Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Israel (circuit)

Cunoscută și sub numele de Țara Sfântă, Israel se numără printre preferințele acelor turiști care își doresc să plece într-o călătorie spirituală, de regăsire a sinelui, de înțelegere mai bine a istoriei poporului ales, din mijlocul căruia s-a desprins creștinismul, dar și un prilej de a păși prin locurile în care s-au petrecut cele mai importante evenimente, menționate în Biblie, prin locurile în care Iisus a propovăduit și a săvârșit minuni. Realitatea biblică pare că se materializează sub ochii călătorului și pare că își șoptește tainele, doar celui care este atent și crede cu adevărat. O călătorie în această țară te face să ridici mai des ochii spre înaltul cerului, să te simți mai aproape de Dumnezeu, să te gândești mai mult la nevoile sufletului, pe care de multe ori le neglijești, într-o lume prea materialistă, și să fii mai atent la minunile și tainele vieții.

Pentru doar 639 Euro/ persoană, vei călători timp de 6 zile prin această fascinantă țară și vei descoperi o lume care încă mai păstrează parfumul unor vremuri demult apuse. 
Dedică-ți o călătorie pentru suflet, în perioada Rusaliilor, un timp doar pentru tine.
Nu-ți rezerva altceva pentru data de 11 iunie, ci trece-ți în agenda plecarea din București spre Israel.

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul București Tel Aviv Bucuresti cu compania EL AL sau TAROM (zbor direct);
asistență (la Tel Aviv) în aeroport la sosire / plecare;
5 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun și cina) la hotel 4* standard local (echivalent 3*superior european): 4 nopți în
Bethleem și 1 noapte în Tiberias;
Transport pe teritoriul Israelului cu autocar cu aer condiționat;
intrări la obiectivele precizate în program;
ghizi locali vorbitori de limba română, specializați în acțiuni turistice / pelerinaje;
însoțitor român de grup.
transfer munte Tabor;
vizita la Hozeva;
taxele de aeroport și catering (pot suferi modificari);
Nota: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna noiembrie 2018. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (opțională);
asigurarea storno (opțională), se incheie odată cu contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 30 EURO/persoana - se practică în tarile vizitate, se achită la sosirea în țara de destinație prin însoțitorul de grup;
băuturi, mese opționale care nu sunt incluse în program;
excursiile opționale și intrarile la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse.

Grup minim: 35 persoane
Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majorează cu 35 EURO/persoana. Pentru un grup de persoane de 25-29 persoane, prețul se majorează cu 70 EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 25 participanți prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează. De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agentia își rezervă dreptul de a schimba compania aeriană sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși. Locurile confirmate suplimentar față de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (în funcție de disponibilitatile la avion și cazare) și se supun unor reguli diferite de decomandare.

OBSERVATII:
Documentele necesare călătoriei:  Pașaport simplu electronic valabil cel puțin 6 luni de la încheierea călătoriei.
Acest program nu necesită obținerea vizei turistice pentru cetățenii români. 

PREZENTARE INTINERARIU:

ZIUA 1 | BUCURESTI TEL AVIV EIN KAREM BETHLEEM (aprox 75 KM, 1h 45 min)
Întâlnire la Aeroportul Internațional Otopeni din București, ora 05:45 (zbor Tarom) sau 07:50 (zbor El Al) cu însoțitorul român de grup. Dupa formalitățile vamale, îmbarcare pe cursa TAROM sau EL AL cu destinația Tel Aviv (decolare la ora 07:45 sau 10:50). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora 10:20 sau 13:25. După îndeplinirea formalităților de intrare în Israel, ne îndreptam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfântului Gheorghe Biruitorul (unde se află Moaștele Sfântului și Brâul cu care a fost legat). Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sfântul Ioan, ridicată pe locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Deplasare la Bethleem. Tur auto panoramic în jurul Porților Sfintei Cetăți. Cina și cazare la hotel 4* standard local în Bethleem.
ZIUA 2 | BETHLEEM IERUSALIM (aprox 10,5 KM, 30 min)
Mic dejun. În Bethleem, vom vizita Biserica Ortodoxă a Nativității, Cripta unde s-a născut Domnul, Biserica Catolică Sfânta Ecaterina și Grota Laptelui. Transfer cu microbuze arabe în deșertul Iudeii (preț informativ: 5 EURO/persoana, se achită la fața locului), pentru vizitarea Mănăstiriior Sfântul Teodosie (sec.V) și Sfântul Sava cel Sfințit (sec.IV). Ierusalim - vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foișorul Cina cea de Taină, Mormântul Regelui David, Zidul Plângerii. Cina și cazare hotel în Bethleem.
ZIUA 3 | BETHLEEM IERUSALIM (aprox 10,5 KM, 30 min / sens)
Mic dejun. Începem o noua zi de pelerinaj la Ierusalim urcând mai întai pe Muntele Scopus. Vizita la Biserica Pater Noster (Tatal nostru) și Biserica Dintr-o Lacrima, la Gradina Getsimani cu Biserica Națiunilor, continuăm cu Biserica Mormântul Maicii Domnului. Vom intra în Sfanta Cetate prin poarta Sfântului Ștefan. Vizitarea casei în care a locuit Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 stații, în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizita la Biserica și Căminul românesc din Ierusalim. Cina și cazare la hotel în Bethleem.
ZIUA 4 | IERUSALIM HOZEVA IERIHON MAREA MOARTA QUMRAN BETHLEEM (aprox 65 Km, 1h50 min / sens)
Mic dejun. Ne deplasăm pe valea Hozevei - vizitarea Mănăstirii Sfântul Gheorghe cu Moaștele Sfântului Ioan Românul de la Neamț. Intrare în orașul Ierihon, cel mai vechi oraș din lume. Vizita la Biserica Greco-Ortodoxă, unde se afla Dudul lui Zacheu și Biserica și Caminul Românesc de la Ierihon. Privire asupra Muntelui Carantania și Mănăstirii Sfântului Gheorghe, unde Mântuitorul a fost ispitit de diavol. Coborâm spre Marea Moartă (-400 m), cea mai joasă mare de pe glob și vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) și la restaurant cu autoservire. Cina și cazare la hotel în Bethleem.
ZIUA 5 | BETHLEEM TIBERIAS CAANA GALILEII CAPERNAUM (aprox 196 KM , 3h 30 min)
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Galileea (în nordul Israelului), urcând pe Valea Iordanului. OFERTĂ: Yardenit vizită la locul amenajat al Botezului. Deplasare la Caana, vizită la Biserica Grec-Ortodoxă, aflată pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Deplasare la Capernaum, oraș denumit i Cetatea Domnului, vizitarea vestitului loc unde Isus a predicat, casa Sfântului Petru. Vom continua cu Tabha, locul unde a fost săvârșită minunea înmultirii a 5 pâini și 2 pești. Apoi, urcare pe Muntele Fericirilor și vizitarea Bisericii. Opțional, în funcție de timp, scurtă croazieră de 45 minute (aprox. 10 Euro/persoana) pe apele sfinte ale Mării Galileii. Cina și cazare la hotel 4* standard local în Tiberias.
ZIUA 6 | NAZARET MUNTELE TABOR HAIFA CESAREEA - TEL AVIV BUCURESTI (aprox 219 KM, 4h)
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul Schimbării la Față. Transfer cu microbuze arabe (10 EURO/persoana). Deplasare la Nazaret pentru vizitarea Bisericii Ortodoxe Sfântul Gavril cu Izvorul Mariei, pictată de frații Moroșanu în anul 1077, și a Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcție  de cult din Orientul Apropiat. Deplasare la Haifa, splendid oraș-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel, unde vom admira Templul Cultului Bahai cu grădinile pe terase etajate. Continuăm cu vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Mării) cu grota Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Părăsim Haifa și ne îndreptăm pe lânga coasta Mediteranei spre Tel Aviv, scurt tur auto al orașului Tel Aviv - Jaffa, cel mai mare și cosmopolit oraș din Israel. Vizita în cetatea Jaffa. Continuăm spre Aeroportul Internațional Ben Gurion. Îmbarcare pe zbor cursa EL AL sau TAROM la ora 18:15 sau 23:30. Sosirea în București este prevazută pentru zbor compania El Al la ora 21:00 și pentru zbor Tarom la ora 02:15 (a doua zi) .