Redescoperim bucăți de România-Sovata

  • 7 noiembrie 2019

Trebuie să recunoaștem că, de foarte multe ori, subevaluăm tot ce este românesc, de la locuri, cultură, artă, mentalitate, până la resursele și potențialul țării, privind cu fascinație și jind la tot ce este pe afară. Suntem critici cu ceea ce avem și specialiști în argumentarea nemulțumirii față de lucrurile ce ne aparțin, dar fără a face mai mult. Confundăm nemulțumirea rostită cu implicarea, însă nimic nu se poate schimba doar cu mâinile încrucișate, ci doar prin a veni cu soluții reale la problemele ce ne deranjează, de ce nu, și acțiune. Deși facem parte dintr-o cultură mică, cum afirma Cioran, nu am avea de ce să credem, că nu am putea rivaliza cu puținele culturi mari. Rămânem uimiți și cu o doză de scepticism când auzim impresiile străinilor care evidențiază cât de multe motive avem să fim mândri de aceste locuri minunate. Ei sunt oamenii care văd partea plină a paharului, cei care au un alt barem de evaluare, cei care știu că problemele au rezolvări, întotdeauna, doar dacă se face ceva în sensul acesta.
Și, noi românii avem, poate, nevoie de a schimba unghiul din care să privim anumite lucruri pentru a nu ne mai limita la o singură viziune, părere. Și este posibil să fim uimiți de ce vom descoperi, de ce am ignorat, până atunci.
Adminpedia vă invită să o însoțiți pe drumul redescoperirii unui loc fascinant, un loc de poveste, un loc în care natura vindecă trupuri vlăguite de diferite afecțiuni și oameni obosiți de viață, un loc în care natura mângâie chipuri, în care liniștea profundă cuprinde chiar și sufletele cele mai agitate și domolește gândurile nărăvașe. Este un refugiu, departe de aglomerația și poluarea marilor orașe, de agitația vieții, departe de caruselul existenței zilnice, în care ne așezăm, nu neaparat, cu fericire. 

Astăzi, m-am gândit să vă vorbesc despre Sovata, o stațiune de care ați auzit, și care poate nu a fost (sigur nu) valorificată cu adevărat; și acest lucru se întâmplă, fiindcă, uneori, preluăm impresiile altora asupra unor locuri, lucruri și nu încercăm să avem o conexiune personală cu acestea, fără ochelarii puși de alții. Mergem acolo deja cu o părere formată (care de multe ori nu este a noastră) fără să ne mai chinuim să vedem dacă nu poate fi mai mult de atât. Ne încadrăm în niște structuri și impresii generale și poate pierdem farmecul real al unor locuri.

Sovata este mai mult decât o stațiune balneo, unde mergeți doar când sunteți trimiși obligat-forțat de medic sau de afecțiunea în sine, de asemenea, nu poate fi asociată unei atmosfere spitalicești. Sovata este asemenei omului modest, înzestrat cu calități excepționale, care așteaptă, tăcut, să-l descoperi. Și aici natura a vrut să-ți arate cât mai multe dintre minunile sale și să dăruiască locului o parte din  bogățiile sale. Sovata este înconjurată de dealuri împădurite: dealul Cireșelu, Stejaru, Becheci, păzită, cu strășnicie, de Muntele Ghiurghiu și de râul Târnava Mică și nu departe de Muntele de Sare. Este o stațiune ce se bucură de multul verde, de lacurile care parcă îi îndeamnă pe oameni să le îmbrățișeze, de liniștea pe care nimeni nu poate s-o îndepărteze, doar ce se mai aude vântul când mișcă vârfurile copacilor sau undele lacurilor, într-un dans leneș. Natura și-a mai scos din trăistuța cu daruri puterea de tămăduire a lacurilor și a celorlalți factori naturali. Și le oferă gratuit tututor celor care cred cu adevărat în acest lucru. 
Pe lângă acestea, tot în această stațiune se află cel mai mare lac sărat heliotermal din Europa, declarat monument al naturii, lacul ce iubește atât de mult soarele, încât păstrează căldura acestuia în apele sale pentru toți ce care vor să-l cuprindă, înotând. Și lacul oferă un strop de sănătate celor care cred cu adevărat în proprietățile lui tămăduitoare, în puterea acestuia de a le ameliora diferite afecțiuni.  

Și ce mai este Sovata dacă nu o dovadă a puterii naturii de a aduce echilibru și armonia în viața unui om ce pășește pe aceste meleaguri? Totul în jur domolește omul agitat de boală, de viața sa, iar totul pare să îndemne la odihnă, relaxare și multă pace. Și chiar dacă boala vrea să vă facă să ignorați aceste lucruri, nu trebuie să vă îngrijorați, de ea se ocupă specialiștii și factorii naturali existenți în această zonă. Dacă alegeți un sejur în Sovata, nu ratați Praidul, cunoscut pentru zăcământul de sare gemă, unul dintre cele mai mari din Europa, și pentru salina unde puteți lua parte la diverse activități, în timp ce vă bucurați gratuit de beneficiile aerului din salină. Deși există impresia greșită că doar vârstnicii și suferinzii aleg Sovata, stațiunea păstrează o prospețime tinerească, un vibe aparte, astfel încât popasul pe aceste meleaguri să lase călătorului o impresie puternică, o liniște mult căutată, dar și o mai mare atenție asupra vieții.
Și dacă nu ați mai fost până acum în acest loc și nu aveți idee unde să vă cazați, Adminpedia vă recomandă Hotel Szeifert 3 *, situat în vecinătatea lacului Negru, nu departe de vestitul lac Ursu, fiind înconjurat de o vegetație bogată, în mijlocul naturii, în care nimic nu pare să alunge atmosfera de tihnă.  Hotelul, cu arhitectură aparte, pune la dispoziție camere duble și suite moderne, zonă de wellness (sală de masaj, aparat de vibromasaj, bicicletă staționară), saună, cadă cu hidormasaj și un restaurant în care vă veți răsfăța papilele gustative cu preparate locale savuroase. De asemenea, pune la dispoziție parcare gratuită pentru cei cazați, wi-fi și acces gratuit la ping-pong. Hotelul Szeifert 3* oferă  seriozitate și servicii de calitate garantată. Pentru rezervări nu ezitați să luați legătura cu Adminpedia care are cele mai bune tarife de cazare la Hotel Szeifert și nu numai. Pentru plata sejurului acceptăm și tichete de vacanță, de asemenea, puteți achita în mai multe rate vacanța plănuită. Adminpedia are oferte pentru toate buzunarele. Iar dacă nu ne credeți pe cuvânt, contactați-ne! 

În încheiere, vă sfătuiesc să da-ți o fugă până în acest loc minunat, să-i simțiți vibe-ul și să-l priviți, mai apoi, cu alți ochi. Sovata este un spațiu pitoresc, înzestrat cu daruri multe, dar nevalorificat cu adevărat, un diamant pe jumătate șlefuit (sau mai puțin de atât), care nu-și mai găsește artiști bijutieri

Admirați împrejurimile cu mocănița.

O fugă până la Salina Praid.

V-așteaptă lacurile să le ascultați muzica.




       Nu uitați să redescoperiți locurile minunate pe care le are această țară!

Autor: Veronica Diaconu
                                                                               E-mail:turism@adminpedia.ro
                                                                               Tel: 0720 065 918

SOURCE AND TAGS