu cele mai multe minarete din Turcia (6 minarete)
-este moscheea aflată pe locul al doilea în lume după Moscheea de la Mecca, ce deține 7 astfel de minarete.


 Oferta noastra pentru Instanbul Revelion 2020 o puteti gasi aici accesand link-ul:

ISRAEL, țară sfânta

Dacă te gândești la o călătorie de suflet, Israel este cea mai potrivită destinație, este  încărcat de istorie și de semnificații religioase, călătoria la Ierusalim va fi de fapt un pelerinaj la unul dintre cele mai sacre locuri din lume, un loc cu o încărcătură de energie fantastică, venerat de milioane de oameni și încărcat energetic de aceleași milioane de oameni.


De reținut: paşaportul trebuie să fie valabil cel puţîn 6 luni de la dată prevăzută pentru intrarea în Israel.

Utilizarea pașaportului temporar poate fi un motiv de interzicere a accesului pe teritoriul statului. Recomandăm cetățenilor români evitarea prezentării acestui tip de document la intrarea în Israel, accesul în aceste cazuri fiind permis numai excepțional.

Vremea în Israel, în decembrie este bună pe întregul teritoriu.
În luna decembrie, temperatura maximă este de 19°C și temperatura minimă este de 16°C (pentru o temperatură medie de 17°C).

Ierusalim 
Nu o să repet semnificația lui religioasă. Poate sunt mulți dintre voi pe care nu-i interesează să se roage sau să aprindă lumânări, dar și pentru cei mai puțini religioși Ierusalimul este o istorie vie. Plimbă-te prin vechiul oraș și aproape fiecare piatră respiră istorie. La fiecare colț, găsești istoria multimilenară a orașului, dar și deosebită să diversitate și multiculturalitate. De la Moscheea Al-Aqsa la Biserica Sf. Mormânt, de la turnul lui David la Zidul Plângerii și aș putea să continui. Sigur, cel mai cunoscut traseu din oraș este Drumul Crucii (toate opririle lui Isus pe drumul spre dealul Golgotei sunt clar marcate), dar, pur și simplu, te poți pierde pe străduțe și să descoperi un oraș unic.
Tel Aviv 
 dacă Ierusalimul înseamnă istorie, atunci Tel Avivul înseamnă nou și fun. Tel Avivul are o plajă făînă, iar orice loc cu plajă, că o fi un resort mic sau ditamai metropolă, înseamnă și un strop de hedonism. Tel Avivul este cunoscut, de asemenea, pentru viață să de noapte și este un oraș chiar interesant – stațiune la mare, combinată cu metropolă. Nu știu prea multe în lume


Descoperirea orașului nu se termină aici!
V-am pregătit un circuit pentru a va bucură din plin de acest oraș superb! 
Te invit să accesezi link-ul pentru a vedea toate destinațiile turistice care sunt incluse în acest pachet :EGIPT

Sunteți pasionați de civilizațiile antice, de Piramidele din Giza sau misteriosul Sfinx, de fascinantul oraș Luxor - un adevărat muzeu în aer liber, de parfumul orientale
Trăiți o adevărată aventură într-o croazieră pe Nil și totul se va transforma într-o poveste!NOTĂ!!! Cetăţenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză.
Documentul de călătorie utilizat (pașaport simppașaport simplu temporar)lu sau  trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.
Viza poate fi obținută și în mediul online accesând acest link:

https://www.visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home;jsessionid=jocVMNAIRMhd_EI_c8OMy9T0cLW8QkRJT7MNrmsa.pp-ui-02?VISTK=99N5-A6QH-01KF-ID8E-BVVR-TP4F-UOKE-B6IE-X3VC-W3T9-3ENG-EI10-V1OM-YMCD-IIXJ-Q458

Viza turistică se poate obţine la aeroport, contravaloarea colantului de viză fiind achitată pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD

Atractii turistice :

Piramidele din Giza

Ultimii supraviețuitori ai celor Șapte Minuni ale Lumii Antice, Piramidele din Giza sunt unul dintre cele mai recunoscute repere ale lumii. Construite ca morminte pentru fani puternici și păzită de enigmatică Sfinx, Complexul de piramide din Giza a înmormântat călătorii de-a lungul veacurilor și a avut arheologi (și un câțiva teoreticieni de conspirație echivoc) scărpindu-și capul cu privire la modul în care au fost construite de-a lungul secolelor. Astăzi, aceste memorii megalitice către regii moarte sunt încă o minune pe măsură ce au fost vreodată. Un punct de incontestabil al oricărei excursii în Egipt, piramidele Gizei nu trebuie ratate.


Templul Karnak

Familiată pentru Valea Regilor, Templul Karnak, si Memorialul Templului lui Hatshepsut, orașul din Nilul Luxor din Egiptul de Sus are o mulțime de atracții turistice. Aceasta este vechea Thebes, putere de bază a noilor regii faraonilor, și acasă la mai multe atracții decât cele mai multe pot vedea la o vizită. In timp ce East Bank brims cu acțiune vibrantă souk, mai liniștită malul de vest găzduiește un pachet de morminte și temple, care a fost numit cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Petreceți câteva zile aici explorând arta de zid colorată a mormintelor și priviți cu uimire la coloanele colosale din temple și veți vedea de ce Luxor continuă să fascineze istorici și arheologi.


Islamic Cairo

Liniile atmosferice și înguste din cartierul islamic Cairo din capitală sunt pline de moschei, madrassas (școli de învățământ islamice) și monumente care datează de la Fatimid până la epocile Mameluke. Aici veți găsi souk de cumpărături cu labirint Khan el-Khalili unde meșteșugarii și meșteșugarii au în continuare atelierele lor mici, iar tarabele sunt încărcate cu ceramică, textile, condimente și parfumuri. Înconjurat de piață este o mizerie de drumuri, găzduind unele dintre cele mai frumoase arhitecturi conservate ale vechilor imperii islamice. Există o bogăție de istorie aici pentru a explora. Vizita Moscheea Al-Azhar și orbitorul Moscheea Sultan Hassan, și asigurați-vă că vă urcați la acoperișul vechii poarta medievale a Bab Zuweila pentru cele mai bune panorame ale minaretelor în cartier.


Pentru a afla mai multe detalii despre cazare, excursii, v-am pregatit urmatoarea oferta, un circuit de 13 zile! : https://www.pe-drumuri.ro/oferte-revelion/Egipt-40-7699/EGIPT+-+Revelion+2020+%28grup+2%29-115693-7762?VacationType=tour&Transport=plane&TourCountryCode=40&DepCityCode=489797&CheckIn=2019-12-28&Adults[0]=2&Children[0]=0&RoomType[0]=double&DestinationType=country&CountryCode=40&Duration=13


MAROC 

Maroc este mai mult decât o ţară din Africa de Nord cu ieşire la Oceanul Atlantic ai cărei locuitori musulmani vorbesc limba arabă şi limba franceză. Deşertul Sahara şi cămilele sale sau pieţele viu colorate sunt o mică parte din ceea ce poţi descoperi în Maroc.

Marele Canion din Maroc

În Maroc vei avea surpriza să descoperi, în Valea Dades, un canion asemănător Marelui Canion din Statele Unite ale Americii. Valea Dades este situată între Munţii Atlas şi Munţii Jbel Sarhro şi oferă o panoramă uluitoare dar şi plină de contrast; pe de o parte vei vedea munţii înzăpeziţi, iar pe de cealaltă parte, deşertul. Pare de domeniul fantasticului, însă este strict opera minunatei naturi.Oraşul albastru din Maroc

O călătorie în Munţii Rif, situaţi în Nordul Marocului, îţi va dezvălui un loc inedit. Este vorba despre orăşelul Chefchaouen, care până în anul 1920 a fost izolat de restul lumii, însă care pare neatins de trecerea vremii. Pereţii clădirilor văruiţi într-un albastru pur, dau un aspect interesant locului şi îl transformă într-o atracţie turistică de top din Maroc. Nu trebuie să ratezi o vizită în orăşelul Chefchaouen!

De retinut! Pentru a intra pe teritoriul Marocului, valabilitatea pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat. Nu este posibilă intrarea în Maroc doar pe baza cărții de identitate.

Asigurați-vă că la intrarea în țară v-a fost aplicată în pașaport ștampila de intrare (de către autoritățile vamale marocane), în caz contrar veți întâmpina dificultăți la ieșirea din Maroc.

Marrakesh
Nu poți spune că ai vizitat Maroc dacă nu ai ajuns în Marakesh. Un oraș încântător în care este permanent vizibilă moștenirea socială și culturală a marocanilor, Marrakesh este poate cea mai căutată destinație turistică din Maroc.

În Medina de Marakesh (Orașul Vechi) se intră prin piață Djemma el-fna, acolo unde vei găși o aglomerație de tarabe unde vânzătorii te întâmpină cu fel de fel de produse specifice și mirodenii…Casablanca
Cunoscuta cel putin cinefililor din toata lumea datorita filmului cu acelasi nume in care ii vedem jucand pe Humphrey Bogart si Ingrid Bergman, Casablanca este de altfel cea mai mare poarta de intrare in Maroc, aici fiind cel mai mare aeroport marocan; din acest motiv, Casablanca face deseori o prima impresie celor mai multi turisti in legatura cu aceasta frumoasa tara.
Casablanca nu se compara din punct de vedere al traditiilor cu Marrakesh; nici nu ar avea cum, orasul fiind unul dezvoltat economic, reprezentand un centru de business foarte puternic in aceasta parte a lumii. Globalizarea si-a pus accentul pe cea mai mare parte a peisajului urbanistic iar turistii din Europa regasesc deseori locuri unde se pot simti (din pacate literalmente) ca acasa – multe dintre constructiile moderne de aici au fost concepute de arhitecti europeni.
TUNISIA 
De retinut : Cetăţenii români sunt scutiţi de obligativitatea vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat. pentru o perioada legală de şedere de până la 90 de zile.

Vremea in Tunia in Decembrie:
În luna decembrie, temperatura medie în Tunis este 15°C (temperatura maximă este 17°C iar temperatura minimă este 13°C). Vremea este suficient de rece în acea zonă în decembrie, dar este acceptabilă atunci când vă îmbrăcați adecvat. Cu aproximativ 44mm de-a lungul a 8 zile, precipitațiile nu vor fi frecvente pe toată durata șederii dumneavoastră!

Plaje superbe, sporturi acvatice, talosoterapie, golf, plimbări cu cămilă, cu jeepul, mirajul fetei morgana peste nisipurile fierbinți ale deșertului. Culorile vestigiilor antice, ale carpetelor orientale și turbanelor berberilor, ale dunelor și marii. Miros de iasomie, cafea și ceai de mentă. Fum de narghilea și aromă amețitoare a condimentelor. Toate acestea reprezintă Tunisia


Medina

Medina reprezintă partea arabă veche a unui oraș din nordul Africii, construită inițial ca o fortăreață.  Este înconjurată de ziduri cu mai multe porți, iar în interiorul Medinei găsim bazarul, o piață uriașă desfășurată pe mai multe stradele pietruite. Ușile și porțile sunt ornate cu ținte și simboluri care spun mereu o poveste, o poveste a casei și a locuitorilor din ea.

Medina din Sousse – unul dintre cele mai importante orașe ale Tunisiei, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este un monument de arhitectură islamică timpurie din Magreb. Aici se află Marea Moschee, Muzeul de Arheologie (care găzduiește o colecție impresionantă de mosaicuri, Tunisia fiind renumită pentru aceste opere de artă) și Ribat-ul care pe vremuri avea rol de caravanserai (adică un loc unde călătorii puteau poposi pentru se odihni și a-și reface forțele, un fel de han în terminologia europeană).
De asemenea pe teritoriul Tunisiei, ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO sunt și Medina din Tunis și cea din  Kairouan, împreună cu Amfiteatrul roman din El Djem, situl arheologic din Cartagina, Parcul Național Ichkeul, orașul Kerkuan (Kerkouane) și necropola sa, situl arheologic din Dougga (Thugga).
Te poți ușor rătăci prin Medina, dacă nu-ți iei puncte de reper. Vei fi asaltat de comercianții tunisieni care încearcă să-și vândă marfa.
Un element esențial în comerțul din Medina este negocierea. Nu există prețuri afișate și nimic nu are un preț fix. 
Tunisia va astepta cu bratele deschise sa o vizitati, sa o cunoasteti pas la pas, bucurati-va de tot ce are mai frumos de oferit cu oferta noastra de Revelion care include excursii, cazare, transport si chiar si mesele pe tot parcursul circuitului! SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare