Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Istanbul (circuit autocar)

Istanbul este orașul situat pe două continente, Europa și Asia, un oraș cosmopolit care reușește să armonizeze destul de bine tradițiile cu inflențele moderne venite din afară, și astfel, putem spune că se află între Orient și Occident. Merită vizitat măcar o dată în viață pentru istoria sa impresionantă, pentru tradițiile inedite și mentalitățile pe care și-a pus amprenta religia islamică, pentru delicatesele culinare, dar chiar și pentru atmosfera locului, pentru aglomerația și agitația specifice orașului despre care tot ați auzit. Impresionează prin mixul cultural și arhitectural, mai ales că este fosta capitală a imperiului Bizantin, Constantinopol, cum se numea înainte de trecerea lui în mâinile turcilor. Urmele trecututului încă nu au fost șterse. 
Și dacă v-ați gândit vreodată că vreți să colindați Istanbulul, să-l priviți de pe Bosfor, și să-l cunoașteți la pas (cât se poate), acum este momentul potrivit. Alege un circuit cu autocarul în Istanbul, timp de 5 zile pentru care vei scoate din buzunar doar 145 EURO/ persoană. Pentru data de 13 iunie nu-ți planifica altceva decât plecare spre acest fascinant oraș. 

SERVICII INCLUSE:
transport cu autocar (standard internațional) conform itinerariului;
4 nopți cazare cu mic dejun la hotel 3* în Istanbul;
tur de oraș în Istanbul;
vizitarea Pieței Taksim și a Palatului Dolmabahce (intrarea nu este inclusă);
însoțitor român de grup din partea agenției.
NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicală de călătorie (opțională, dar recomandată);
asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 5 EURO/persoana se practică în tările vizitate, se achită la sosirea în țara de destinație prin însoțitorul de grup;
excursiile opționale și intrarile la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse;
băuturile alcoolice sau răcoritoare la mesele incluse în program.

GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 39-35 persoane, prețul se majorează cu 10 EURO/persoana
Pentru un grup de 34-30 persoane, prețul se majorează cu 20 EURO/persoana 
Pentru un grup de 29-25 persoane, prețul se majorează cu 30 EURO/persoana 
Pentru un numar mai mic de 25 participanți prețul se recalculeaza sau circuitul se anulează. De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

OBSERVATII:
Documente necesare călătoriei: pașaport simplu electronic sau temporar, valabil cel putin 6 luni de la încheierea călătoriei;
Toți copiii au nevoie de pașaport;
Acest program nu necesita obținerea vizei turistice;

PREZENTARE INTINERARIU:

ZIUA 1 | BUCUREȘTI- ISTANBUL (650 km)
Întalnire în București, Piața Victoriei (parcarea de lângă Muzeul Antipa), la ora 05:00, pe traseul București-Ruse-Veliko- Tarnovo- Edirne- Istanbul. Vom ajunge în Istanbul în cursul serii, în funcție de formalitățile vamale. Cazare la Mekke Hotel Istanbul 3* sau similar.
ZIUA 2 | ISTANBUL
Mic dejun. Tur de oraș pietonal cu însoțitorul de grup în cartierul vechi: Moscheea Albastră - construită în secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfânta Sofia - cea mai mare catedrala din lume în momentul în care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformată de către turci în moschee dupa cucerirea Constantinopolului în anul 1453; Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care și alte activități sportive în perioada bizantină, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fântâna lui Wilhelm II. Turul se încheie pe malul Bosforului și lângă Podul Galata și în continuare recomandăm vizita în Marele Bazar una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociază, de la delicatesele tradiționale turcești până la covoare, încălțăminte, pielărie sau bijuterii (închis duminica). Cazare la același hotel.
ZIUA 3 | PALATUL DOLMABAHCE ȘI PIAȚA TAKSIM
După micul dejun, pornim împreună cu ghidul însoțitor din partea agenției spre Dolmabahce, ultima reședință a sultanilor și a părintelui statului turc, Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasă asupra părții asiatice a Istanbulului. În continuare ne vom deplasa în Piața Taksim, în centrul orașului, unde se află Monumentul Independenței, ridicat în memoria lui Ataturk, fondatorul Republicii Turcia. Transportul se va realiza cu tramvaiul (pret informativ 10 lire turcești). Întoarcere la același hotel. Timp liber la dispoziție.
ZIUA 4 | CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINȚULUI (opțional)
Mic dejun. Timp liber la dispoziție, sau opțional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Prințului Buyukada. Include transport cu tramvaiul până la port, bilet de vapor, masa de prânz, turul insulei cu trăsura, însoțitor de grup. După-amiaza întoarcere la hotel (Tarif informativ: 55 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane).
ZIUA 5 | ISTANBUL- EDIRNE BUCURESTI (650 km)
Mic dejun. După eliberarea camerelor, plecăm spre casa. Oprire în Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc. Sosire în Bucuresti în cursul serii, în funcție de formalitățile vamale și trafic.