Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CIRCUIT CUBA SI SEJUR VARADERO


Descriere

Destinatie: Cuba

Durata: 1 zi, fara cazare

CIRCUIT CUBA si SEJUR VARADERO
O experienta inedita acasa la Che Guevara si Fidel Castro si relaxare pe o excelenta plaja exotica.

Persoana de contact pentru mai multe detalii despre acest circuit:
Dna Jeni Mateescu - tel: 0799 405 812


Havana- Pinar del Rio Vinales Tour – Havana – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Varadero

9 zile/8 nopti
19 – 28 noiembrie 2019

PRINCIPALELE ATRACTII CUBANEZE

• Cuba ofera un paradox rar intalnit: un popor vesel care iubeste muzica si dansul desi are o viata, aparent, trista.
• Cuba ofera o experienta turistica unica, “pe viu”, a unui socialism contemporan.
• Cuba este singura tara “necucerita” de corporatii, unde veti experimenta o vacanta fara Mc Donald si Starbucks, ca sa enumeram doar doua exemple.
• Havana este un muzeu in aer liber cu masini americane din anii 50, care sunt functionale.
• Cuba este o tara muzicala in care performeaza muzicieni locali foarte talentati. Cubanezii sunt cantareti si dansatori talentati pe care ii veti intalni in baruri si restaurante, pe strada, pe plaja, in teatre si cabarete.
• Cuba are doua branduri internationale foarte apreciate: tigarile de foi sau trabucurile cubaneze si romul cubanez.
• La Trinidad exista cea mai mare dicoteca subterana, organizata intr-o grota naturala, cu o capacitate de 4000 de persoane.
• Pentru iubitorii de scufundari, Cuba este o destinatie cu locuri spectaculoase bine conservate si complet nepoluate, de gradini de corali, pesteri, canale inguste, tuneluri, pesti de diferite marimi si epave de vase scufundate.
• Valley of Vinales este inscrisa pe lista UNESCO pentru frumusetea sa exceptionala. Pe langa frumusetea peisajelor, regiunea Vinales este faimoasa prin tututnul de cea mai inalta calitate din lume, din care se prepa-ra manual tigarile de foi cubaneze, exportate in toata lumea.
Desi nu este un brand, veselia cubanezilor poate fi impartasita, mai ales pe timpul noptii, la Pinar del Rio, pe strada Cisneros, unde muzica si dansul anima toata suflarea orasului.
• Varadero este o statiune cu oferte turistice exceptionale: plaje tropicale cu nisip alb si fin, hoteluri de calitate pentru toate buzunarele, viata de noapte animata, foarte distractiva, sporturi acvatice diverse.

ZIUA 1 - BUCURESTI – HAVANA
Zbor spre Cuba.
Sosire pe aeroportul din Havana, dupa formalitatile de trecerea frontierei si recuperarea bagajelor, transfer la hotel, cazare.

Odihna pentru recuperare dupa zbor si acomodarea cu diferenta de fus orar de minus 8 ore fata de Romania.
Cuba isi revendica numele din orasul omonim din districtul Beja, Portugalia, nume dat de Cristofor Columb. Alta opinie este ca numele cubao inseamna teren fertil sau teren minunat, coabana, in limba taino vorbita de populatia bastinasa.

Cazare la hotel in Havana.
Mese: fara masa

ZIUA 2 - HAVANA
Dimineata: Tur de oras Havana si vizite
Dupa amiaza: cumparaturi
Seara: cazare la hotel

Mic dejun la hotel.
Astazi vom vizita Havana, oras fondat acum 500 de ani de Velazquez de Cuella, oras plin de contradictii, cu strazi si cladiri vechi in stil baroc si masini americane din anii 50, inca in functiune.

Veti face un tur al orasului in care veti vedea Piata Revolutiei, unde Fidel Castro isi tinea discursurile politice si unde se inalta turnul Memorialului Jose Marti (om politic si scriitor cubanez din sec al XIX lea) inalt de 109 m, construit in anul 1958, de unde se vede toata Havana.
Turul include si Piata Catedralei, dominata de Palatul Marchizului de Aquas Claras, Piata Armelor, cea mai veche piata a orasului, inconjurata de frumoase cladiri in stil baroc din sec al XVIII lea, Strada Prado, Promenada Melecon, lunga de 8 km, unde cubanezii stau si vorbesc, uneori, pana dimineata, barurile La Bodequita del Medio si Floridita, vizitate de scriitorul Ernest Hemigway.
O plimbare in centrul vechi al orasului, in zona coloniala, intrata in patrimonial UNESCO, ofera turistilor sansa sa viziteze Piata San Francis de Asis, Palatul Villanueva, El Templete, Palatul Mestesugurilor si Muzeul Romului Havanez unde se poate urmari cum este preparat adevaratul rom cubanez si unde se poate degusta Havana Club, la un bar din lemn, tipic anilor 30.
Inainte de intoarcerea la hotel, puteti face cumparaturi in piata de artizanat cubanez.

Cazare la hotel in Havana.
Mese: Mic dejun si pranz

ZIUA 3 - HAVANA – PINAR DEL RIO, Vale Vinales - HAVANA
Dimineata: Turul regiunii Pinar del Rio, Ferma si fabrica de trabucuri
Dupa amiaza: masa de pranz la restaurantul El Palenque de Los Cimarrones, pestera La Cueva de Los Indios, The Mural de Prehistoria, pe muntele Mogote Dos Hermanas
Seara: la hotel sau optional Tropicana Show

Mic dejun la hotel.
PINAR DE RIO
Astazi este ziua trabucului cubanez. Veti face un tur al regiunii Pinar del Rio, una din cele mai frumoase si vestite regiuni datorita plantatiilor de tutun si a trabucurilor cubaneze. Veti vizita ferma si fabrica de trabucuri si veti vedea etapele procesului de realizare manuala a trabucurilor cubaneze.
CUEVO DE LOS INDIANOS
Veti vizita si pestera “La Cueva de Los Indios – Pestera Indianului” o galerie subterana complicata, in care s-au ascuns bastinasii la venirea europenilor. Dupa debarcarea lui Cristofor Columb, timp de 200 de ani, practic, populatia amerindiana a fost exterminata.
Veti lua masa de pranz in restaurantul El Palenque de Los Cimarrones. Restaurantul se afla pe “Drumul scavilor” si aminteste de traditiile africane ale primilor sclavi debarcati in vestul insulei.

Dupa masa de pranz intr-un sat traditional, veti vizita The Mural de Prehistoria, pe muntele Mogote Dos Hermanas, un perete de munte pictat in anul 1961, de Leovigildo Gonzalez Morillo.
Seara, puteti opta pentru un impresionant spectacol (informativ 120 USD/pers) cu 200 de dansatori si cantareti, Tropicana show, care a fost infiintat si functioneaza din 1929.

Cazare la hotel in Havana.
Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 4 - HAVANA – PLAYA GIRON - CIENFUEGOS – TRINIDAD
Dimineata: Playa Giron, Muzeul Armelor, Cienfuegos tur de oras
Dupa amiaza: masa de prans intr-un restaurant local - El Palacio de Valle sau Guama
Seara: cazare la hotel in Trinidad sau, optional, petrecere la discoteca Ayala

Mic dejun la hotel.

PLAYA GIRON
Dupa micul dejun, veti pleca spre Trinidad, trecand prin Playa Giron unde veti vizita Muzeul Armelor.
Playa Giron a fost, in anul 1961, teatrul debarcarii fortelor maritime de 1500 de exilati cubanezi inarmati cu scopul de a rasturna guvernul lui Fidel Castro.
Playa Giron este si titlul unui cantec compus de cantaretul cubanez Silvio Rodriguez, despre viata pescarilor pe un vas de pescuit.
CIENFUEGOS
Excursia continua spre orasul Cienfuegos, aflat la aproximativ 250 km fata de Havana, unul din cele mai frumoase orase din Cuba, fondat de colonistii francezi din Bordeaux, in 1819, o combinatie pitoreasca intre munte si mare, socotit Perla Sudului. Inainte de a deveni “100 de focuri” vechea asezare a indigenilor Taino se numea Cacicazgo de Jagua, Casa sefului Jagua.
Veti face un tur al orasului Cienfuegos si veti vedea Teatrul Tomas Terry, inconjurat de un frumos parc, cladirea guvernatorului, Colegio de San Lorenzo.
O atractie deosebita a orasului este Delfinarium, la 18 km fata de centrul vechi.
Masa de pranz va fi intr-un restaurant local, El Palacio de Valle sau Guama.
TRINIDAD
Dupa vizitarea orasului Cienfuegos, veti continua excursia spre Trinidad, oras intrat in istoria productiei de zahar, in secolele XVII-XIX, era considerat, la vremea de glorie coloniala, bijuteria Cubei.
Orasul-port are frumoase cladiri cu arhitectura tipica din epoca coloniala, cladiri protejate de UNESCO.
Va veti opri la un bar local pentru o bautura gustoasa preparata din suc de lamaie, miere de albine si rom cubanez, numita Canchanchara.
Trinidad vibreaza in fiecare seara de muzica, care este o mare parte din viata cotidiana. Localnici si turisti danseaza salsa pe strada, in fata la Casa de Musica. Orchestra canta pe o scena deschisa in aer liber, mesele sunt asezate pe treptele largi ce coboara in piata. Puteti astepta apusul, asezati pe treptele de piatra, unul din putinele locuri din care aveti acces wi-fi pentru a accesa internetul.
Surpiza cea mai mare a orasului Trinidad este frenetica Discoteca Ayala amenajata in subteran, o grota naturala uriasa cu o capacitate de mii de persoane (3000-4000), in care se danseaza pana la 3 dimineata. Trei baruri si 5 platforme pentru dans asigura distractia din uriasa dico-grota. Atentie doar la jineteras!

Cazare la hotel in Trinidad.
Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 5 -TRINIDAD
Dimineata: tur panoramic al orasului Trinidad
Dupa amiaza: masa de pranz in restaurant local, excursie pe Valea Trestiei de Zahar, veti vizita o plantatie si Turnul Manaca Iznaga, turn de observatie construit in 1750
Seara: cazare la hotel

Mic dejun la hotel.
Dimineata, veti face un tur de oras care include o vizita la Muzeul local si la casa coloniala La Canchanchara, construita in secolul al 18 lea.
Masa de pranz intr-un restaurant local, stropita cu cocktail de rom din trestie de zahar.
Dupa amiaza veti face o excursie pe Valea Trestiei de Zahar, veti vizita o plantatie si Turnul Manaca Iznaga, turn de observatie construit in 1750, din care se observau si se controlau sclavii de pe plantatie. Turnul are 7 etaje si 136 de trepte pana in varf, de unde se vede toata valea. Clopotul, care anunta mersul vietii pe plantatie, este pana astazi intact.
Masa de pranz la un restaurant local.

Cazare la hotel in Trinidad.
Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 6 -TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO
Dimineata: tur panoramic al orasului Santa Clara, Monumentul si Mausoleul Che Guevara, “Tren Blindado” al lui Baptista
Dupa amiaza: Masa de pranz la un restaurant local
Seara: cazare lahotel in Varadero

Mic dejun la hotel.
Plecare spre orasul lui Che Guevara, Santa Clara, oras devenit si el o legenda alaturi de eroul sau.
Drumul dureaza aproximativ 2 ore.
Veti vizita Monumentul si Mausoleul Che Guevara, care adaposteste “ramasitele” revolutionarului si ale colegilor sai, ucisi in anul 1967, cand Guevara a pornit o revolta armata in Bolivia.
Istoria orasului incepe in secolul al XVII lea, cand a fost intemeiat de 175 de personae, majoritatea, reprezentand doua familii.
Apoi, veti vedea vestitul “Tren Blindado” al lui Baptista, pe care l-a capturat Che Guevara impreuna cu oamenii sai, impiedicand armata cubaneza sa inabuse revolutia lui Fidel Castro. Dupa victoria celor doi comandanti Che Guevara si Cienfuegos, de la Santa Clara, practic, din decembrie 1958.

Masa de pranz la un restaurant local.
Dupa intalnirea cu memoria eroilor cubanezi, veti continua drumul (270 km) spre statiunea Varadero. Seara, sosire si cazare.

Cazare la hotel in Varadero.
Mese: mic dejun, pranz si cina

ZILELE 7, 8, 9 - VARADERO
Mic dejun la hotel in Varadero

Varadero este o statiune cu peste 20 km de plaje cu nisip alb.

Activitatile importante ale statiunii se axeaza pe scuba diving si snorkeling, croaziere cu vase si catamarane cat si distractie pe muzica de samba. In jurul peninsulei sunt peste 30 de locuri de scufundare.
Excursia cu catamaranul pe Insula Cayo Blanco va ofera o intreaga zi de bucurie prin gradina de recife colorate si inot cu delfinii.
Pentru excentrici, o sesiune de inot in pestera este o varianta la inotul in apele de cristal de la suprafata.
Fara o vizita la Casa Romului, un sejur cat de scurt la Varadero, nu are gust cubanez. Deci, neaparat includeti pe lista o vizita la Casa del Rum pe Avenida Principal pentru degustare si cumparaturi pentru prieteni.

Pestera Ambrosio, cu peretii acoperiti de desene preistorice este o varianta de vizita cu adrenalina daca va sperie liliecii care stau agatati de tavanul si peretii pesterii.

Varadero este un fel de Mecca cubaneza a cabaretelor: La Comparsita, Tropicana Mantazas, Cueva del Pirata, Palacio de la Rumba.
In Cuba si, in special la Varadero, puteti bea excelente cocktailuri: Mojito (rom, suc de lamaie si menta) si Cuba Libre (rom, lime si cola) si puteti dansa, alaturi de cubanezi, mambo si salsa, bucurandu-va de atmosfera perfecta de relaxare.

Sloganul nostru la Varadero este “Hai sa dansam !”

In ultima zi, check out la orele 12,00, iar dupa amiaza, transfer la aeroport (150 km) pentru zborul de intoarcere acasa. In ultima zi, ultima masa va fi micul dejun si snackurile oferite in program, pana la pranz.

Mese: All inclusive

Perioada de desfasurare a circuitului: 19.11 – 28.11.2019
Numarul minim de participanti pentru realizarea programului: 15 persoane.
Programul nu este potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa

PRET in euro/pers = 2099 euro/pers in camera dubla/hotel 4*

Supliment de cazare in camera single = 224 euro/pers/hotel 4*

PRETUL INCLUDE urmatoarele servicii:

Bilet de avion Bucuresti- Havana – Bucuresti, clasa economic, Taxele de aeroport, Bagaj la cala: 23 kg/pasager

ORAR DE ZBOR INFORMATIV (poate suferi modificari):
Data Aeroport plecare Nr. De zbor Ora plecare Aeroport sosire Ora sosire Durata zbor Escala
19.11.2019 Bucuresti AF 1089 06:05 Paris 08:30 3.25 h 5.40 h
19.11.2019 Paris AF 820 14:10 Havana 18:35 10.25 h
27.11.2019 Havana KL 724 19:15 Amsterdam 10:35 9.20 h 10.10 h
28.11.2019 Amsterdam KL 1379 20:45 Bucuresti 00:30 2.45 h

Transport pe teritoriul Cubei
Autocar/minibus, in functie de numarul de turisti

CAZARE 8 nopti in camera dubla standard, impreuna cu alta persoana:

Oras HOTEL 4* Date de cazare
HAVANA MEMORIES MIRAMAR 4* 19.11 – 22.11
TRINIDAD MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* 22.11 – 24.11
VARADERO MEMORIES VARADERO 4* 24.11 – 27.11

Pranz – in zilele 2, 3, 4, 5, 6

Transfer aeroport – hotel in Havana
Transfer hotel Varadero – aeroport Havana

Excursii si vizite prevazute si descrise in programul circuitului
Ghid local de limba engleza pentru toate tururile si excursiile incluse in program
Insotitor de grup din partea agentiei pe toata durata circuitului

PRETUL NU INCLUDE:
Taxa de viza, se obtine inainte de plecare de la ambasada, pret = 60 euro
Asigurarea de sanatate de calatorie (este obligatorie pentru obtinerea vizei)
Taxa de iesire din tara = 20 euro, se plateste pe aeroport
Asigurarea storno (optionala)
Bacsisul pentru sofer si ghid se plateste la sosirea in Cuba, 45 euro/pers

VIZA, CONDITII DE INTRARE IN TARA SI DE CALATORIE

 Documente necesare pentru calatoria turistica in Cuba: pasaport turistic simplu (nu temporar) valabil minim 6 luni de la data intoarcerii, documentele de calatorie care atesta scopul vizitei (bilet de avion dus/intors, voucher de cazare si masa, voucher pentru alte servicii, asigurare de sanatate de calatorie. Copiii au nevoie de pasaport individual.
 Viza turistica sau tarjeta turistica se obtine de la ambasada Cubei pentru o perioada de 30 de zile, Bucuresti, str. Nicolae Caranfil nr.73, intrarea Gheorghe Simionescu, et.4, sector 1 sau o poate obtine agentia, in numele turistului, contra cost.
 Nu sunt obligatorii vaccinuri
 Agentia nu este raspunzatoare de eventualul refuz al autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Costurile generate de aceste situatii vor fi suportate de turisti.
 Pe unele plaje si in majoritatea locurilor inchise este interzis fumatul, aplicandu-se amenzi pentru nerespectarea acestei legi. In aceasta privinta, va recomandam sa utilizati exclusiv locurile special amenajate. Fiecare turist este raspunzator de actiunile sale, agentia nu poate fi implicata pentru plata amenzilor de nerespectarea legilor locale.
 Fiecare turist trebuie sa respecte regulile de comportament civilizat si sa nu incalce legile tarii.

Destinatie: Cuba

Durata: 1 zi, fara cazare

CIRCUIT CUBA si SEJUR VARADERO
O experienta inedita acasa la Che Guevara si Fidel Castro si relaxare pe o excelenta plaja exotica.

Persoana de contact pentru mai multe detalii despre acest circuit:
Dna Jeni Mateescu - tel: 0799 405 812


Havana- Pinar del Rio Vinales Tour – Havana – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Varadero

9 zile/8 nopti
19 – 28 noiembrie 2019

PRINCIPALELE ATRACTII CUBANEZE

• Cuba ofera un paradox rar intalnit: un popor vesel care iubeste muzica si dansul desi are o viata, aparent, trista.
• Cuba ofera o experienta turistica unica, “pe viu”, a unui socialism contemporan.
• Cuba este singura tara “necucerita” de corporatii, unde veti experimenta o vacanta fara Mc Donald si Starbucks, ca sa enumeram doar doua exemple.
• Havana este un muzeu in aer liber cu masini americane din anii 50, care sunt functionale.
• Cuba este o tara muzicala in care performeaza muzicieni locali foarte talentati. Cubanezii sunt cantareti si dansatori talentati pe care ii veti intalni in baruri si restaurante, pe strada, pe plaja, in teatre si cabarete.
• Cuba are doua branduri internationale foarte apreciate: tigarile de foi sau trabucurile cubaneze si romul cubanez.
• La Trinidad exista cea mai mare dicoteca subterana, organizata intr-o grota naturala, cu o capacitate de 4000 de persoane.
• Pentru iubitorii de scufundari, Cuba este o destinatie cu locuri spectaculoase bine conservate si complet nepoluate, de gradini de corali, pesteri, canale inguste, tuneluri, pesti de diferite marimi si epave de vase scufundate.
• Valley of Vinales este inscrisa pe lista UNESCO pentru frumusetea sa exceptionala. Pe langa frumusetea peisajelor, regiunea Vinales este faimoasa prin tututnul de cea mai inalta calitate din lume, din care se prepa-ra manual tigarile de foi cubaneze, exportate in toata lumea.
Desi nu este un brand, veselia cubanezilor poate fi impartasita, mai ales pe timpul noptii, la Pinar del Rio, pe strada Cisneros, unde muzica si dansul anima toata suflarea orasului.
• Varadero este o statiune cu oferte turistice exceptionale: plaje tropicale cu nisip alb si fin, hoteluri de calitate pentru toate buzunarele, viata de noapte animata, foarte distractiva, sporturi acvatice diverse.

ZIUA 1 - BUCURESTI – HAVANA
Zbor spre Cuba.
Sosire pe aeroportul din Havana, dupa formalitatile de trecerea frontierei si recuperarea bagajelor, transfer la hotel, cazare.

Odihna pentru recuperare dupa zbor si acomodarea cu diferenta de fus orar de minus 8 ore fata de Romania.
Cuba isi revendica numele din orasul omonim din districtul Beja, Portugalia, nume dat de Cristofor Columb. Alta opinie este ca numele cubao inseamna teren fertil sau teren minunat, coabana, in limba taino vorbita de populatia bastinasa.

Cazare la hotel in Havana.
Mese: fara masa

ZIUA 2 - HAVANA
Dimineata: Tur de oras Havana si vizite
Dupa amiaza: cumparaturi
Seara: cazare la hotel

Mic dejun la hotel.
Astazi vom vizita Havana, oras fondat acum 500 de ani de Velazquez de Cuella, oras plin de contradictii, cu strazi si cladiri vechi in stil baroc si masini americane din anii 50, inca in functiune.

Veti face un tur al orasului in care veti vedea Piata Revolutiei, unde Fidel Castro isi tinea discursurile politice si unde se inalta turnul Memorialului Jose Marti (om politic si scriitor cubanez din sec al XIX lea) inalt de 109 m, construit in anul 1958, de unde se vede toata Havana.
Turul include si Piata Catedralei, dominata de Palatul Marchizului de Aquas Claras, Piata Armelor, cea mai veche piata a orasului, inconjurata de frumoase cladiri in stil baroc din sec al XVIII lea, Strada Prado, Promenada Melecon, lunga de 8 km, unde cubanezii stau si vorbesc, uneori, pana dimineata, barurile La Bodequita del Medio si Floridita, vizitate de scriitorul Ernest Hemigway.
O plimbare in centrul vechi al orasului, in zona coloniala, intrata in patrimonial UNESCO, ofera turistilor sansa sa viziteze Piata San Francis de Asis, Palatul Villanueva, El Templete, Palatul Mestesugurilor si Muzeul Romului Havanez unde se poate urmari cum este preparat adevaratul rom cubanez si unde se poate degusta Havana Club, la un bar din lemn, tipic anilor 30.
Inainte de intoarcerea la hotel, puteti face cumparaturi in piata de artizanat cubanez.

Cazare la hotel in Havana.
Mese: Mic dejun si pranz

ZIUA 3 - HAVANA – PINAR DEL RIO, Vale Vinales - HAVANA
Dimineata: Turul regiunii Pinar del Rio, Ferma si fabrica de trabucuri
Dupa amiaza: masa de pranz la restaurantul El Palenque de Los Cimarrones, pestera La Cueva de Los Indios, The Mural de Prehistoria, pe muntele Mogote Dos Hermanas
Seara: la hotel sau optional Tropicana Show

Mic dejun la hotel.
PINAR DE RIO
Astazi este ziua trabucului cubanez. Veti face un tur al regiunii Pinar del Rio, una din cele mai frumoase si vestite regiuni datorita plantatiilor de tutun si a trabucurilor cubaneze. Veti vizita ferma si fabrica de trabucuri si veti vedea etapele procesului de realizare manuala a trabucurilor cubaneze.
CUEVO DE LOS INDIANOS
Veti vizita si pestera “La Cueva de Los Indios – Pestera Indianului” o galerie subterana complicata, in care s-au ascuns bastinasii la venirea europenilor. Dupa debarcarea lui Cristofor Columb, timp de 200 de ani, practic, populatia amerindiana a fost exterminata.
Veti lua masa de pranz in restaurantul El Palenque de Los Cimarrones. Restaurantul se afla pe “Drumul scavilor” si aminteste de traditiile africane ale primilor sclavi debarcati in vestul insulei.

Dupa masa de pranz intr-un sat traditional, veti vizita The Mural de Prehistoria, pe muntele Mogote Dos Hermanas, un perete de munte pictat in anul 1961, de Leovigildo Gonzalez Morillo.
Seara, puteti opta pentru un impresionant spectacol (informativ 120 USD/pers) cu 200 de dansatori si cantareti, Tropicana show, care a fost infiintat si functioneaza din 1929.

Cazare la hotel in Havana.
Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 4 - HAVANA – PLAYA GIRON - CIENFUEGOS – TRINIDAD
Dimineata: Playa Giron, Muzeul Armelor, Cienfuegos tur de oras
Dupa amiaza: masa de prans intr-un restaurant local - El Palacio de Valle sau Guama
Seara: cazare la hotel in Trinidad sau, optional, petrecere la discoteca Ayala

Mic dejun la hotel.

PLAYA GIRON
Dupa micul dejun, veti pleca spre Trinidad, trecand prin Playa Giron unde veti vizita Muzeul Armelor.
Playa Giron a fost, in anul 1961, teatrul debarcarii fortelor maritime de 1500 de exilati cubanezi inarmati cu scopul de a rasturna guvernul lui Fidel Castro.
Playa Giron este si titlul unui cantec compus de cantaretul cubanez Silvio Rodriguez, despre viata pescarilor pe un vas de pescuit.
CIENFUEGOS
Excursia continua spre orasul Cienfuegos, aflat la aproximativ 250 km fata de Havana, unul din cele mai frumoase orase din Cuba, fondat de colonistii francezi din Bordeaux, in 1819, o combinatie pitoreasca intre munte si mare, socotit Perla Sudului. Inainte de a deveni “100 de focuri” vechea asezare a indigenilor Taino se numea Cacicazgo de Jagua, Casa sefului Jagua.
Veti face un tur al orasului Cienfuegos si veti vedea Teatrul Tomas Terry, inconjurat de un frumos parc, cladirea guvernatorului, Colegio de San Lorenzo.
O atractie deosebita a orasului este Delfinarium, la 18 km fata de centrul vechi.
Masa de pranz va fi intr-un restaurant local, El Palacio de Valle sau Guama.
TRINIDAD
Dupa vizitarea orasului Cienfuegos, veti continua excursia spre Trinidad, oras intrat in istoria productiei de zahar, in secolele XVII-XIX, era considerat, la vremea de glorie coloniala, bijuteria Cubei.
Orasul-port are frumoase cladiri cu arhitectura tipica din epoca coloniala, cladiri protejate de UNESCO.
Va veti opri la un bar local pentru o bautura gustoasa preparata din suc de lamaie, miere de albine si rom cubanez, numita Canchanchara.
Trinidad vibreaza in fiecare seara de muzica, care este o mare parte din viata cotidiana. Localnici si turisti danseaza salsa pe strada, in fata la Casa de Musica. Orchestra canta pe o scena deschisa in aer liber, mesele sunt asezate pe treptele largi ce coboara in piata. Puteti astepta apusul, asezati pe treptele de piatra, unul din putinele locuri din care aveti acces wi-fi pentru a accesa internetul.
Surpiza cea mai mare a orasului Trinidad este frenetica Discoteca Ayala amenajata in subteran, o grota naturala uriasa cu o capacitate de mii de persoane (3000-4000), in care se danseaza pana la 3 dimineata. Trei baruri si 5 platforme pentru dans asigura distractia din uriasa dico-grota. Atentie doar la jineteras!

Cazare la hotel in Trinidad.
Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 5 -TRINIDAD
Dimineata: tur panoramic al orasului Trinidad
Dupa amiaza: masa de pranz in restaurant local, excursie pe Valea Trestiei de Zahar, veti vizita o plantatie si Turnul Manaca Iznaga, turn de observatie construit in 1750
Seara: cazare la hotel

Mic dejun la hotel.
Dimineata, veti face un tur de oras care include o vizita la Muzeul local si la casa coloniala La Canchanchara, construita in secolul al 18 lea.
Masa de pranz intr-un restaurant local, stropita cu cocktail de rom din trestie de zahar.
Dupa amiaza veti face o excursie pe Valea Trestiei de Zahar, veti vizita o plantatie si Turnul Manaca Iznaga, turn de observatie construit in 1750, din care se observau si se controlau sclavii de pe plantatie. Turnul are 7 etaje si 136 de trepte pana in varf, de unde se vede toata valea. Clopotul, care anunta mersul vietii pe plantatie, este pana astazi intact.
Masa de pranz la un restaurant local.

Cazare la hotel in Trinidad.
Mese: mic dejun si pranz

ZIUA 6 -TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO
Dimineata: tur panoramic al orasului Santa Clara, Monumentul si Mausoleul Che Guevara, “Tren Blindado” al lui Baptista
Dupa amiaza: Masa de pranz la un restaurant local
Seara: cazare lahotel in Varadero

Mic dejun la hotel.
Plecare spre orasul lui Che Guevara, Santa Clara, oras devenit si el o legenda alaturi de eroul sau.
Drumul dureaza aproximativ 2 ore.
Veti vizita Monumentul si Mausoleul Che Guevara, care adaposteste “ramasitele” revolutionarului si ale colegilor sai, ucisi in anul 1967, cand Guevara a pornit o revolta armata in Bolivia.
Istoria orasului incepe in secolul al XVII lea, cand a fost intemeiat de 175 de personae, majoritatea, reprezentand doua familii.
Apoi, veti vedea vestitul “Tren Blindado” al lui Baptista, pe care l-a capturat Che Guevara impreuna cu oamenii sai, impiedicand armata cubaneza sa inabuse revolutia lui Fidel Castro. Dupa victoria celor doi comandanti Che Guevara si Cienfuegos, de la Santa Clara, practic, din decembrie 1958.

Masa de pranz la un restaurant local.
Dupa intalnirea cu memoria eroilor cubanezi, veti continua drumul (270 km) spre statiunea Varadero. Seara, sosire si cazare.

Cazare la hotel in Varadero.
Mese: mic dejun, pranz si cina

ZILELE 7, 8, 9 - VARADERO
Mic dejun la hotel in Varadero

Varadero este o statiune cu peste 20 km de plaje cu nisip alb.

Activitatile importante ale statiunii se axeaza pe scuba diving si snorkeling, croaziere cu vase si catamarane cat si distractie pe muzica de samba. In jurul peninsulei sunt peste 30 de locuri de scufundare.
Excursia cu catamaranul pe Insula Cayo Blanco va ofera o intreaga zi de bucurie prin gradina de recife colorate si inot cu delfinii.
Pentru excentrici, o sesiune de inot in pestera este o varianta la inotul in apele de cristal de la suprafata.
Fara o vizita la Casa Romului, un sejur cat de scurt la Varadero, nu are gust cubanez. Deci, neaparat includeti pe lista o vizita la Casa del Rum pe Avenida Principal pentru degustare si cumparaturi pentru prieteni.

Pestera Ambrosio, cu peretii acoperiti de desene preistorice este o varianta de vizita cu adrenalina daca va sperie liliecii care stau agatati de tavanul si peretii pesterii.

Varadero este un fel de Mecca cubaneza a cabaretelor: La Comparsita, Tropicana Mantazas, Cueva del Pirata, Palacio de la Rumba.
In Cuba si, in special la Varadero, puteti bea excelente cocktailuri: Mojito (rom, suc de lamaie si menta) si Cuba Libre (rom, lime si cola) si puteti dansa, alaturi de cubanezi, mambo si salsa, bucurandu-va de atmosfera perfecta de relaxare.

Sloganul nostru la Varadero este “Hai sa dansam !”

In ultima zi, check out la orele 12,00, iar dupa amiaza, transfer la aeroport (150 km) pentru zborul de intoarcere acasa. In ultima zi, ultima masa va fi micul dejun si snackurile oferite in program, pana la pranz.

Mese: All inclusive

Perioada de desfasurare a circuitului: 19.11 – 28.11.2019
Numarul minim de participanti pentru realizarea programului: 15 persoane.
Programul nu este potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa

PRET in euro/pers = 2099 euro/pers in camera dubla/hotel 4*

Supliment de cazare in camera single = 224 euro/pers/hotel 4*

PRETUL INCLUDE urmatoarele servicii:

Bilet de avion Bucuresti- Havana – Bucuresti, clasa economic, Taxele de aeroport, Bagaj la cala: 23 kg/pasager

ORAR DE ZBOR INFORMATIV (poate suferi modificari):
Data Aeroport plecare Nr. De zbor Ora plecare Aeroport sosire Ora sosire Durata zbor Escala
19.11.2019 Bucuresti AF 1089 06:05 Paris 08:30 3.25 h 5.40 h
19.11.2019 Paris AF 820 14:10 Havana 18:35 10.25 h
27.11.2019 Havana KL 724 19:15 Amsterdam 10:35 9.20 h 10.10 h
28.11.2019 Amsterdam KL 1379 20:45 Bucuresti 00:30 2.45 h

Transport pe teritoriul Cubei
Autocar/minibus, in functie de numarul de turisti

CAZARE 8 nopti in camera dubla standard, impreuna cu alta persoana:

Oras HOTEL 4* Date de cazare
HAVANA MEMORIES MIRAMAR 4* 19.11 – 22.11
TRINIDAD MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* 22.11 – 24.11
VARADERO MEMORIES VARADERO 4* 24.11 – 27.11

Pranz – in zilele 2, 3, 4, 5, 6

Transfer aeroport – hotel in Havana
Transfer hotel Varadero – aeroport Havana

Excursii si vizite prevazute si descrise in programul circuitului
Ghid local de limba engleza pentru toate tururile si excursiile incluse in program
Insotitor de grup din partea agentiei pe toata durata circuitului

PRETUL NU INCLUDE:
Taxa de viza, se obtine inainte de plecare de la ambasada, pret = 60 euro
Asigurarea de sanatate de calatorie (este obligatorie pentru obtinerea vizei)
Taxa de iesire din tara = 20 euro, se plateste pe aeroport
Asigurarea storno (optionala)
Bacsisul pentru sofer si ghid se plateste la sosirea in Cuba, 45 euro/pers

VIZA, CONDITII DE INTRARE IN TARA SI DE CALATORIE

 Documente necesare pentru calatoria turistica in Cuba: pasaport turistic simplu (nu temporar) valabil minim 6 luni de la data intoarcerii, documentele de calatorie care atesta scopul vizitei (bilet de avion dus/intors, voucher de cazare si masa, voucher pentru alte servicii, asigurare de sanatate de calatorie. Copiii au nevoie de pasaport individual.
 Viza turistica sau tarjeta turistica se obtine de la ambasada Cubei pentru o perioada de 30 de zile, Bucuresti, str. Nicolae Caranfil nr.73, intrarea Gheorghe Simionescu, et.4, sector 1 sau o poate obtine agentia, in numele turistului, contra cost.
 Nu sunt obligatorii vaccinuri
 Agentia nu este raspunzatoare de eventualul refuz al autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Costurile generate de aceste situatii vor fi suportate de turisti.
 Pe unele plaje si in majoritatea locurilor inchise este interzis fumatul, aplicandu-se amenzi pentru nerespectarea acestei legi. In aceasta privinta, va recomandam sa utilizati exclusiv locurile special amenajate. Fiecare turist este raspunzator de actiunile sale, agentia nu poate fi implicata pentru plata amenzilor de nerespectarea legilor locale.
 Fiecare turist trebuie sa respecte regulile de comportament civilizat si sa nu incalce legile tarii.