Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Paște în Cappadocia-Ankara-Istanbul 2019 (autocar)

Cum ar fi să-ți dedici zece zile pentru a păși pe urmele unei istorii și culturii fascinante cu care nu ai mai interacționat până acum, dar ți s-a spus de multe ori despre importanța filosofiei creștinismului timpuriu a părinților capadocieni din secolul IV, despre Constantinopol, leagănul creștinismului răsăritean, despre fostul imperiu Otoman care a jucat un rol important și în istoria țării noastre? O vacanță de Paște, în ținuturile unde a fost împărat Constantin cel Mare, cel care a contribuit la încetarea prigonirii creștinilor și recunoașterea creștinismului ca religie, este ideală, pentru toți care vor să își dedice un timp spiritualului.  
Pentru doar 440 Euro de persoană călătorește în labirniturile din regiunea cailor frumoși, în capitala actuală a Turciei, apoi să vezi urmele unui trecut îndepărtat în fosta capitală a Imperiului Bizantin, să auzi parcă luptele dintre troieni și spartani, să simți cum istoria se desfășoară în fața ta.
Intinerariul: București- Canakkalle-Troia- Pergam-Kusadasi-Effes-Pamukkalle-Konya-Cappadocia-Ankara-Istambul-Edirne
În preț sunt incluse următoarele servicii:
-transport cu autocarul conform intinerariului
-9 nopți de cazare cu mic dejun astfel: 1 noapte în Canakkale la hotel 3*, 1 noapte în Kusadasi la hotel 4*, 1 noapte în zona Pamukkale la hotel 4*, 3 nopți în zona Nevsehir la hotel 4*, 1 noapte Ankara la hotel 3*, 2 nopți în Istanbul la hotel 3*.
-5 cine astfel: 3 în zona Nevzsehir, 1 la Pamukkale și 1 în kusadasi
-tururi de oraș și vizite conform programului
-însoțitor român de grup
Nu sunt incluse:
-asigurare medicală de călătorie (opțională)
-asigurare storno
-bacșișuri pentru prestatori locali (ex: personal hotelier): 5 Euro/ pers. se practică în țările vizitate, se achită la sosirea în țara de destinație prin însoțitorul de grup
-excursii opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse.
Grup minim: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 39-35 de persoane, prețul se majorează cu 15 Euro/pers.
Pentru un grup de 34-30 persoane, prețul se majorează cu 20 Euro/pers.
Pentru un grup de 29-25 persoane, prețul se majorează cu 30 euro/persoană
Pentru un număr mai mic de 25 participanți prețul se recalculează sau circuitul se anulează. De asemenea, în cazul unui grup mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba mijlocul  de transport sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

PREZENTARE INTINERAR:

 • ZIUA 1 | BUCURESTI CANAKKALE (700 km)

  Întâlnire cu însoțitorul de grup la Gara de Nord (coloane) în fața Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05:00. Plecare pe traseul București Ruse Veliko Tarnovo Edirne. Vom traversa Bosforul de la Eceabat la Canakkale cu feribotul: tarif/ persoana 5 EURO, se achita la fața locului. Sosire în Canakkale în cursul serii și cazare la hotel 3*.

 • ZIUA 2 | CANAKKALE TROIA PERGAM KUSADASI (400 km)

 • Mic dejun. Prima oprire pe ziua de azi, va fi la Troia, renumita cetate relatată de Homer în operele sale. În continuare vom vizita Pergamon (Bergama) - centru cultural important în Grecia antică și Imperiul Roman și locul unde a fost inventat pergamentul. Urcând cu telefericul la situl arheologic, vom putea admira Acropola, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colină cu o panoramă asupra orașului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionyso. Dupa-amiază, vom face un scurt popas in Izmir, al treilea oraș ca marime din Turcia, locul unde s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis. Seara cazare și cina în zona Kusadasi la hotel 4*.

 • ZIUA 3 | KUSADASI EFES CASA FECIOAREI MARIA PAMUKKALE (210 km

  Mic dejun. De dimineață vom vizita Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orașe ale antichitatii, unde vom admira ruinele vechiului Templu al zeitei Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librărie a lui Celsius și marele Amfiteatru. În continuare vom opri la casa Fecioarei Maria (este socotit locul în care Fecioara Maria și-a petrecut ultimii ani ai vieții pământești. Continuând, vom ajunge la Pamukkale (tradus prin 'castelul din bumbac') - o minune a naturii, unic in lume, inclus în patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatra, curge apa unor izvoare calde ce au creat aici bazine de calcar, cu margini de stalactite. Alăturat teraselor de calcar, se află orașul antic Hierapolis, ale cărui ruine datează din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Cetatea a fost reconstruită de romani in timpul domniei Imparatului Tiberiu si a fost părăsită în 1219, dupa cutremurul care a distrus-o. Seara cina și cazare în zona Pamukkale la hotel 4*.

 • ZIUA 4 | PAMUKKALE KONYA CAPPADOCIA (500 km)

  Mic dejun. Părăsim Pamukkale și ne îndreptăm spre Konya, orașul dervișilor călugări musulmani, cu rădăcini în timpurile hitiților, de-a lungul secolelor XII si XIII Konya a fost capitala turcilor Seljuk și a avansat repede la rangul de centru cultural. Vom vizita în Konya așezământul dervișilor și mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului călugărilor musulmani. În continuare vom face un scurt popas la Sultanhan, un caravanserai din provincia Aksaray. Ne continuam drumul spre Cappadocia. Seara cazare și cina la hotel 4* in zona Nevsehir.

 • ZIUA 5 | CAPPADOCIA GOREME PASABAG UCHISAR AVANOS (50 km)

  Mic dejun. Astăzi vom afla tainele regiunii Cappadocia, zona unică, cunoscută în toată lumea atât pentru relieful deosebit, cât și pentru orasele subterane vechi de milenii. Datorită locației izolate, a fost vreme îndelungată loc de refugiu și pustnicie, pentru mulți călugări creștini, dar și oameni de rând, împotriva persecuției legiunilor Imperiului Roman și a hoardelor triburilor musulmane. Continuăm traseul, calatorind spre orașul Avanos, renumit pentru arta olaritului, o localitate strabătuă de râul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Urmează stâncile Pasabag, unice datorită aspectului lor (seamană cu niște călugări, de aceea zona este cunoscută și sub denumirea de Valea Calugărilor). În a doua parte a excursiei vom admira muzeul în aer liber Goreme - complex monahal cu mai multe biserici si capele săpate în piatră, unde pe vremuri a existat un important centru religios. Spre sfârșitul zilei, vom admira castelul Uchisar, cel mai înalt punct din regiune, de unde ni se arată o superbă panoramă asupra văii Cappadociei, urmând: Valea Porumbeilor (aici se adăpostește cea mai cea mai mare colecție de cuiburi de porumbei din lume) și Valea Zemi. Aici peisajele sunt desprinse din basme, datorită formațiunilor vulcanice unice în lume. Seara întoarcere la același hotel pentru cină și cazare.

 • ZIUA 6 | CAPPADOCIA KIZILCUKUR (Valea Rosie) CAVUSIN KAYMAKLI

  Mic dejun. Dimineața devreme, vă recomandăm (opțional), o experiență de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formațiunilor stâncoase din Cappadocia. Preț informativ: 150 EURO / persoana, minim 15 plătitori (prețul include transport cu autocarul, bilet pentru balon, însoțitor de grup). După-amiaza, ne delectăm cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) și în satul Cavusin unde casele sunt construite în piatra. Ultima oprire va fi la orașul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 9 etaje sub pamant, unde primii creștini se ascundeau de persecuția romanilor și musulmanilor. Cazare și cina în Cappadocia.

 • ZIUA 7 | CAPPADOCIA ANKARA (300 km)

  Mic dejun. Plecam spre Ankara. Prima oprire va avea loc pentru shopping, pentru renumitele bijuterii din Onyx și la un magazin de covoare unde un expert ne va descrie arta covoarelor tradiționale turcești. După-amiaza, ajungem la Ankara, unde vom realiza turul panoramic, dar și pietonal al capitalei Turciei, prin forfora urbană, în mijlocul Anatoliei. Vom vizita Mausoleul Ataturk (Ataturk a fost părintele Republicii Turce), Muzeul Civilizațiilor Anatoliene, unde sunt expuse nenumarate obiecte arheologice datând din perioada paleoliticului până la perioadele clasice. Cazare la hotel 3*. Timp liber la dispoziție în Ankara.

 • ZIUA 8 | ANKARA ISTANBUL (500 km)

  Dupa micul dejun, pornim spre Istanbul. Sosire pe malul asiatic al Bosforului în cursul prânzului. Prima oprire va avea loc la Dolmabahce, ultima reședință a sultanilor și a lui Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra părții asiatice a Istanbulului. În continuare ne vom deplasa în Piata Taksim, în centrul orașului, unde se află Monumentul Independenței, ridicat în memoria lui Ataturk, fondatorului Republicii Turcia. Seara traversăm canalul, trecând in partea europeana a Istanbulului. Cazare la hotel 3*.

 • ZIUA 9 | ISTANBUL

  Mic dejun. Tur de oras pietonal cu însoțitorul de grup în cartierul vechi: Moscheea Albastră - construită în secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construită în secolul al IV-lea, fiind transformată de către turci în moschee după cucerirea Constantinopolului în anul 1453; Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care și alte activități sportive în perioada bizantină, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fântâna lui Wilhelm II. Turul se încheie pe malul Bosforului și lângă Podul Galata și în continuare recomandăm vizita în Marele Bazar, una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevărat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociază. de la delicatesele tradiționale turcești până la covoare, încălțăminte, pielărie sau bijuterii (închis duminica). Cazare la același hotel. Timp liber la dispoziție. După- amiaza vă propunem opțional: croaziera pe Marea Marmara la Insula Prințului Buyukada. Include transport cu tramvai până la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trăsura, însoțitor de grup. După-amiaza întoarcere la hotel. Preț informativ: 60 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane.

 • ZIUA 10 | ISTANBUL

  Mic dejun. După eliberarea camerelor, plecare spre București, traversând cu feryboat-ul de la Canakkale la Eceabat. După un scurt popas în Edirne (vizita la Moscheea Selimiye) vom traversa Bulgaria și vom ajunge in Bucuresti în cursul noptii, în funcție de formalitățile vamale.