Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Oferte balneo 2024

Avem oferte speciale și în 2024! Alege balneo pentru sănătate!

Citeste mai mult

Oferte balneo 2024


O permanentă grijă și atenție pentru ceea ce ne înconjoară, ne face de multe ori să uităm de sănătatea fizică și mentală, de întreținerea acesteia, de importanța majoră pe care o are în viața noastră. Nu luăm în serios durerile, simptomele, atunci când a doua zi ne simțim bine, nici nu suntem curioși să aflăm cauza lor, când se repetă la intervale de timp. De multe ori, punem pe primul plan munca, banii, nevoile persoanelor dragi, datoriile lunare și neglijăm propria persoană. Nici atunci când boala se manifestă, nu ne îndurăm să stabilim ca prioritate sănătatea.  
Cei în plină tinerețe suntem prea orgolioși să mărturisim slăbiciunile, de aceea facem tot ce ne stă în putință pentru a masca anumite afecțiuni, pentru a ne păstra aparența de putere, control asupra existenței, vigoarea și invicibilitatea. Cei mai în vârstă nu mai neagă durerea, chiar îi acordă o atenție deosebită, identificându-se cu ea. Doar mărturisind neputința pot primi compasiune, empatie, ajutor din partea celorlalți. Slăbiciunea vine, în același timp, cu semnele bătrâneței, de multe ori. Totuși, adesea, grija pentru sănătate se rezumă doar la vizita la medicul de familie, analize, pastile și tânguire.  
Pentru ameliorarea unor boli sau pentru prevenirea lor, stațiunile balneoclimaterice sunt cele mai indicate. Indiferent că ești bătrân sau tânăr, copil sau adolescent poți profita de beneficiile acestora. Factorii naturali: apa minerală carbogazoasă, cloruro-sodică, bicarbonatată, iodurată, oligomineralele, izvoarele termale și atermale, clima, alături de procedurile folosite de specialiști: fizioterapie, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, reflexoterapie, băi de plante, băi galvanice, magnetoterapie, împachetări cu parafină și nămol, băi carbogazoase te vor ajuta să-ți recapeți starea de bine și să-ți îmbunătățești sănătatea. În acest context, merită amintită afirmația filosofului Voltaire care spunea că Arta medicinii constă în a amuza pacientul în timp ce natura vindecă boala. Însă, în aceste stațiuni, veți găsi specialiști care se vor ocupa cu multă dăruire și atenție de fiecare om în parte. Nu trebuie uitat bioclimatul care ajută la fel de mult în tratarea unor afecțiuni și e potrivit pentru odihnă, relaxare. 
Să nu uităm și de stresul cotidian, de depresia netratată sau neacceptată, de surmenajul fizic sau intelectual, insomniile, nevrozele care pun ampreta asupra psihicului și treptat au efecte negative asupra vieții noastre. Un concediu de odihnă și de refacere într-una dintre stațiunile balneare va însemna o reîmprospătare a calității vieții. 
 România îți oferă un mediu natural propice turismului balnear, doar trebuie să mergi și să te convingi și tu de acest lucru. Pe lângă tot felul de instalații pentru băi la cadă, instalații pentru aplicații calde cu nămol și parafină, bazine cu apă termală, instalații pentru electroterapie, hidroterapie, saune, săli de gimnastică medicală, piscine acoperite sau în aer liber, băi de lumină, izvoare termale, ape minerale iodurate, sufluorase, bicarbonate, aerosoli și tot felul de proceduri, veți găsi, în fiecare stațiune, un lucru specific acesteia. 
În Băile Felix te vor aștepta lacurile artificiale termale, lotușii aclimatizați, climatul continental cu influențe mediteraneene, ideal pentru tratament și odihnă. Dar și ștrandul cu apă termală Apolo, rezervația de nuferi, fenomenul carstic de pe dealul Șomleului. Băile Herculane se pot mândri cu apeducte băi și izvoare termale de pe vremea romanilor, izvoare cu radioactivitate ridicată, aeroionizarea. Stațiunea Băile Govora este situată pe o vale plină de izvoare. Tot aici găsim nămol mineral sapropelic transportat de la Ocnele Mari cu rol terapeutic. Și în Olănești se află treizeci de izvoare cu ape sulfuroase, clorurate, iodurate, bromurate, sodice, unde pot fi făcute cure de ingestie. Înconjurată de dealuri împădurite, în apropierea văii Oltului, aerul conține un grad mare de oxigenare, o concentrare ideală de aeroioni negativi, numai buni pentru calmare și relaxare. În Covasna găsim pe lângă ape ferugiunoase, calcice, hipotone, hipertone, mofete cu emanații de gaz, ușor radioactive, de asemenea, tot aici se află Spitalul de Cardiologie amplasat într-o pădure de pini. Și cei cu probleme cardiovasculare pot poposi în acest loc. În Călimănești-Băi, o zonă subalpină cu ape atermale și termale, se află o clinică a Institutului de medicină fizică, balneologie, recuperare medicală. În Geoagiu-Băi ne așteaptă nămolul de turbă, ape alcaline, aer ozonat împrospătat de brizele montane, băile termale romane, rezervația naturală de tip mixt. Slănic Moldova se mai poate lăuda cu un microclimat de salină, amenajarea unor mofete pentru a se folosi în scop terapeutic gazul natural mofetic (se datorează fenomenelor vulcanice din Munții Harghitei). Înconjurată de culmile M. Călimani, Suhard, Giumălău, Vatra Dornei te așteaptă să te bucuri de peisajele superbe, de oxigen, de rezervația Tinovul Mare, cea mai mare mlaștină de turbă din țară, dar și de parcul cu alei amenajate, dozate pentru cure de teren. În Sovata se află unul dintre cele mai mari lacuri sărate heliotermale din Europa, Lacul Ursu, lacuri cu ape tămăduitoare, dar și fenomene heliotermale.
 Veți descoperi în fiecare dintre stațiuni mult mai multe lucruri care le disting una de alta, dar vă las ocazia să le aflați voi. Luați-vă o pauză de la rutină pentru sănătate, odihnă și relaxare. Adminpedia vă însoțește pe-drumuri întotdeauna. Nu uitați că absența sănătății își va pune amprenta pe toate sferele vieții. Cât despre costuri, nu vă faceți griji, Adminpedia are cele mai bune tarife pentru fiecare, pachete balneo pentru buzunarele tuturor. Și dacă aveți tichete de vacanță, puteți să vă plătiți sejurul cu acestea. Nu ratați nici ofertele last-minute pentru avea încă un motiv în plus să alegi o vacanță la balneo, o vacanță pentru sănătate și odihnă!
În încheiere, Adminpedia vă propune să meditați la următoarea afirmație: Nimic nu este mai dureros decât momentul când organismul nostru, partea animală din noi, ne împiedică să slujim rațiunea .(Thomas Mann, Muntele vrăjit)
                                                                                   e-mail:turism@adminpedia.ro
                                                                                    tel: 0720 065 918