Pont de vacanță|Adminpedia

  • 7 noiembrie 2019

Unul dintre cele mai așteptate momentele din an, pentru care ne facem planuri și zâmbim doar la gândul ca va veni, este râvnitul concediu, timpul când ne punem în cui grijile, munca, stresul, când ne deschidem tolba cu dorințe și ne pregătim să adunăm amintiri, fericire, relaxare și multă odihnă, iar lista poate continua. Și tot acum este un bun prilej de a îți pune ordine în viață și cum anume, exact cum spunea filosoful Gabriel Liiceanu, să încerci să o înțelegi și să te înțelegi. Căci în tot vârtejul cotidianului, nu prea îți vine să te oprești și să te gândești la tine, la viața în sine. Dar concediu are meritul de a pune pauză la tot și a te invita să regândești fiecare zi, pentru un anumit timp. Și ce e mai bun decât să-ți faci bagajele și să pleci undeva? Nu-i așa că nu mai vrei să fii distras de nimic?

  Înainte de a alege o destinație în care vrei să evadezi din tot acest banal cotidian, pentru a nu mai da ochi cu lucrurile care te-au bântuit atâta timp, îți propun un exercițiu de reflecție. Gândește-te la tot ce ai fi vrut să faci în decursul unui an dar nu ai reușit, gândește-te la acele dorințe pe care le-ai ignorat, cu părere de rău, fiindcă altele păreau mai importante. Nu uita și de tine. Nu cumva te-ai pus pe ultimul loc, până acum? Tot ce ai făcut era să-i mulțumești pe alții, să-i ajuți, să-ți asumi tot felul de responsabilități (care-s musai), să rezolvi sarcinile de serviciu, să intri într-o rutină în care nu tu erai pe primul plan. Și acum, dacă ai reușit să meditezi la ce te-am rugat, mai ai nevoie de un pix și o foaie de hârtie și scrie toate concluziile la care ai ajuns.
 Fă-ți o listă cu dorințele pe care ți-ar plăcea să le îndeplinești în acest concediu, un fel de listă a Moșului. Trece-ți lucrurile pe care ai vrea să le bifezi în această vacanță, ceea ce ți-ai dori să se întâmple, ceea ce te-ar face fericit și ți-ar încărca bateriile, te-ar revigora și te-ar face să simți din toți porii că trăiești.

  Dacă ai terminat și acest exercițiu, nu-ți mai rămâne decât să spargi pușculița și să vezi câți bani ai reușit să îți pui deoparte pentru concediu mult așteptat. Poți să te bucuri ca acel copil care-și strânge bănuț cu bănuț pentru a-și cumpăra un lucru mult dorit. Ai lista, un buget de vacanță și acum parcă lipsește ceva? Nu? Să-ți găsești locul potrivit pentru acea vacanță în care poți să-ți realizezi toate dorințele ce le-ai trecut pe listă. Acesta mi se pare cel mai important lucru: să-ți personalizezi vacanța, ținând cont și de bugetul pe care l-ai alocat, desigur. Dacă mulți sunt confuzi în alegerea acesteia și merg pe ideea turmei, pe sfaturile prietenilor, colegilor, pe ceea ce se promovează intens, pe ceea ce este râvnit de mulți, pe servicii ieftine și de calitate, știu că tu îți dorești o altfel de vacanță. Dacă majoritatea pornește în căutarea destinației doar de la ideea că își dorește o vacanța într-un anumit buget și cu anumite beneficii, tu cauți o destinație care să răspundă mai întâi unor nevoi proprii, unor dorințe interorizate, strict personale. O destinație care respectă lista de dorințe și nu costă mai mult decât ți-ai putea permite. Și atunci, nu-ți rămâne decât să realizezi tot ce ți-ai propus.  
De asemenea, țin să menționez faptul că nu este un lucru rău să cauți idei de vacanță, să citești impresiile celor care au fost în anumite locuri, să asculți anumite sfaturi de vacanță, doar că trebuie să ai în vedere faptul că oamenii sunt diferiți, au diferite așteptări, diferite caractere, chiar alte dorințe și este posibil ca ceea ce-ți place ție să nu fie și pe placul altora și invers. De aceea, alege-ți o vacanță dacă simți că e ceea ce cauți, îți dorești și vrei cu tot dinandinsul să mergi în acel loc. Și este simplu să o alegi dacă ai urmat pașii indicați de mine. Fii aventuros, fă-ți din lista de dorințe harta care te conduce la o anumită destinație. Și sigur nu vei rămâne dezamăgit de ceea ce găsești. Plus că odată ce te-ai hotărât, Adminpedia te poate ajuta cu cele mai potrivite oferte în acea destinație. De astfel, îți este alături în alegerea celeia care se potrivește cel mai bine dorințelor tale, în caz că ai mai multe opțiuni și ești puțin confuz. Și după atâta mediație, căutare, alegere, este momentul să te bucuri de concediu! Dacă Einstein vorbea de relativitate, atunci dilată și tu timpul vacanței, încât să faci o groază de lucruri și să simți că ești de când lumea acolo (nici chiar așa, dar înțelegi ideea).
În încheiere, îți doresc să-ți faci din concediu o vacanță pentru sufletul tău! 
Adminpedia îți poate oferi vacanțe în România, sejururi cu avionul/ autocarul în Europa, circuite, bilete de avion, curse transferuri către/de la aeroport, cazări ieftine la hoteluri din țară și străinătate. Ne dorim ca fiecare client să fie mulțumit de serviciile noastre și ne dăm toată silința să răspundem cerințelor fiecăruia! Tarifele noastre sunt pentru toate buzunarele, iar dacă nu ne crezi, vino și convinge-te!
Hai cu Adminpedia pe-drumuri!


Autor: Veronica Diaconu
                                                                       E-mail:turism@adminpedia.ro
                                                                       Tel: 0720 065 918

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare