Redescoperim bucăți de România-Băile Herculane

  • 7 noiembrie 2019

Cred că suntem cu toții de acord că sănătatea este darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă (Michel de Montaigne), fără de care viața ar deveni poate o povară apăsătoare pentru om, pierzându-și cumva culoarea și bucuria de a fi trăită. Însă nu înțelegem adevărata sa valoare decât atunci când boala își face simțită prezența, trăgând după sine o serie de efecte mai mult sau mai puțin grave. Sănătatea o putem pierde atât de ușor, atunci când nu îi acordăm îndeajunsă atenție, când nu știm să o prețuim și să o protejăm. Dacă am fi conștienți cât de fragilă poate fi, am fi mai atenți cu tot ce facem, în viața de zi cu zi. De cele mai multe ori nu conștientizăm cât de mult ne schimbă viața lipsa sănătății și poate de aceea nici nu ne dăm silința să facem tot ce ne stă în putință să o păstrăm intactă. 
Vine un timp când neglijența sau alți factori duc la o șubrezire a acesteia și abia atunci căutăm soluții de a o recâștiga cumva. Și pentru că pe teritoriul țării noastre sunt locuri și resurse care pot reda într-o oarecare măsură sănătatea sau o pot îmbunătăți, omul aleargă spre acestea, pentru că și-a dat seama că a pierdut o comoară și o vrea înapoi. Abia după ce se întâmplă s-o pierdem înțelegem afirmația filosofului Arthur Schopenhauer că sănătatea nu reprezintă totul, dar fără sănătate nimic nu mai contează. Ar fi mai bine să respectăm mai mult acest dar primit și să avem grijă să nu-l pierdem.

Și cu aceste gânduri, vă invit într-o scurtă călătorie prin uimitoarea noastră țară, poposind pe Valea Cernei, în Băile Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni balneoclimaterice din țară și chiar din lume. Este străjuită de Munții Mehedinți la vest și de Munții Cernei la est, bucurându-ți ochii cu priveliști splendide care te îmbie să te oprești, să tragi aer în piept și să te lași cuprins de pacea locului. Odată ce pășești în stațiune, simți cum timpul începe să-și încetinească ritmul, cum natura parcă te îmbrățișează și îți alungă toată agitația, cum totul în jur face ca o liniște profundă să se cuibărească în suflet, cum chipul devine senin și un zâmbet cald se ivește pe acesta. O bucurie de copil te cuprinde și o nerăbdare de a simți puterea vindecătoare a locului asupra trupului, minții și sufletului tău. Resursele naturale ce se găsesc în această zonă au fost valorificate și de străbunii noștri, dovadă fiind apeductele, băile și izvoarele termale construite de pe vremea romanilor. Aici se găsesc izvoare cu radioactivitate ridicată, izvoare bogate în minerale, izvoare cu apă termală, apă tonică, dar și o puternică ionizare negativă a aerului. Se spune că acestea ajută cu adevărat în tratarea diferitelor afecțiuni reumatice, neurologice, dermatologice, nutriționale, ginecologice, respiratorii. De astfel, în stațiune se găsesc câteva baze de tratament unde turiștii pot face kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie, gimnastică medicală și altele. De asemenea, temperatura înaltă a apelor minerale și mineralizarea bogată au o acțiune complexă și benefică asupra psihicului. Într-o lume în viteză și cu cerințe tot mai multe ajungem la un moment dat să fim copleșiți, stresați, obosiți și fără energie, poate și demotivați. Iar aceste lucruri ne afectează nu numai fizic, ci și psihic și emoțional. Alegerea unui sejur în Băile Herculane ne scoate din rutină și astfel ne putem ocupa de noi, avem timp să luăm pauză de la lucrurile care ne-au afectat într-o anumită măsură sănătatea, avem timp să ne relaxăm, să ne odihnim și să ne ocupăm mai mult de propriul corp bolnav. Iar toate aceste lucruri poți să le faci fără a-ți goli toate buzunarele. Adminpedia are cele mai bune oferte de cazare și tratament din Băile Herculane, pentru că ne pasă de zâmbetul și de fericirea ta! Adminpedia acceptă și vouchere de vacanță, iar plata sejurului se poate face și în rate. În vacanță singura grijă va fi sănătatea și fericirea ta. 
În Băile Herculane se află 15 izvoare minerale și termale care au diferite proprietăți benefice pentru organismul nostru. Se pot face cure interne sau externe. Se poate opta pentru diferite proceduri de tratament, în funcție de afecțiunile pe care le avem.

În împrejurimile stațiunii Herculane sunt locuri care merită bătute la pas, de aceea putem face câteva drumeții pe care nu le vom regreta niciodată. Prima oprire va fi la Parcul Național Cheile Nerei unde putem admira albastru incredibil al lacului Ochiul Beiului, care nu îngheață niciodată, să ascultăm murmurul Beușniței, una dintre cele mai spectaculoase cascade din țară, un adevărat monument al naturii, să ne odihnim în dreptul cascadei La Văioaga și să ne lăsăm fermecați de spectacolul naturii. 
Dacă nimeni nu se plânge de trasee, putem face o drumeție în Munții Cernei până la vestita Grotă cu aburi, ce nu este altceva decât o peșteră fosilă care răsuflă aburi fierbinți. Nu trebuie ratată nici Grota Haiucilor care se află nu departe de stațiune.  În zona Băile Herculane sunt obiective turistice unice în România care nu trebuie ratate!
Cascada Beușnița

Lacul Ochiul Beiului

Grota cu aburi

Și dacă tot am ajuns în această zonă putem să alegem o excursie de-o zi la Cazanele Dunării, acel sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Văzând acest loc nu poți decât să te înclini în fața frumuseții naturii.  La fel de uimiți vom fi și în fața chipului lui Decebal sculptat pe malul stâncos al Dunării, ce are o înălțime de 55 m. Merită explorate și peșterile Gura Ponicovei și Veterani ce se găsesc în aceste locuri înzestrate de natură.
La întoarcere spre Herculane, putem poposi la cetatea medievală din Severin, vizita Muzeul Porților de Fier, Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova.

Și dacă v-am stârnit curiozitatea să mergeți în Herculane și nu aveți idee unde să vă cazați, Adminpedia vă recomandă Hotelul Afrodita Resort&Spa 3*, amplasat în zona centrală a stațiunii, fiind înconjurat de o zonă împădurită. Acesta se află la 2 km de izvoarele termale și minerale și 300 m de gara CFR. Hotelul vă pune la dispoziție o zonă de wellness pentru relaxare, dar și tratament balnear pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni. Dacă alegeți Hotel Afrodita Resort&Spa veți avea parte de cel mai bun preț garantat. Hotelurile din Băile Herculane oferă servicii de calitate pentru toată lumea, la prețuri avantajoase, pentru că le pasă de fiecare călător ce le trece pragul.
Deși stațiunea și-a pierdut prestigiul de odinioară și pare că se îndreaptă spre prăbușire, vă sfătuiesc să vizitați măcar o dată acest loc, mai ales pentru resursele sale benefice pentru sănătate și pentru împrejurimile sale spectaculoase. Măcar o vizită înainte ca acest loc să rămână o amintire și o părere de rău. Dacă suntem optimiști, putem fi capabili să valorificăm în continuare ceea ce ne-au lăsat străbunii. 
În încheiere, vă sfătuiesc să nu uitați să aveți grijă de sănătatea voastră fizică, psihică, emoțională! Și aceasta contează!
Hai cu Adminpedia pe-drumuri

Autor: Diaconu Veronica
                                                                                         E-mail: turism@adminpedia.ro
                                                                                         Tel: 0720 065 918

SOURCE AND TAGS