Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Paște în Atena 2019

Dacă vrei să vezi cum reușește Grecia să împace filosofia antică cu creștinismul ortodox, alege un circuit în Grecia, în perioada sărbătorilor pascale. Pe lângă un intinerariu pentru suflet și minte, vei intra în atmosfera sărbătorilor, așa cum sunt trăite de greci. Dacă e prea neînsemnat acest motiv să alegi Grecia pentru o vacanță de Paște, îți amintim că această țară a fost numită leagănul civilizației și locul unde s-a născut democrația, teatru, jocurile olimpice și filosofia. Iar, în prezent, pe lângă vestigiile istorice, cultura sa vastă, artă, peisajele spectaculoase, Grecia atrage în fiecare an mii de pelerini, ce-și caută credința, sau vin pentru a se închina sfintelor moaște ce se află pe teritoriul acestei țări. Grecia este o țară a culturii și spiritualității. În perioada Paștelui este locul ideal pentru cei care vor să cunoască acest tip de spiritualitate ortodoxă.

Îți recomandăm Atena pentru petrecerea Paștelui, capitala țării, unde vei afla, la orice pas, urmele antichității grecești: templu Piatra Sfântă a Atenei domină centrul orașului de pe piscul de piatră numit Acropole, Partenonul, cea mai perfectă și cea mai imitată clădire din lume, Agora, centru vechii Atene. Însă acestea nu împiedică creștinismul ortodox să existe în acest loc. Nu-ți rezerva altceva pentru 25 aprilie, când va fi plecarea din București pentru Grecia.
Pentru 320 de Euro de persoană sunt incluse următoarele servicii:
-transport cu autocarul conform intinerariului Sofia Salonic Meteora Atena Pireu Delphi
-6 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopți în Salonic, 4 nopți în Atena
-vizite conform programului
-însoțitor român de grup 

Nu sunt incluse:
-biletele de intrare la obiectivele turistice, cu excepția excursiilor opționale unde sunt menționate a fi incluse
-asigurarea medicală de călătorie
-asigurare storno
-excursii opționale menționate în program
-taxe de oraș, se achită individual la recepția fiecărui hotel (Salonic, 1.5 Euro/cameră/noapte și Atena, 4 Euro/cameră/noapte)

Grup minim: 40 Persoane
Pentru un grup de 35-39 persoane, prețul se majorează cu 15 euro/pers.
Pentru un grup de 30-34 persoane, prețul se majorează cu 20 euro/pers.
Pentru un grup de 25-29 persoane, prețul se majorează cu 30 euro/pers.
Pentru un număr mai mic de 25 participanți prețul se recalculează sau circuitul se anulează. De asemenea, în cazul unui grup mai mic, agenția își rezervă dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu păstrarea standardelor și cu informarea prealabilă a turiștilor înscriși.

Prezentare intinerariu:

 • ZIUA 1 | (25.04): BUCUREȘTI RUSE SOFIA SALONIC (700 km)

  Întâlnire cu însoțitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane), în fața Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04.30 si plecare din București la ora 04.45 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe. În Bulgaria vom face o scurtă oprire, în centrul Sofiei, lângă Catedrala Aleksander Nevski și Biserica Sfânta Sofia (vizită panoramică a orașului). Seara, cazare și timp liber pentru plimbare și odihnă în Salonic la hotel 3*.

 • ZIUA 2 |(26.04): SALONIC METEORA ATENA (650 km)

  Mic dejun. Dimineața devreme plecăm spre mănăstirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox al Greciei, după Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Parascheva, în apropierea căruia există o mica intrare în stanca ce duce la un izvor subteran, a cărui apă este considerată a fi tămăduitoare pentru bolile de ochi. În continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaște tehnica picturii acestora, urmând vizita la doua dintre cele șase mănăstiri existente (Varlaam si Marele Meteor-biletele de intrare nu sunt incluse, pret informativ 3 EURO/ persoană/ mănăstire). După un popas pentru masa de prânz, ne continuam drumul spre capitala Greciei. Seara cazare în Atena la hotel 3*.

 • ZIUA 3 | (27.04): TURUL ATENEI PORTUL PIREU CARTIERUL OLIMPIC

  Mic dejun. Tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Parlamentul și Piața Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Pietele Omonia si Karaiskaki . După tur vizită cu ghid local la Acropole (bilet de intrare opțional: 22 EURO/adult), leagănul civilizației antice elene, monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile păstrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul. În continuare străbatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Areios Pagos - primul tribunal din lume, loc de unde a cuvântat Apostolul Pavel prima dată atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia. Timp liber pentru prânz în cartierul Plaka. După- amiază, întoarcere și cazare la același hotel.

 • ZIUA 4  (27.04): MASA FESTIVA LA TAVERNA SI EXCURSIE LA CAP SOUNIO (optional)

  Mic dejun. Timp liber la dispoziție în Atena. După-amiază vă propunem masa pescarească, pe malul mării la o taverna specifică zonei. Excursia continuă spre Cap Sounion, cel mai sudic punct continental al Greciei, pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon (un fenomen unic in lume). Pret informativ: 60 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane și include transport cu autocarul, ghid local, masă festivă pescărească cu băuturi locale incluse. Seara, întoarcere la Atena.

 • ZIUA 5 |(29.04): CROAZIERA LA INSULELE GOLFULUI SARONIC: EGHINA HYDRA POROS (optional)

  Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru vizite individuale. Opțional, croaziera de o zi spre trei insule, Eghina, Hydra, Poros. Vă propunem o frumoasă plimbare în cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din Portul Pireu. Prima oprire o vom face în Poros, insula cu numeroase plantații de lămâi, dar și cu o zona portuară foarte animată. Urmatoarea oprire se va face în insula Hydra o pitoreasca insuliță cu straduțe șerpuite și înguste în care traficul auto este interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu măgărușii. Ultimul popas este insula Eghina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului, sau insula Sfțntului Nectarie (vizita la manastirea Sf. Nectarie se va realiza cu autocar local). Prânzul va fi servit pe vapor și este format din aperitiv, fel principal și desert (băuturile nu sunt incluse); pe durata croazierei vă puteți bucura și de programul artistic prezentat de echipa de animație a vasului. Preț informativ: 110 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane. Întoarcere la Atena. Cazare la același hotel.

 • ZIUA 6 | (30.04): ATENA DELPHI SALONIC (550 KM)

  Mic dejun. Dimineața devreme plecăm spre Delphi, orașul antic, casa și altarul oracolului în mitologia elenă, dedicat zeului Apollo (în legenda homerică, Apollo a fost inițial zeul zilei, al luminii și al artelor). Vechii greci considerau ca acolo se afla centrul universului și a reprezentat secole întregi epicentrul spiritual al lumii antice. Vizita individuală în situl arheologic. Continuăm traseul pe ruta: Lamia Larissa Valea Tembi Platamonas. După- amiaza, vom vizita în Salonic Catedrala Sfântul Dimitrie Seara cazare în Salonic la hotel 3*.

 • ZIUA 7 |(01.05): SALONIC SOFIA BUCURESTI (730 KM)

  Mic dejun. Tur panoramic al Salonicului. Vom admira: Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfânta Sofia la moaștele Sfântului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitană Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orașului, sec. XVI). Plecăm spre casă. Sosire în Bucuresti seara în funcție de trafic și formalitățile vamale.